Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ίλιον, Δικαστικές διώξεις κατά δημοτικών συμβούλων




Δυόμιση χρόνια μετά την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το κτίριο στην οδό Δήμητρας 4 στο Ίλιον, Vodafone και ιδιοκτήτες ξαναχτυπούν. Σέρνουν στα δικαστήρια με μήνυση και αγωγή τους τρεις δημοτικούς συμβούλους, Πάνο Κουτσιανά, Γιώργο Σταματόπουλο και Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, απαιτώντας 206.850 ευρώ από τον καθένα, επειδή τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν ενεργά και αποφασιστικά στην κινητοποίηση των κατοίκων του Αγ. Φανουρίου για το ξήλωμα της κεραίας επί της οδού Δήμητρας 4. Να θυμίσουμε ότι οι τρείς διωκόμενοι (δημοτικοί σύμβουλοι από διαφορετικές παρατάξεις - αντιπολίτευσης και διοίκησης), έδρασαν και λειτούργησαν κατά απαίτηση των κατοίκων της γειτονιάς και μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο στόχος των διώξεων προφανής. Ποινικοποίηση του αγώνα και οικονομική εξόντωση όσων, χρησιμοποιώντας τον θεσμικό τους ρόλο, αντιστέκονται ή εμποδίζουν την εταιρική κερδοφορία, ακόμα και όταν αυτή απειλεί την υγεία των πολιτών.

Η δημοτική αρχή του Ιλίου, πρακτικά απούσα.  Στα λόγια είναι μάστορας στα έργα μαθητούδι! Με τις πολυεθνικές θα τα βάλουμε τώρα; Θα θιγούνε οι μέτοχοι λένε οι αμέτοχοι! Όσο για το γκουβέρνο των ζερβόδεξων τσιρκολάνων, ήδη υπογράφουν εν λευκώ, με χέρια και με πόδια, τις εταιρικές συμφωνίες των ευρατλαντιστών CETA, TTIP, TISA, οι οποίες και αναγάγουν το εταιρικό συμφέρον και δίκαιο των πολυεθνικών, υπέρτερο και ανώτερο του δικαιώματος των πολιτών για υγεία και ζωή.

Οφείλουμε και βρισκόμαστε στην πλευρά όσων αντιστέκονται στο άθλιο θεσμικό καθεστώς που υπηρετεί την εταιρική ασυδοσία οδηγώντας στην αυτοδικία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Συμπαραστεκόμαστε στους τρεις διωκόμενους δημοτικούς συμβούλους υποστηρίζοντάς τους, τόσο με την φυσική όσο και με την οικονομική παρουσία μας, στον δικαστικό αγώνα που ξεκινά.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...