Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας



Κυριακή 10 Απρίλη στις 6μμ στο Σύνταγμα
Συμμετέχουμε στη μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας



Η πορεία θα διασχίσει 220 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη στο Σύνταγμα όπου και θα γίνει στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση και μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος από την Αττική. Θα ακολουθήσει συναυλία.






Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε: Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.

Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας
σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας,  διεκδίκησης.

Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των
αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Δεν έγινε φυσική καταστροφή και έχουμε οδηγηθεί σ’ αυτήν την
κατάσταση. Το δράμα των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, δίνει ζωή σ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο στην οικονομία.

Σήμερα απαιτούμε από την κυβέρνηση την λήψη άμεσων μέτρων
ανακούφισης των ανέργων, όπως, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους μέχρι να τους δοθεί εργασία. Κατά το διάστημα της ανεργίας να καταβάλουν μειωμένα τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου, να απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος, νερού τηλεφώνου. Να καθιερωθεί για τους ανέργους δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου.

Δεν φταίνε οι
άνεργοι που δεν έχουν εργασία. Η οικονομική κάλυψη των μέτρων αυτών να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος είναι μονομερώς προσανατολισμένος στη χρηματοδότηση του κεφαλαίου.

Εν μέσω κρίσης, 5,7 δις
ευρώ έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στο Δήμο μας η πρόσληψη εργαζομένων θα έλυνε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της πόλης μας, μιας και όλοι ξέρουμε ότι οι δρόμοι είναι βομβαρδισμένοι, για να ασφαλτοστρωθούν χρειάζονται δεκάδες εργαζόμενοι με μηχανολογικό εξοπλισμό. Τα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα προαύλια χρειάζονται άμεσα και συνεχώς επισκευές και συντήρηση. Χρειαζόμαστε νέους κρατικούς παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, σύγχρονα όπου θα μπορούν να βρουν δουλειά χιλιάδες οικοδόμοι. Κατασκευή εργατικών κατοικιών μετά από αντισεισμικό έλεγχο, επιδιόρθωση - κατασκευή των παλιών εργατικών κατοικιών, όλων των δημόσιων κτιρίων. Χρειαζόμαστε έργα αντιπλημμυρικά, υποδομών στην ύδρευση και την αποχέτευση, μέσα μαζικής μεταφοράς (προαστιακός, τραμ, αστικά) σύγχρονα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της πόλης μας. Χώροι αναψυχής (κατασκηνώσεις, παραλιακή ζώνη). Αθλητικές εγκαταστάσεις σύγχρονες, στελεχωμένες σε όλα τα επίπεδα. Υποδομές στον τομέα του πολιτισμού. Να φτιαχτεί το λεηλατημένο εργοστάσιο τέχνης, να αποκατασταθούν τα κουφάρια των παλιών εργοστασίων και να μπουν στην υπηρεσία της πόλης μας. Ανάγκη για εργασία υπάρχει. Δεν αποτελεί όμως προτεραιότητα σήμερα η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Αυτά τα έργα θα έδιναν ανάσα στον κλάδο των κατασκευών και σε όλες τις ειδικότητες, από το επιστημονικό προσωπικό (πολιτικοί μηχανικοί, γεωλόγοι, αρχιτέκτονες) μέχρι τους εργάτες, που σήμερα μαστίζονται από την ανεργία. Προσλήψεις μπορούν να γίνουν στα νοσοκομεία τα σχολεία κλπ. Όπου υπάρχουν τεράστιες ανάγκες.

Ενώ εμείς αγωνιζόμαστε για να ξεσηκωθεί ο λαός μας, να
διεκδικήσει, να στριμώξει αυτούς που τον οδηγούν στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, που εκπροσωπούνται και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αγωνιούν μήπως και έχει επιτυχία ο αγώνας μας. Είναι αυτοί που κοιμούνται και ξυπνούν με την αγωνία, μήπως το κυρίαρχο σύστημα υποστεί καμιά ρωγμή και εξαναγκαστεί σε παραχωρήσεις υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, των νέων, μην γίνουν προσλήψεις και χάσουν τον πακτωλό χρημάτων που εισπράττουν τραπεζίτες, εφοπλιστές, μονοπώλια και πολυεθνικές. Θορυβούνται μην οι κυβερνώντες, χθεσινοί και σημερινοί, βρεθούν σε δύσκολη θέση, μην αποκαλυφθεί σ’ όλη του την έκταση ότι η πολιτική που εφαρμόζουν τσακίζει το λαό, σπέρνει την ανεργία στην πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών.

Ξεκινάμε μαζικά, μαχητικά, την πορεία αγώνα με ακλόνητη την πίστη πως αυτός μας ο αγώνας ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους. Κανένας να μην λείψει. Αύριο είμαστε όλοι εδώ σε ένα δίκαιο αγώνα. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η κινητοποίηση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Είναι απόφασή μας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε, μαζί με το μαζικό λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι και η θέληση των φορέων και συνδικάτων, με τους οποίους συναντηθήκαμε και συζητήσαμε τις προηγούμενες μέρες.

απόσπασμα από το δελτίο τύπου του Δήμου Πατρέων - η ομιλία του Δημάρχου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...