Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

 

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ   ΝΑ   ΓΙΝΟΥΜΕ   ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ   ΚΑΙ   ΝΑ   ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ
ΣΤΟΝ   ΒΩΜΟ   ΤΩΝ   ΚΕΡΔΩΝ   ΤΩΝ   ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ   ΚΙΝΗΤΗΣ   ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Για  χρόνια  οι  μεταμφιεσμένες κεραίες της οδού  Δραγουμάνου ήταν πάνω από τα κεφάλια των  παιδιών μας  και ο Δήμος  μαζί  με  τα  παπαγαλάκια  του  σιωπούσαν.
Όταν σαν κάτοικοι το μάθαμε αναλάβαμε αμέσως δράση. Ο Δήμος προσπάθησε με κάθε τρόπο να μας πείσει να σταματήσουμε λέγοντάς μας ότι έχει  κάνει  τις απαραίτητες ενέργειες  (εννοούσε τον  χαρτοπόλεμο  που έκανε)  που όπως ομολογεί και ο ίδιος σε έντυπό  του  που κυκλοφόρησε στις  7/5  «Η οποιαδήποτε άμεση ενέργεια όμως, δεν  κατέστη δυνατή, καθόσον  οι εμπλεκόμενες  αρχές  χρονοτριβούσαν  ως προς τις απαντήσεις δημιουργώντας  ένα μεγάλο  χρονικό διάστημα αναμονής»
Οι συνελεύσεις  όμως των εκατοντάδων κατοίκων, γονιών , μαθητών είχαν διαφορετική γνώμη. Ενώσαμε την οργή και την αγανάκτησή μας και αποφασίσαμε να υπερβούμε τους νόμους τους και τις ‘’διαδικασίες ,, τους.
Δεν είδαν και δεν άκουσαν τις συνελεύσεις και τις  πορείες από γονείς, μαθητές και κατοίκους!
Δεν είδαν και δεν άκουσαν τις πολυήμερες καταλήψεις σχολείων της  περιοχής !
Δεν είδαν και δεν άκουσαν τις υπογραφές διαμαρτυρίας που συγκεντρώσαμε μόνοι μας !
Αντίθετα ο Δήμαρχος μας όπως έκανε επί διετίας συνέχισε να μας αγνοεί , ο Καραμάνος να στέλνει  καταγγελίες  και  η Vodafone  να  κερδοσκοπεί σε βάρος  της  ζωής  μας!
ΤΕΡΜΑ  ΠΙΑ  Ο  ΦΟΒΟΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΞΗΛΩΝΟΥΜΕ  ΚΕΡΑΙΕΣ  ΣΤΗΝ  ΚΑΘΕ  ΠΕΡΙΟΧΗ
Μετά απο δυο μήνες αγώνα (συνελεύσεις, πορείες, παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια, καταλήψεις σχολείων)  πετύχαμε  μια  πρώτη αποφασιστική νίκη . Εκατοντάδες  γονείς  , κάτοικοι , μαθητές προχωρήσαμε  την Κυριακή 13/5  με έμπρακτο τρόπο στην διακοπή της  λειτουργίας  του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας  της Vodafone με αφαίρεση των καλωδίων σήματος εκπομπής ακτινοβολίας. Και ενώ  την επόμενη  μέρα  κάτω από  την πίεση του αγώνα μας άρχισε η αποξήλωση του σταθμού βάσης από υπαλλήλους του Καραμάνου , υπάλληλοι του Δήμου μαζί με τον προϊστάμενό  τους  ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου (αλήθεια πως;)  για μια αναμνηστική φωτογραφία στις 15/5  θέλοντας να δείξουν  ότι σε αυτούς  οφείλουμε  ότι  έγινε.
Δεν  ξεχνάμε  όμως  ότι  μόνο  χαρτοπόλεμο   έκαναν !
Δεν ξεχνάμε ότι έβαλαν  δημοτικούς υπάλληλους να σκίσουν τις ανακοινώσεις μας και να μοιράσουν ανακοινώσεις παραπληροφόρησης για να κάμψουν τον αγώνα μας!
Δεν ξεχνάμε ότι δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους να φέρουν γερανοφόρο όχημα !
Δεν ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρόσβαση στην πλήρη οπτικοακουστική καταγραφή όλων των  δημοτικών συμβουλίων στα οποία παρεμβήκαμε  δηλαδή στα  δ.σ. των 29/3 , 30/4 και 17/5!
Δεν ήξεραν και δεν ήθελαν να ξέρουν τον νέο νόμο για την αδειοδότηση των κεραιών κινητής  τηλεφωνίας κατά τη συζήτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων στις 23/4!
Δεν  ήξεραν  και δεν ενδιαφέρθηκαν  για τα  ιατρικά  πιστοποιητικά  και τις  επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής  ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που από μόνοι μας συγκεντρώσαμε και προσκομίσαμε  στη συζήτηση  λήψης ασφαλιστικών μέτρων στις 23/4!
Αρνήθηκαν  καθορισμό ημερομηνίας για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το σύνολο των κεραιών και τον νόμο που ζητάμε να αποσυρθεί.
·         Ο αγώνας μας συνεχίζεται για να φύγουν ολοκληρωτικά οι κεραίες πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας.
·         Απαιτούμε άμεσα από την Vodafone να ξηλώσει όλη την εγκατάσταση και να γίνει έλεγχος από εμάς.
·         Δηλώνουμε αποφασισμένοι  να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα που θα ξετυλίγεται σε κάθε γειτονιά αλλά και στη γειτονιά μας, για όσες κεραίες υπάρχουν ακόμα .
ΔΕΝ  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  ΠΛΕΥΡΑ  ΑΥΤΩΝ  ΠΟΥ  ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ.
ΠΕΡΝΑΜΕ  ΣΤΗΝ  ΠΛΕΥΡΑ  ΑΥΤΩΝ  ΠΟΥ  ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ.
ΚΑΤΟΙΚΟΙ    ΓΟΝΕΙΣ   ΚΑΙ    ΜΑΘΗΤΕΣ    ΤΗΣ    ΠΕΡΙΟΧΗΣ    ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ    ΣΤΟ    ΙΛΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...