Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ίλιον με κατάνυξη εορτάσθηκαν τα Δημοφίλεια


Η διοργάνωση, τα βραβεία

Mε ιδιαίτερη αίγλη εορτάσθηκαν τα Δημοφίλεια στο Ίλιον. Μοναδικό κύρος απέδωσε στη διοργάνωση η παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων. Ο διαγωνισμός ‘’Δε Μοστ Πόπιουλαρ Πολίτικαλ Πέρσονς’’ του οίκου  αξιολόγησης Φαύλοικ εντ Church ανέδειξε μεγάλους υπερτυχερούς. Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν. Ο τηλεμαραθώνιος του συνταγματικού τόξου έληξε πριν καν αρχίσει.

Τα φαβορί της γαλαζοπράσινης παράταξης εθριάμβευσαν.

Ψήφισαν οι μηχανισμοί σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ΣΔΙΤ, οι επιδοτούμενοι εθνικοτοπικοί και αθλητικοί σύλλογοι, ΑΕΚ καθώς και οι βασικοί μέτοχοι. Στους συμμετέχοντες στην ψηφοθηρία χαρίστηκαν αναμνηστικές φωτοτυπίες πεπαλαιωμένων αναγνωστικών που περιείχαν ένθετες εφημερίδες ( να Λόλα ένα μήλο… πάρε Μίμη και εσύ ένα )

Τα βραβεία απένειμαν από κοινού στους  καταλληλότερους και δημοφιλέστερους σαξεστοριανούς οι υπουργοί ρύπου και υποκλοπών. Παρεβρέθησαν και εξεφώνησαν τον πανηγυρικόν της ημέρας οι Μεγάλοι χορηγοί και τελετάρχες, κύριοι, 4ος Ράιχ  n Bach και Α΄ Φούχτελ.

Ακολουθεί η περιγραφή των ειδικών βραβείων:

α’ βραβείο) καλύτερης περιφερειακής τουριστικής προβολής 8.5εκ.€, σχεδιασμού και δημιουργίας διαδικτυακής πύλης κόστους 1.3 εκ. € β’ βραβείο) προτύπου πανελλαδικής διαφήμισης δημοτικού τηλεοπτικού σποτ από την συχνότητα της Υενερτ για την την νομιμοποίηση της κυβερνητικής απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ και γ’ διεθνές βραβείο)  ειδικής συνεισφοράς της καλύτερα οργανωμένης  αναίμακτης (εξαιρουμένων των αυτοχειριών) άνευ όρων παράδοσης εις την αειφόρον ανάπτυξιν της διεθνούς και εγχώριας τραπεζοεργολαβικής συντεχνίας.

Οι αλληλοβραβευθέντες

Quiz :  ποίος,   βραβεύει   ποίον   και     διατί ;

Σε κλίμα κατάνυξης, ετελέσθη στο αείποτε δημοκρατικό μετερίζι, η  περιφορά της ληκύθου που περιέχει την τέφρα των κοινοτήτων της τοπικής αυτοδιοικήσεως

Έκδηλος η συγκίνησις και η ταπεινοφροσύνη εις τον τοπάρχην της ελάσσονος και  τον υπερτοπάρχην  της μείζονος Καλλικρατικής  περιφερείας  ,

μετά  το  πέρας  της  εκδηλώσεως

ηκολούθησε γεύμα νηστίσιμον περιλαμβάνων γίγαντες πρεσπών ,ταραμάν μεσολογγίου, χταποδάκι εις τα κάρβουνα, τομάτα λιαστή σαντορίνης ,μπρικ σολομού νορβηγίας, και μπρούσκο κρασί από τους αμπελώνας του αρκά ροβέρτου σπυρόπουλου που περίσσεψε από προγενεστέρα εκδήλωσιν μνημόσυνον για την τρίτη του σεπτέμβρη

τα  γλυκά  που  προσεφέρθησαν  ήταν  εργολάβοι  γνωστής  κοινοπραξίας

ζαχαροπλαστείων


ενθουσιώδες κοινό παρακολουθείΣτους αριστεύσαντες τοπάρχες συστάθηκε η συμπόρευση και η καλλιέργεια λόου απολιτίκ προφάιλ (non political low profile) καθότι αυτή η τάσις προτιμάται πλέον εις τας  αγοράς .

Το ορατόριο, οι τενόροι της συμφοράς

Οι βραβευθέντες ηγήτορες για να ευαρεστήσουν τους χορηγούς έψαλαν καθ υπόδειξη της Υψηλής Πύλης  το πολιτικό ορατόριο του μέλλοντος
‘’2021 -  Διακόσια Χρόνια Κλεφτουριάς και Κοτζαμπασισμού στο Προτεκτοράτο’’.

Άνωθεν φωτογραφικά στιγμιότυπα: Δέχονται των συγχαρητηρίων. Ο μαέστρος Βαγγέλας με έκδηλον θαυμασμόν επικροτεί τους ερμηνευτάς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ‘’ήταν η καλυτέρα εκτέλεσις της παρτιτούρας, είστε καθ όλα άξιοι, το φορτίσιμο στο χαράτσι ήταν συγκλονιστικό’’. Ο υπερτοπάρχης, συγκινημένος των επαίνων και της παρουσίας του Μεγάλου χορηγού Τελετάρχη και αντιπροσώπου της Υψηλής Πύλης κ. Φούχτελ του Α΄, εν μέσω καλλιτεχνικού οίστρου υποκλίνεται  και λέγει, ‘’ Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας, κάθε επιθυμία σας για μας διαταγή’’. Και  ατενίζοντας το βράχο στο φόντο της παραθύρου συμπληρώνει, ’’έχω προωθήσει τα ενδιαφέροντά σας για τη μπυραρία και το καζίνο επί του λόφου του βράχου, είναι ζήτημα ημερών η επίτευξις του ευκταίου, ειλικρινά δικός σας.’’ Ο χερ Φούχτελ ο Α΄ ενέπλεξε εις το εγκώμιόν του, τους ηγήτωρας, τους μινίστρους και πάσα κεφαλή αρχής και εξουσίας του Ανατολικού προτεκτοράτου. ‘’Μαζί έχουμε τελεία και αγαστή σύμπλευσιν αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί το αυτό δεν συμβαίνει και με τον λαόν ταύτης της επαρχίας. Όμως  μην ανησυχείτε, η εδραίωσις της καθεστηκυίας τάξεως και η αγαστή συνεργασία  μας δεν πρόκειται να διασαλευθεί και να απειληθεί από τον λαόν. Εν ανάγκη θα σας αλλάξωμεν λαόν, θα εισαγάγωμεν καινουργείς λαούς υπάκουους και υπηκόους εις το businesshelladen που κατασκευάζουμε’’. Κι έκλεισε καταχειροκροτούμενος με πολλαπλό μπιζάρισμα ‘’Τυγχάνετε της αμερίστου εμπιστοσύνης μας’’. Εις εκ των τοπαρχών απέδωσε εις τον ολιγομίλητον και πρώτο τη τάξη της ιεραρχίας, κον 4ον Ράιχ  n Bach τον Αδαμάντινον Πυρσόν της Μεγάλης Πυραμίδος και την Χρυσήν Ειδικήν Οικονομικήν Ζώνην, ΕΟΖ.

 Δωρεάν Παιδεία και Υγεία σε όσους δηλώνουν εισόδημα άνω των 40.000 €

Η κατανυκτική ατμόσφαιρα κορυφώθηκε κατά την ακρόασιν του δεύτερου μέρους του ορατορίου μνημόνιο 3. Είχαν προηγηθεί τα άσματα μνημόνιο 1 και 2, εφαρμοστικός νόμος ,σύνταξη στα 75,το χαράτσι του βαγγέλα ( και όχι αυτό του συμπαθούς και αγαπητού αποδημήσαντος θεσσαλονικέως Νίκου Παπάζογλου ), ανεργία 30% νέοι φόροι για τους νέους, Καλλικράτης 1 σύνθεση ραγκούση και το ημιτελές Καλλικράτης 2 (ενορχήστρωση γαπ υλοποίηση σαμαράς), ουκ εν τω πολλω τω ευ , ανώτατος  μισθός  τα  360€ και αν ποτέ τα δείτε εδώ μη ματαρθείτε  , το παλιόσπιτο ετούτο δε θα το χαρείς ,κι όμως τι κρίμα τι κρίμα δε χωράς πουθενά, δωρραιάν παιδoία και υγεία σε όσους δηλώνουν εισόδημα άνω των 40.000€ μηνιαίως( στείχη διαμαντοπούλου, σύνθεση λοβέρδος, επικαιροποίηση σπυράδωνις αρβανιτόπουλος,  μέγας χορηγός London School of Economics - ιεκ Στούρνου Γενόσημου) μην πας στα ξένα ξένος κι εδώ για πάντα θάσαι να το θυμάσαι( ενορχήστρωση παπακωνσταντίνου - Goldman Sachs), πουλάμε το νερό πουλάμε και το ρεύμα και τούτη τη ζωή τη φέρνουμε στο τέρμα ( συνδικαληστρική χορωδία όλοι ναζι στο συνταγματικό τόξο - Deutsche Bank)

Η συνάντηση των σαξεστοριανών

 Εν αντιθέσει με τα  όσα ισχυρίζεται ο τοπάρχης Ιλίου εντός των  δημοτικών  συμβουλίων, ότι δηλαδή δεν έχει ενημέρωση για τα όσα έργα  γίνονται από την υπερτοπαρχία εντός των ορίων του δήμου (π.χ .βλέπε πλατεία Ρίμινι), ο απολογητής του Εσπα δήλωσε σε κάλεσμα του αναπτυξιάρχη χατζιδάκη παρουσία τοπαρχών του συνταγματικού τόξου  «η σημερινή μέρα αποδεικνύει ότι ο Α’ και ο Β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αποτελεσματική συνεργασία αλλά η γραφειοκρατία παραμένει ο μοναδικός εχθρός» και συμπλήρωσε ότι «η Περιφέρεια με τα έργα αυτά βάζει ένα λιθαράκι στην απορρόφηση των κονδυλίων των πόρων του ΕΣΠΑ και συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της ανάπτυξης της χώρας».

Ενώ off the record τόνισε όλο νόημα προς πάσα κατεύθυνση «στηρίξτε μας για να σας στηρίξουμε, ο εκλογικός νόμος των τοπαρχιών χρήζει επικαιροποίησης, τα  νέα έργα και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει πρέπει να επιταχύνουμε και να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 που ξεκινά σε λίγους μήνες. Και έκλεισε με το γνωστό εμείς κάνουμε όλη τη λάντζα ,τόνα  χέρι νίπτει τάλλο και τα δυο τον παπαγάλο». Ακόμα ο τοπάρχης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας στα ποδήλατα. Προέτρεψε το ίδιο να πράξουν και οι λοιποί συνάδελφοι του συνταγματικού τόξου .Δεν μπορεί τόσοι ποδηλατόδρομοι να μην είναι ανταποδοτικοί. Να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Ο αναπτυξιάρχης χατζιδάκης θαύμασε τη διαυγή σκέψη του τοπάρχου και υπεσχέθη την αμέριστο στήριξη του γκουβερνάτορα εις το πρόσωπόν του, και εν σχήματι οικειότητας ψιθύρισε συνομωτικώς εις το δεξιόν αυτί του τοπάρχου, που ήσουνα κρυμμένος τόσον καιρό, θα μπορούσες να ήσουν στέλεχος του κόμματός μας, βουλευτής, γραμματέας σε βίγλα, διευθυντής σε δέκο, διοικητής σε μκο, ευρωπαίος επίτροπος! Σε θαυμάζω! Καίτοι αντίπαλοι κατά τους παρελθόντας καιρούς  και παρά τη διαφορά ηλικίας, φρονώ πως από τούδε και στο εξής θα ήμαστε δίδυμοι πολιτικά ως και τα κόμματά μας , δείχνοντας προς την φωτογραφία του προέδρου και του αντιπροέδρου του γκουβέρνου.

Έτσι σαν τον Αντώνι και το Βαγγέλα, ο  σαξεστοριανός αναπτυξιάρχης  και ο καταυλακιώτης, εν μέσω φληναφημάτων του υπερτοπάρχου επισφράγιζαν την αδελφική τους  φιλία δια θερμής χειραψίας. Ελογάριαζαν όμως χωρίς τους τραπεζίτας που επριόνιζαν την πράσινη καρέκλα του τοπάρχου θέλοντας να την εκάμουν σκαμπώ και δη κυανούν. Πετυχημένος είναι όποιος έχει χρέη. Μόνο έτσι έρχεται η ανάπτυξη.

Το  στέλεχος

Μαύρα φίδια κολοβά ζώσαν τον τοπάρχη. Εκινδύνευε η επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ήπρεπε να επανεκλεγεί. Κι αυτός που καμώνονταν τον νοικοκυραίο… Τι αδιέξοδο ήταν αυτό εις το οποίο είχε βρεθεί. Τη φαεινή  ιδέα, τον από μηχανής θεό, θα έβρισκε στις προτάσεις στελέχους της υπερτοπαρχίας. Κάνε ένα μεγάλο έργο αμφιβόλου χρησιμότητας και υπέρογκου κόστους. Οι κατασκευαστές θα σε δοξάσουν θα παίζεις στα μέσα και στα έξω. Μοίρασε χρήματα δεξιά και αριστερά σε επιλεγμένους στόχους, χρησιμοποίησε το συνταγματικό τόξο και τα βέλη σου θα βρουν κέντρο. Και προπαντός άφησέ τους να σε χρησιμοποιήσουν για να τους είσαι χρήσιμος. Το ένα χέρι νίβει το άλλο. Το στέλεχος, έκλεισε το μάτι στον τοπάρχη κι έβγαλε από τον χαρτοφύλακα τα σχέδια της μελέτης.

-Τι είναι αυτά;

-Η σωτηρία μας!

-Δηλαδή;

-Θέλει και δηλαδή, γηροκομείο…  βίντεο, αρχιτεκτονική μελέτη, σχέδια εμπλουτισμένα με περιτύλιγμα λεξούλες και όρους που αρέσουν. Κοινωνικές δομές, περιβαλλοντική μελέτη, ανάπλαση, προσβασιμότητα, ενεργειακό αποτύπωμα, αειφορία, πολυδύναμο  και θα είσαι παντοδύναμος και πρωτοπόρος. Κανάλια, συνεντεύξεις, μπράβο και ζήτω! Όλα δικά σου!

-Και θα λειτουργήσει;

-Τι σημασία έχει; Σάματις θα ‘ναι το πρώτο ή το τελευταίο. Το πολύ πολύ να περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και στα ΣΔΙΤ.

-Ναι αλλά… καραδοκούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Θα μου ασκήσουν σκληρή κριτική. Θα μου ρίξουν λάσπη. Θα με χορέψουν σκληρό ροκ. Κι αυτοί που διαμαρτύρονται…

-Ας πέσουν πρώτα τα τσιμέντα και η λάσπη θα εξαφανιστεί. Είναι όλα συμφωνημένα. Μην ανησυχείς. Ροκ αυτοί. Άρτος και Θεάματα εσύ. Τάραξέ τους στα καλαματιανά. Βάλε μπροστά τους συλλόγους με τα κοκορέτσια και τα σουβλάκια. Και μόστραρε πρώτο τραπέζι. Συ θα λες, τα δέντρα που κάνουν καρπούς πετροβολούν, και άλλα τέτοια. Μετά θα αναλάβουμε εμείς. Εκτός από δημοφιλέστερος θα καταχωρηθείς και ως ο καταλληλότερος. Θα αποκτήσεις όνομα δυνατό και εμπορεύσιμο, όπως Καραμανλής Παπανδρέου Μητσοτάκης. Μεγάλη κληρονομιά το όνομα. Αφορολόγητη και άμεσα μεταβιβάσιμη. Ανοίγει πόρτες και κλείνει στόματα. Έχει ιδιότητες μαγικές και μεταφυσικές. Θα διαβείς την Υψηλή Πύλη.  Και τότε… τότε ποιος τη χάρη σου. Εξασφαλισμένοι θώκοι, συντάξεις, προνόμια, επιτροπές, έξοδα παράστασης. Μέχρι τελετή, χτύπα ξύλο και με το συμπάθιο δηλαδή,  δημοσία δαπάνη. Λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία και αποκατάσταση.

-Μα στο θέμα μας τώρα. Αυτοί θα ρίχνουν λάσπη κι εμείς τσιμέντο. Έκαστος  στο είδος του κι η κοπριά στα λάχανα. Το χρέος θα αυξηθεί κι οι τραπεζίτες θα σε στηρίξουν. Στο κάτω κάτω, η πλέμπα θα πληρώσει τα τσιμέντα και το χρέος. Ούτε εσύ ούτε εγώ. Θυμήσου το 2004.

-Ας πέσουν πρώτα τα μπετά.

-Η εξουσία είναι εθιστική.

Του πάσαρε τον παραφουσκωμένο χαρτοφύλακα κι έγινε μπουχός για να προλάβει και τους υπόλοιπους τοπάρχες.

Εν κατακλείδι

Χορηγήθηκε η εθιμοτυπική προεκλογική ενίσχυση στον τοπικό μηχανισμό του φέουδου. Για την εξυπηρέτηση της μεγάλης εκλογικής πελατείας των ΚΑΠΗ* και του διαρκώς γηράσκοντος πληθυσμού ανακοινώθηκε η δημιουργία  του γλωσσοαφασικού μπλα μπλα, μεγαλεπήβολου, πολυδύναμου και … και… κέντρου ή άλλως Γηροκομείου εις την μαλλιαρήν καθώς και η πλατεία Χαρίλαου Μητσοτάκη (για αυτήν σύντομα νεότερα).

Από το χαρτοφύλακα έχασκαν τα ξεχασμένα σχέδια  της  Κακοτεχνικής.

Η δε μακέτα της Βιοφιάλ (πολιτιστικό κέντρο ‘’ακατάλληλο‘’ για μουσικοχορευτικές πιρουέτες ‘’εθνικοτοπικών συλλόγων’’ ), η προέκταση της οδού Θηβών (μεγάλα οικοδομικά συμφέροντα ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα ανήλιαγα  διαμερίσματα που θα σκιάσουν για πάντα τις τελευταίες εναπομείνασες αλάνες και ελεύθερους χώρους  όπου μπορούσε να καταλάβει κανείς τι σημαίνει ορίζοντας ), οι ομιλούντες κάδοι (μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού των εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων), το σκέπασμα του ποταμού Φλέβας Εσχατιάς (έγκλημα τριτοκοσμικής αντίληψης το θάψιμο του φυσικού περιβάλλοντος στον αστικό χώρο), το πάρκο Τρίτση (ύαινες, τσακάλια μαζί με πληθώρα αρπακτικών ετοιμάζουν την επέλαση της ιδιωτικοποίησης ), η Αγ. Νικολάου (πεζοδρόμια-ποδηλατοδρόμια-παγοδρόμια ,‘’γιατί έτσι  θέμε’’), το υπόγειο Πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία (πολλά τσιμέντα, ακόμα περισσότερα ‘’λεφτά υπάρχουν’’ με ελάχιστες θέσεις στάθμευσης για ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία), τα ελικοδρόμια (έτσι για το πρωτοπόρον της υπόθεσης - τζερτζελές να γίνεται) και το τρενάκι του Ιλίου (τουριστική ατραξιόν μιμητισμού της βλαχομπαρόκ αισθητικής) ξεσκονίζονται και ακολουθούν μαζί με άλλα ‘’μεγάλα έργα’’ στα προσεχώς.

Ας πέσουν πρώτα τα μπετά.
Στο κάτω κάτω, η πλέμπα θα πληρώσει τα τσιμέντα και το χρέος.

*Οι ηλικιωμένοι όμως δεν πάσχουν από αλτσχάιμερ ως οι τοπάρχαι πιστεύουν. Έχουν παιδιά κι εγγόνια. Βλέπουν την κατάντια στην παιδεία και την υγεία. Ακούν την ηχώ των αδειανών ονείρων. Αντιμετωπίζουν τον αξιακό ξεπεσμό της κοινωνίας, αν και αξίες άλλες των οικονομικών το προτεκτοράτο ποτέ δεν έμαθε (κλέβε για να φας κρύψε για να έχεις). Οι ηλικιωμένοι δε ζουν στην εικονική πραγματικότητα των τοπαρχών. Δεν ανέχονται άλλο μαυρογυαλούρους και βλαχοδημάρχους. Χόρτασαν διεκπεραιωτές αλλότριων συμφερόντων, αυτόκλητους σωτήρες, εθνάρχες και γέρους της δημοκρατίας. Αισθάνονται τις ρωγμές των Επερχόμενων γεγονότων 

Μια ζωή ...ποδήλατο. Όλο ...ορθοπεταλιά και ανηφόρα.

ή Tώρα ή Ποτέ

 απόσπασμα  ενυπνίου  μυθεύματος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...