Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

εις υγείαν !


η    σπορά    άρχισε

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές.Η Κομισιόν ενέκρινε τη καλλιέργεια της γενετικά μεταλλαγμένης πατάτας Amflora της εταιρίας BASF και την εμπορία τριών ποικιλιών γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού ΜΟΝ 863 της εταιρίας Monsanto. 
Η πατάτα Amflora της BASF που προορίζεται για ζωοτροφή, πέρασε εξαιτίας της θετικής γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας των Τροφίμων (AESA), σύμφωνα με την οποία η πατάτα της Basf δεν είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Η τότε διευθύντρια  όμως της AESA στο τμήμα των μεταλλαγμένων, Susie Renkens, που ευθύνεται για την θετική γνωμοδότηση της μεταλλαγμένης πατάτας προσλήφθηκε αργότερα  από την ελβετική πολυεθνική Syrgenta, η οποία παράγει μεταλλαγμένα προϊόντα…
Έτσι η πατάτα Μπαρόζο , όπως την χαρακτήρισαν οι ακτιβιστές , έφτασε στα πιάτα  των ευρωπαίων πολιτών με πλάγιο τρόπο μέσω της κατανάλωσης του κρέατος ζώων που προηγουμένως  είχαν τραφεί με αυτήν.

Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις απροκάλυπτα και από καιρό εκφρασμένες προθέσεις του προέδρου της κ.Μπαρόζο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην πρώτη έγκριση καλλιέργειας ΓΤΟ μετά το 1998, αγνοώντας επιδεικτικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών για ολοκληρωτική απαγόρευση των μεταλλαγμένων. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια κρίσιμη καμπή όπου χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση, και η εστιασμένη και συνεπής καταδίκη νοσηρών «τεχνολογιών» που μετατρέπουν την διατροφή σε όπλο εναντίον των ανθρώπων, των ζώων και του οικοσυστήματος. 
Ο κίνδυνος του απόλυτου ελέγχου των καλλιεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο από τους κολοσσούς της βιοτεχνολογίας, όπως η Monsanto, η Βayer , η Dupont, η Dow Chemicals, και η Syrgenta, προκαλεί τρόμο και όχι αδικαιολόγητα.
Ήδη μέσα σε πολύ λίγα χρόνια η βιοτεχνολογία έχει πίσω της μια μακάβρια κληρονομιά και απειλεί ως κατάρα να εξαφανίσει την ζωή στον πλανήτη μέσα από την καταστροφική αλλοίωση του DNA της ζωής. Επίσης έχει ήδη καταστρέψει ανεπανόρθωτα την γενετική βιοποικιλότητα της Γης με την επιμόλυνση, ωθεί στην απώλεια των ντόπιων ποικιλιών σπόρων (πχ από τις 4000 φυσικές ποικιλίες καλαμποκιού επιβάλλει την καλλιέργεια των 2 ή 3 δικών της μεταλλαγμένων υβριδίων), έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία χιλιάδες αγρότες (στην Ινδία και αλλού), κατηγορείται για την ξαφνική κατάρρευση των πληθυσμών των μελισσών και όπως φάνηκε από το πείραμα, απειλεί ευθέως την υγεία των ανθρώπων, στους οποίους αφαιρείται το δικαίωμα να γνωρίζουν τι καταναλώνουν

σε   λίγο   ξεκινά   κι   ο   θερισμός

Στη Γαλλία η έρευνα του καθηγητή Μοριακής βιολογίας G.E.Séralini επιβεβαίωσε την ανάπτυξη καρκινικών όγκων σε ποντίκια που τράφηκαν με μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto
Η μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Food and Chemical Toxicology» (γεγονός που σημαίνει ότι πέρασε από διαδικασία έγκρισης από ανεξάρτητους ειδικούς, όπως συμβαίνει πάντα προκειμένου να γίνει δημοσίευση ενός επιστημονικού άρθρου) εγείρει, σύμφωνα με τους δημιουργούς της σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια για ζώα και ανθρώπους των «μεταλλαγμένων» τροφίμων. Η έρευνα, με διάρκεια κατά πολύ μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες των εταιρειών, στις οποίες στηρίζονται οι εγκρίσεις της Ε.Ε. για τους ΓΤΟ – μεταλλαγμένα, προσέβαλε την στην ήδη κλονισμένη αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Αρχής τροφίμων (EFSA), η οποία είχε εγκρίνει την εν λόγω μεταλλαγμένη ποικιλία ως ασφαλή ενώ κατέκρινε πρόσφατα το μορατόριουμ Ελλάδας και Αυστρίας ως “επιστημονικά αβάσιμο”.
 Τελικά τι είναι η EFSA;
Αρχή για την προστασία των καταναλωτών ή της κερδοσκοπίας;Η γενετικά τροποποιημένη (γ.τ.) ποικιλία καλαμποκιού NK603 της εταιρείας Monsanto και το ζιζανιοκτόνο της Roundup για το οποίο είναι φτιαγμένη να αντέχει, είχε δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πειραματόζωων, αναπτύσσοντας καρκινικούς όγκους και παθολογίες σε ζωτικά όργανα. Το σημαντικότερο εύρημα είναι ότι όχι μόνο τα πειραματόζωα που εκτέθηκαν σε διατροφή που περιείχε το ζιζανιοκτόνο Roundup πέθαιναν νωρίτερα, αλλά και εκείνα επίσης που τρέφονταν μόνο με το γ.τ. καλαμπόκι ανέπτυσσαν καρκινικούς όγκους.
Η έρευνα αυτή έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το ζωτικό ζήτημα της διατροφής όπου οι λαοί ζαλισμένοι από τις απανωτές συνέπειες της οικονομικής ψευδοκρίσης φαίνεται να έχουν χάσει την πρότερη σθεναρή αντίσταση στα μεταλλαγμένα. Απόδειξη γι αυτό είναι η ευρύτατη διάδοση των μεταλλαγμένων στην ΕΕ, η οποία δήθεν είναι επίσημα κατά των ΓΤΟ, αλλά ύπουλα έχει ανοίξει τις κερκόπορτες εδώ και χρόνια για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή τους. Έτσι τα μεταλλαγμένα οργιάζουν στο πιάτο του ευρωπαίου (και του έλληνα)καταναλωτή, φτάνοντας εκεί μέσα από τα ζώα στα οποία δόθηκαν ως ζωοτροφή(καλαμπόκι, σόγια, κλπ) και ως επεξεργασμένα γλυκά και αναψυκτικά (η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη που προέρχεται από μεταλλαγμένα βακτηρίδια).
Καταρχήν, όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειψη τροφής αλλά υπάρχει τεράστια σπατάλη της στο κόσμο όπου κάθε χρόνο πετιούνται πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφής(περίπου το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής). 
Δεύτερον, στο δυτικό κατά κύριο λόγο κόσμο, η επιβολή μιας διατροφής σχεδόν αποκλειστικά με ζωικές τροφές σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 3 κιλά δημητριακών (με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις – σελίδα 26 της μελέτης του United Nations Environment Programme-UNEP) σπαταλούνται για κάθε κιλό κρέατος. Μια ελάχιστη και μόνο περικοπή στις ζωικές τροφές θα απελευθέρωνε τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους. Αν δε, υπήρχε μαζική στροφή στην φυτοφαγία η Γη θα μπορούσε να θρέψει διπλάσιους ανθρώπους από όσους σήμερα.
Τρίτον, οι αποδόσεις της χημικής ή της μεταλλαγμένης γεωργίας δεν είναι οι κορυφαίες όπως μας εξαπατά η προπαγάνδα αλλά σε μακροπρόθεσμη διάρκεια υπολείπονται από την βιολογική και τις άλλες αειφόρες καλλιέργειες. 
Τέταρτον, οι παίκτες που δραστηριοποιούνται παγκόσμια στην βιοτεχνολογία έχουν βεβαρημένο «βιογραφικό» (agent orange, DDT, διοξίνη, PCB, ασπαρτάμη, κλπ) και αυτό τα λεει όλα για τις πραγματικές προθέσεις τους. 
Και τέλος, τι να την κάνουμε την παραγωγή όταν αυτό που μας δίνει είναι μη τροφή, κοινώς δηλητήριο;
Επομένως ο κόσμος όχι μόνο δεν θα πεινάσει χωρίς τα μεταλλαγμένα αλλά και δεν θα εκθέσει την υγεία του στον κίνδυνο του καρκίνου και άλλων διαταραχών όπως αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά στην πρόσφατη έρευνα του καθηγητή Σεραλίνι.

Συνδυάστε την παραπάνω είδηση με:

α) επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση: τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας ,άρθρο 5 του κεφαλαίου 1 Κανόνες Διακίνησης/Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)

β) την επίσημη παραδοχή των χημικών αεροψεκασμών του ουρανού από αεροσκάφη. Ισχυρίζονται πως το κάνουν αυτό για να αποτρέψουν την υπερθέρμανση του πλανήτη, Bill & Melinda Gates Foundation και Ηνωμένα Έθνη, ενώ η Σουηδή βουλευτής Pernilla Hagberg αρχηγός του πράσινου  κόμματος παραδέχτηκε την ύπαρξη ενός τοξικού χημικού μείγματος στα ίχνη των αεροσκαφών που ψεκάζουν επιβεβαιώνοντας τις έρευνες που δείχνουν την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και του εδάφους με βαρέα μέταλλα (αλουμίνιο, βάριο κ.α.) και ιούς ,καθώς  και τις αναλύσεις αίματος που αποδεικνύουν την ύπαρξη στοιχείων από βαρέα μέταλλα σε υψηλά επίπεδα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Νίκος Κατσαρός σε αρκετές συνεντεύξεις του εκδηλώνει τις ανησυχίες του για τα όσα συμβαίνουν   με τους αεροψεκασμούς ενώ ο Δρ. Jasper Kirkby μέλος του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών» (CERN) επιβεβαιώνει ότι οι γραμμές που βλέπουμε στον ουρανό δεν είναι καυσαέρια από αεροσκάφη άλλα chemtrails... 
γ)  την προώθηση των Λαμπτήρων οικονομίας ,οι οποίες  σε αντίθεση με τις κλασσικές λάμπες πυρακτώσεως, α) περιέχουν υδράργυρο που είναι  τοξικός και επικίνδυνος , σε περίπτωση που σπάσουν ή πεταχτούν στα σκουπίδια απαιτείται ειδικό συνεργείο και ιδιαίτερα υψηλό κόστος για την απορρύπανση του χώρου  και β) το μήκος κύματος του παλμικού φωτός που εκπέμπουν δημιουργεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία της επίφυσης μεταβάλλοντας τα επίπεδα της εκκρινόμενης ορμόνης  μελατονίνης που λειτουργεί ως ασπίδα του ανθρώπινου οργανισμού. Στους λαμπτήρες πυράκτωσης το φάσμα τού μπλε φωτός είναι ελάχιστο ενώ σε αυτούς οικονομίας η ακτινοβολία στο φάσμα συχνοτήτων τού μπλε (400-500 nm) έχει αποδειχθεί πως αποτελεί τον ισχυρότερο αναστολέα έκκρισης μελατονίνης
Ένα ρυπαρό για το περιβάλλον και επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία προϊόν έχει βαφτεί λαμπερό πράσινο, με τη νομοθετική έμμεση επιβολή των λαμπτήρων «οικονομίας» από την Κομισιόν το 2009 βιώνουμε ένα κορυφαίο λάθος, καθώς η ΕΕ διέταξε τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην χρησιμοποιούν λάμπες πυράκτωσης και αντί αυτών να έχουν παντού λάμπες «οικονομίας» με το παραπλανητικό επιχείρημα ότι εξοικονομούν ενέργεια. Η επικίνδυνη άγνοια αγκαλιά με πολιτική και κυβερνητική παραφροσύνη.
Το μείζον ατόπημα συνέβη επειδή αυτές οι λάμπες έχουν την απόλυτη δυνατότητα να χειρίζονται τη λειτουργία τού αδένα που βρίσκεται εντός τού εγκεφάλου μας, αυτόν της επίφυσης. Η λειτουργία της επίφυσης είναι σημαντικότερη για τη διατήρηση της υγείας και ευρωστίας τού ανθρώπου από τη λειτουργία κάθε άλλου αδένα τού σώματος. Αυτή η ασπίδα είναι η φυσιολογική έκκριση μελατονίνης τη νύχτα, η οποία δεν συμβαίνει όταν η επίφυση που την εκκρίνει παίρνει εντολή με το ξεκίνημα της νύχτας από τους λαμπτήρες “οικονομίας”: “Ε τι κάνεις! Σταμάτα να λειτουργείς σαν να είναι νύχτα! Εκεί έξω είναι ημέρα!”, αναστέλλοντας τη λειτουργία της. Παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι λαμπτήρες «οικονομίας» καταστέλλουν σημαντικά τη λειτουργία της επίφυσης όταν τη διατάζουν να σταματήσει ή να επιβραδύνει επικίνδυνα τη λειτουργία της με το ξεκίνημα της νύχτας, βλέπουμε τις κυβερνήσεις των κρατών να τους προωθούν σε βάρος της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, με δρακόντειους νόμους και «πράσινες» διακηρύξεις, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούμε αυτή την τακτική να υποστηρίζεται από ισχυρά και υπόγεια λόμπι, πανίσχυρες πολυεθνικές, οργανισμούς κρατών, κορυφαίες περιβαλλοντικές οργανώσεις, και πολιτικά κόμματα! Η διαταραχή στη λειτουργία της επίφυσης που συμβαίνει με τον τεχνητό φωτισμό κατά τη νύχτα αναστέλλει την έκκριση της μελατονίνης, (προσέξτε όχι μελανοψίνης) η οποία δεν είναι απλή ορμόνη. Οι πολύπλοκες, και πολυεπίπεδες λειτουργίες της σε οποιοδήποτε έμβιο ον, η εμφάνισή της που συνδέθηκε ταυτόχρονα με τις αρχέγονες μορφές ζωής και η παρουσία της εκτός από το ζωικό και στο φυτικό βασίλειο, ωθεί ορισμένους επιστήμονες να ισχυρίζονται ότι η μελατονίνη συντονίζει όλες τις ορμόνες καθώς βρίσκεται επικεφαλής στην ορχήστρα διατήρησης τής ζωήςδ)   τον  έλεγχο  και  την  διαχείριση  των  υδάτινων  πόρων  από  ιδιωτικές  εταιρίες  το νερό από δημόσιο αγαθό μετατρέπεται σε προϊόν  κερδοσκοπίας πολυεθνικών (ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ – Καλλικράτης, περιφέρειες ) Εκτός της ΕΥΔΑΠ, άμεση σχέση με τους υδάτινους πόρους έχει και η ΔΕΗ. Οι τεχνητές λίμνες, οι ταμιευτήρες και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια είναι βασικά στην ύδρευση και άρδευση μέσω των δημοτικών σχετικών επιχειρήσεων. Η πώληση της ΔΕΗ είναι το ίδιο κατακριτέα.
Η διαχείριση του νερού ανατίθεται πλέον στον ανταγωνισμό της ελεύθερης αγοράς.
Το τοπίο της παγκόσμιας αγοράς του «γαλάζιου χρυσού», όπως αποκαλείται πλέον το νερό, διαμορφώνεται από τρεις μεγάλες πολυεθνικές, τις γαλλικές Suez και Vivendi, η οποία κρύβεται πλέον υπό το όνομα Veolia, και την Water Thames. Οι τρεις αυτές εταιρείες βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων 100 εταιρειών στον κόσμο, με το ετήσιο εισόδημα και των τριών το 2003 να υπολογίζεται σε 156,7 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ αναφέρεται ότι ελέγχουν την παροχή νερού σε περίπου 230 χώρες
Ίσως η Ελληνική κυβέρνηση αγνοεί περιστατικά όπως τα ακόλουθα:
Χιλή: η Παγκόσμια Τράπεζα επέβαλλε σαν δανειοδοτικό όρο στη χώρα εγγύηση κέρδους 33% στη γαλλική εταιρία ύδρευσης Suez Lyonnaise des Eaux 
Αυστραλία: Το 1998 λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ύδρευση η γαλλική Suez Lyonnaise des Eaux το νερό στο Σύδνεϋ βρέθηκε μολυσμένο από παράσιτα και κρυπτοσπορίδια.
Καναδάς: Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού μολύνθηκαν από το βακτηριο E coli στο Walkerton, Ontario ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού που πέρασε στον έλεγχο της A&L Labs. Η εταιρία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ελέγχων«απόρρητη πνευματική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.
Μαρόκο: Οι καταναλωτές είδαν την τιμή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω αφότου ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία ύδρευσης στην Casablanca.
Αργεντινή: Όταν θυγατρική της Suez Lyonnaise des Eaux αγόρασε την κρατική επιχείρηση νερού Obras Sanitarias de la Nacion, οι τιμές διπλασιάστηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε. Η εταιρίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν οι κάτοικοι μαζικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Μ.Βρετανία: Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 67% μεταξύ 1989 και 1995. Το ποσοστό διακοπών των παροχών ανέβηκε κατά 177%
Ν.Ζηλανδία: Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εμπορευματοποίηση του νερού.
Ν.Αφρική: Το νερό έγινε απροσπέλαστο, πανάκριβο και μη ασφαλές όταν η εταιρία Suez Lyonnaise des Eaux ανέλαβε την ύδρευση στο Johannesburg. Υπήρξαν εκτεταμένες μολύνσεις και χιλιάδες άνθρωποι είδαν την παροχή τους να διακόπτεται. Τον Αύγουστο του 2000, η Ν. Αφρική χτυπήθηκε από επιδημία χολέρας, η οποία έπληξε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους μέσα σε δύο χρόνια και οδήγησε σε 300 θανάτους Σύμφωνα με μελετητές, η επιδημία οφειλόταν σε αδυναμία των κατοίκων να πληρώσουν το αντίτιμο για το καθαρό νερό, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε ακατάλληλες πηγές πόσιμου νερού
Βολιβία: Το 1999 η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει ιδιωτικοποίηση της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης της Cochabamba, Servicio Municipal del Agua Potable y Alcantarillado (SENIAPA). Αξιωματούχοι της τράπεζας απείλησαν ανοιχτά να παρακρατήσουν 600 εκατομμύρια $ από την δανειακή σύμβαση αν η Βολιβία δεν αποδεχόταν. 
Εκπρόσωποι της εταιρίας Suez Lyonnaise des Eaux, κατόχου του 5,46% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης ΕΥΑΘ  σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη αφού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση, γνωστοποίησαν ότι θα έχουν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ,Κώστα Μητρόπουλο, προκειμένου να κοινοποιήσουν και επισήμως την πρόθεση συμμετοχής στον σχετικό διαγωνισμό Στην πρώτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, η Suez είχε συγκροτήσει κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ.
Χαρακτηριστικά σε πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύεται η συλλογή βρόχινου νερού από τους πολίτες γιατί τα δικαιώματα χρήσης  ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρίες ! το ίδιο συμβαίνει και με τις γεωτρήσεις όσο για τα αστικά δίκτυα ύδρευσης υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν την υποβαθμισμένη ποιότητα του νερού και την προσθήκη σε αυτό φθορίου και άλλων χημικών  ουσιών. Το φθόριο είναι τοξικό δηλητήριο. Η  γερμανική χημική βιομηχανία  I.G.Farben κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο χρησιμοποίησε τη φθορίωση του νερού για να ελέγχει το νου και τη συμπεριφορά των αιχμαλώτων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ ο σύμβουλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρόγραμμα ψυχολογική συμπεριφορά και έλεγχος του πλήθους, Dr. George Estabrooks, αργότερα Πρόεδρος στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Colgate., ήταν και παραμένει ο πιο ένθερμος υπερασπιστής της φθορίωσης του νερού, ενώ η Colgate Palmolive είναι η μεγαλύτερη παραγωγός φθοριωμένης οδοντόπαστας παγκοσμίως.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις κατέγραψαν 600 υποπροϊόντα απολύμανσης σε δείγματα του νερού από το δημόσιο δίκτυο υδροδότησης ,ενώ ακόμα δεν είναι σχεδόν τίποτα γνωστό για την πλειοψηφία αυτών των χημικών ουσιών και των αντιδράσεών τους. Ωστόσο, γνωρίζουν ότι κάποιες από αυτές είναι τοξικές και η Αμερικανική Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας συμπεριλαμβάνει 11 από αυτές μέσα στις οποίες είναι και τα αλογονοπαράγωγα  του οξικού οξέος (ΗΑΑs).Οι ερευνητές από το Ιλινόις υποπτεύονται ότι τα HAAs ευθύνονται για κάποιες περιπτώσεις Αλτσχάιμερ, αποβολών και καρκίνου, καθώς αυτές οι ουσίες μπορούν να σκοτώνουν κύτταρα και να καταστρέφουν το DNA.
Πηγή: Environ Sci Technol, 2011; 45:5791-7

ε)  στις ΗΠΑ η σίτιση των αστέγων γίνεται αποκλειστικά και μόνο από ΜΚΟ και κυβερνητικούς φορείς, η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ πολιτών ποινικοποιείται, απαγορεύεται ο απλός πολίτης να δίνει τροφή στο διπλανό του που πεινάει ,αυτό μπορούν να το πράξουν μόνο οι πιστοποιημένοι φορείς.( σε λίγο κι εδώ διαβάστε το άρθρο  http://anergoidimosiografoi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4163.html )
στ)  επιβολή εξοντωτικών φόρων στους μικροκαλλιεργητές και στη γη που κατέχουν, το βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στη χώρα μας , με απώτερο στόχο τον έλεγχο της παραγωγής  αλλά και της ιδιοκτησίας της  γης από εταιρίες τροφίμων.

ζ)  την απαγόρευση της οικιακής αυτονομίας και των οικόσιτων ζώων, επικαλούνται τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων επιδημιών και ιώσεων (Η1Ν1, γρίπη των πτηνών, που υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι είναι δημιουργήματα των φαρμακευτικών καρτέλ για την προώθηση μαζικών εμβολιασμών σε παγκόσμιο επίπεδο ).αγελάδες που παράγουν όσο το δυνατό περισσότερο γάλα και κρέας
σκύλοι υπερμυώδεις και ταχείς κατάλληλοι για νίκες σε κυνοδρομίες
κοτόπουλα χωρίς φτερά για να μειωθεί το κόστος παραγωγής  


η) τη γιγαντοποίηση της βιομηχανίας - επεξεργασίας  τροφίμων και γρήγορου φαγητού, (Κακή διατροφική παιδεία και ανάπτυξη κακών διατροφικών συνηθειών στο δυτικό κόσμο τα παιδιά των hot-dogs και των burgers λιμοκτονούν τρώγοντας του σκασμού ενώ στον υπόλοιπο κόσμο πεινάνε) ,την εμφάνιση της νόσου των τρελλών αγελάδων στη Δ. Ευρώπη, μετατρέποντας τες από φυτοφάγα σε σαρκοφάγα ζώα αφού η τροφή τους ήταν κρεατάλευρα , την διάθεση μολυσμένων λαχανικών με e.coli στη Γερμανία δείχνοντας την ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, τη χρήση μελαμίνης σε βρεφικά γάλατα στην Κίνα, την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων , προσθήκη συντηρητικών και βελτιωτικών γεύσης   ( όπως HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα τα οποία  λαμβάνονται επιλεκτικά από μωρά που έχουν υποστεί έκτρωση ώστε να δημιουργήσουν "απομονωμένους υποδοχείς γεύσεως"
Οι εταιρείες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γεύσεις των συνθετικών, άγευστων και παρά-φύσει προϊόντων τους συνεργάζονται με την εταιρεία βιοτεχνολογίας: Senomyx που χρησιμοποιεί την παραπάνω μέθοδο ως "ενισχυτικό γεύσης" και είναι ανάμεσα σε άλλες οι εξής: Pepsico, Cadbury ,Nestlé ,κ.α. Βρίσκεται  σε τρόφιμα, παιδικές τροφές , ποτά , καραμέλες , σάλτσες κλπ. που καταναλώνουν ανήλικοι και ενήλικες. από μωρά, μικρά παιδάκια μέχρι και ηλικιωμένοι ) και τέλος την ακτινοβόληση των τροφίμων!

Οι αγελάδες στις βιομηχανίες γάλακτος παράγουν 30 με 40 λίτρα γάλα την ημέρα. Για να παράγουν τέτοιες ποσότητες γάλακτος λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ορμονών. Οι μαστοί τους πολλαπλασιάζονται σε μέγεθος, προκαλείται στάση και αναπτύσσονται μικρόβια , τους χορηγούνται μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών για την καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων, ο FDA επιτρέπει μέχρι 1,5 εκ. πυοσφαίρια ανά ml. Το αγελαδινό γάλα είναι ιδιαίτερα τοξικό λόγω των ορμονών και των αντιβιοτικών  που  περιέχει.
Αυτό που επιδιώκουν στην ουσία οι τεράστιες πολυεθνικές είναι ο έλεγχος του φαγητού και της παραγωγής του

θ)  την πλήρη απαξίωση και  κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα των συστημάτων παροχής υγείας και ασφάλισης, αντίγραφα φάρμακα ή μη συνταγογραφούμενα, πολύμηνη αναμονή για εξετάσεις που αρκετές φορές δεν καλύπτονται , κλείσιμο ή κατάργηση κέντρων υγείας ,κατάργηση των τηλεφωνικών γραμμών για ραντεβού σε εοππυ και αντικατάστασή τους με ιδιωτικές υψηλής χρέωσης ,αύξηση των ορίων ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης για συνταξιοδότηση .

ι)  την καλλιέργεια  και  χρήση εκτάσεων γης όχι για την παραγωγή τροφίμων αλλά καυσίμων ! (παράλληλα την  επιβολή και προώθηση παράλογων φόρων και πολιτικών , φόρος διοξειδίου του άνθρακα ,αλλοίωση του περιβάλλοντος από την εγκατάσταση  ανεμογεννητριών  που είναι αποδοτικές μόνο για τις επιδοτούμενες  εταιρίες ,τους εγκαταστάτες  και τα πετρελαϊκά καρτέλ - τράπεζες ).

ια) Την απουσία ενίσχυσης ή το φανερό σαμποτάρισμα  των οργανώσεων των πολιτών, που δρούν για την διάσωση, διατήρηση και διάδοση της βιοποικιλότητας και της διατροφική μας κληρονομιάς. Κινδυνεύει η Κιβωτός των Σπόρων μας Ας Διασώσουμε τη Διατροφική μας Κληρονομιά
Η Ελλάδα είναι ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα βιοποικιλότητας παγκοσμίως. Οι κυβερνήσεις μας όμως απαξίωσαν δραματικά τα αγροτικά ιδρύματα, που υπάγονται στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), που σκοπό έχουν την διάσωση και διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού (ΤΓΥ) και τα άλλα ιδρύματα του ΕΘΙΑΓΕ έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο διασώζοντας φυτά της ελληνικής βιοποικιλότητας, που απειλούνταν από εξαφάνιση τις τελευταίες δεκαετίες. Αποστολή της Τράπεζας ήταν να προστατεύσει ό,τι γενετικό υλικό είχε διασωθεί. Η γενετική διάβρωση, που αντιμετώπισε η ελληνική γεωργία ήταν δραματική τη μεταπολεμική περίοδο σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες. Μετά το 1950 χάθηκαν εκατοντάδες ποικιλίες. Με εξερευνητικές αποστολές για τον εντοπισμό και τη συλλογή ποικιλιών, η ΤΓΥ συγκέντρωσε πάνω από 14.500 πολύτιμους σπόρους άγριων και καλλιεργούμενων συγγενών φυτών, που διατηρεί από το 1981 στη Θεσσαλονίκη.
Το δικαίωμα και η κατοχύρωση σπόρων από εταιρείες κολοσσούς όπως η Monsanto και η Bayer μέσω πατεντών σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα του αγρότη να επιλέγει τι καλλιεργεί και του πολίτη να γνωρίζει τι καταναλώνει. 
Η πνευματική κατοχύρωση σπόρων καθιστά τους αγρότες δέσμιους των γιγαντιαίων πολυεθνικών ενώ παράλληλα στερεί από τον καταναλωτή το δικαίωμα να γνωρίζει τι φαγητό φτάνει στο πιάτο του αλλά και τι είδους τροφές καταναλώνουν τα ζώα και κατά συνέπεια και ο ίδιος μέσω των γαλακτοκομικών και του κρέατος. 
Αξίζει να σημειωθεί πως η κατοχύρωση της πατέντας δεν περιορίζεται μόνο στα φυτά αλλά οι εταιρείες προσπαθούν να την επεκτείνουν και στα ζώα. Πατέντα έχει χορηγηθεί για τη χρήση των βοοειδών, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν μέσα από γενετικές έρευνες να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή γάλακτος.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική καθώς οι πολυεθνικές πιέζουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης, να αντικαταστήσουν την παραγωγή σπόρων με τους δικούς τους κατοχυρωμένους, τους οποίους οι αγρότες θα πρέπει να αγοράζουν από τις εταιρείες κάθε χρόνο.
Ο Ευρωπαϊκός Νόμος για τις πατέντες είναι ανάγκη να αναθεωρηθεί έτσι ώστε να απαγορεύει αποτελεσματικά τις πατέντες στον πολλαπλασιασμό των φυτών και των ζώων. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών πρέπει να υποβληθεί σε αντικειμενικό έλεγχο. Αν πατέντες αυτού του είδους δεν σταματήσουνε, οι διαθέσιμοι πόροι για την καθημερινή ζωή θα ξεπουληθούν σε εταιρείες όπως η Bayer και η Monsanto», προειδοποιεί ο Christoph Then, εκπρόσωπος της διεθνής συμμαχίας «No Patents on Seeds».
Οι Rockefellers έδειξαν το δρόμο στην Αμερικάνικη Αγροτική Πολιτική, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά τους αφορολόγητα ιδρύματα παγκοσμίως στο να εκπαιδεύσουν έναν στρατό από λαμπρούς νέους επιστήμονες, στο μέχρι τώρα άγνωστο πεδίο της μικροβιολογίας. 
Είναι εξακριβωμένος ο τρόπος με τον οποίο, το πεδίο της ‘ευγονικής’ μετονομάστηκε σε ‘γενετική’, ώστε να γίνει πιο αποδεκτό και επίσης να κρύψει τον πραγματικό σκοπό ύπαρξής του. Μέσα από στρατηγικές ρυθμίσεις και τη βοήθεια χημικών, οι οργανισμοί τροφής και σπόρων, υποστηρίχτηκαν από πρόσωπα που δούλευαν σε τμήματα-κλειδιά της Αμερικάνικης κυβέρνησης. Δημιουργήθηκαν μεγαθήρια, τα οποία μπορούσαν να προωθήσουν ρυθμιστικές διατάξεις σε όλες σχεδόν τις χώρες.
Αυτοί οι σπόροι της καταστροφής με τις προσεκτικά κατασκευασμένες ρυθμιστικές διατάξεις για να ‘προστατεύσουν το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγειά’, εμφανίστηκαν το 1920. Μόνο 5 αγροτικοί οργανισμοί ( οι: Cargill, Bunge, Archer Daniels, et al ) – όλοι με έδρα την Αμερική – ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σιτηρών και μόνο 5 οργανισμοί ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο σπόρων. Οι, Monsanto, Syngenta, Bayer, Dupont, Dow Chemicals, ελέγχουν τους Γενετικά Τροποποιημένους Σπόρους. Και ενώ αυτά τα παντοδύναμα ολιγοπώλια οργανώθηκαν, νόμοι που υπήρχαν κατά των μονοπωλίων αλλοιώθηκαν ώστε να εξαιρεθούν οι συγκεκριμένες εταιρίες.

Ποιος ωφελείται από τις γενετικώς τροποποιημένες καλλιέργειες;

Το πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας του πενταγώνου ( Pentagon’s National Defense University ), την παραμονή του πολέμου στο Ιράκ το 2003 εξέδωσε έγγραφο δηλώνοντας: ‘Οι αγροτικές επιχειρήσεις είναι για τις ΗΠΑ ότι είναι το πετρέλαιο για τη Μέση Ανατολή’. Οι αγροτικές επιχειρήσεις είχαν γίνει ένα στρατηγικό όπλο για το οπλοστάσιο της μοναδικής υπερδύναμης. 

Στο Ιράκ μετά την αμερικανική κατοχή με την οδηγία 81, η εξουσία των Monsanto, Syrgenta, Bayer , Dow Chemical έχει καταστρατηγήσει την ελευθερία στην ιρακινή αγροτική αγορά, φέρνοντας τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους να έχουν κυριαρχήσει στην αγροτική οικονομία αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου Νότου.. Με τους σπόρους αυτούς, οι περιοχές αυτές έχουν δει τόσο την υγειονομική όσο και την οικολογική απειλή να γιγαντώνεται.. Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν εξάρτηση από τα φυτοφάρμακα που δημιουργήθηκαν από τις ίδιες εταιρείες που παράγουν τους σπόρους αυτούς και έχουν καταστρέψει σοβαρά τη βιοποικιλότητα , όπου φυτεύονται. Όπως αναφέρει το Focus σύμφωνα με την Παγκόσμια έκθεση South / GRAIN :"Σε ορισμένες χώρες, όπως η Ινδία, η« τυχαία »απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σκόπιμα χειραγωγείται, δεδομένου ότι φυσικός διαχωρισμός των γενετικά τροποποιημένων και μη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών δεν είναι εφικτός. Αφού εισαχθούν στον αγρο-οικολογικό κύκλο, δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για πιθανή ανάκληση ή καθαρισμό από τη γενετική ρύπανση " , ένα παρόμοιο μοντέλο ανάπτυξης ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τους Γκέιτς / Ίδρυμα Ροκφέλερ και απειλεί την Αφρική. 
Η επισιτιστική κυριαρχία της οδηγίας 81 στο Ιράκ ξεπέρασε ένα σύστημα καλλιέργειας που είχε αναπτυχτεί στην περιοχή από το 8.000 π.Χ. περίπου, και ήταν. υπεύθυνο για την ανάπτυξη πολλών από τις ποικιλίες σπόρων σιταριού που χρησιμοποιούμε σήμερα. Για χρόνια, οι Ιρακινοί είχαν διαφυλάξει δείγματα αυτών των πολύτιμων φυσικών ποικιλιών σπόρων σε μια εθνική τράπεζα σπόρων, που βρισκόταν, κατά ειρωνεία της τύχης, στο Αμπού Γκράιμπ, την πόλη που είχε γίνει διαβόητη το 2004 ως αμερικανική στρατιωτική φυλακή όπου γίνονταν βασανιστήρια.
Στο Ιράκ,. η ιστορική και ανεκτίμητη τράπεζα σπόρων του Αμπού Γκράιμπ, εξαφανίστηκε μετά την αμερικανική κατοχή και τις διάφορες εκστρατείες βομβαρδισμού. Στην Ινδία, λόγω της καταστροφής της σοδειάς που προκαλείται από εταιρείες όπως η Monsanto, οι αγρότες αυτοκτονούν δαπανώντας και τα τελευταία τους χρήματα για να αγοράσουν φυτοφάρμακα (τα ίδια που τους είχαν υποσχεθεί την αύξηση της παραγωγής και την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής) που πίνουν στη συνέχεια για να ξεφύγουν από μια ζωή στην οποία τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους έχουν χαθεί ή έχουν εκχωρηθεί στην εταιρική κατοχή. 
Σε έναν κόσμο όπου εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα, κάθε δολάριο που ξοδεύεται για να επενδυθεί στη γεωργία είναι ζωτικής σημασίας.. Η έκθεση του 2006 του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας FAO , σχετικά με την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περισσότεροι πεινασμένοι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες σήμερα - 820 εκατ. - από ό, τι υπήρχαν το 1996. Αυτό δείχνει την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής για τον Επισιτισμό που πραγματοποιήθηκε το 1996 στη Ρώμη, και είχε υποσχεθεί να μειώσει τον αριθμό των υποσιτιζόμενων ανθρώπων κατά το ήμισυ έως το 2015.. Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν στον κόσμο, αυξάνεται με ρυθμό εκατ. ετησίως , οι γεωργικές επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας για την αλλαγή αυτής της κατάστασης, και δεν έχουμε την πολυτέλεια να καταχραστούν κάποιοι εταιρίες τους περιορισμένους χρηματοδοτικούς πόρους για την υλοποίηση «ψεύτικων λύσεων» -. 

Η «Πράσινη Επανάσταση» ήταν μέρος της ατζέντας του Rockefeller. Σκοπός της ήταν να καταστρέψει τις ποικιλίες των σπόρων και να πιέσει τις αγροκαλλιέργειες που βασιζόταν στο πετρέλαιο και το αέριο και στις οποίες είχε βασικά συμφέροντα. Η καταστροφή της ποικιλίας των σπόρων και η εξάρτηση από τα μονοπωλιακά υβρίδια, ήταν το πρώτο βήμα για τον έλεγχο των τροφών. Είναι αλήθεια οτι αρχικά οι τεχνολογίες της Πράσινης Επανάστασης οδήγησαν σε μια έκρηξη παραγωγικότητας στα αγροκτήματα αλλά με κόστος την καταστροφή καλλιεργήσιμης γης, της βιοποικιλότητας, την δηλητηρίαση του υδροφόρου ορίζοντα και άσχημες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία. 


οι πληθυσμοί των μελισσών καταρρέουν 
αν οι μέλισσες εξαφανιστούν η επικονίαση θα είναι αδύνατη

ιβ)   διατροφικός ολοκληρωτισμός  και  εφαρμογή του κώδικα Alimentarius:
 για τις πανίσχυρες πολυεθνικές χημικές φαρμακοβιομηχανίες, ο μόνος εχθρός που απειλεί τα υπέρογκα κέρδη τους είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής των ανθρώπων.

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα, χαρακτηρίζοντάς τις ως τοξίνες. Πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως η Α, Β, C, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο προβλέπεται να ανακηρυχτούν παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες. Τα περισσότερα ζώα και πτηνά που θα χρησιμοποιούνται για την διατροφή, ενδέχεται να υποβάλλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά και ορμόνες, των οποίων η χρήση θα καταστεί υποχρεωτική. Θα επιτρέπεται σε μεγαλύτερο ποσοστό η συσσώρευση αφλατοξίνης στο γάλα, που πρόκειται για την δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές. Δεν θα μπορεί ή θα είναι πολύ δύσκολο ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, κ.α. Επίσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες φυσικές τροφές προβλέπεται να ελέγχονται και να περνούν από ακτινοβολία, με την πρόφαση ότι πρέπει να σκοτώνονται τα μικρόβια, με την διαφορά ότι θα καταστρέφονται και οι πραγματικές ωφέλιμες ουσίες. Αποτέλεσμα, οι βιολογικές καλλιέργειες να ελέγχονται και να ελέγχεται ακόμη και η απευθείας πώληση των προϊόντων που παράγει ο κάθε γεωργός
Φορολόγηση και απαγόρευση της επαναχρησιμοποίησης σπόρων για τους Γάλλους αγρότες.
Για τους Γάλλους αγρότες, η ελεύθερη χρήση σπόρων δείχνει πολύ σύντομα να γίνεται ανάμνηση. Οι ιδιοπαραγώμενοι σπόροι, γνωστοί ως “σπόροι αγροκτήματος επιλέγονται από τους αγρότες από τη δική τους σοδειά και διατηρούνται για φύτευση την επόμενη χρονιά. Εδώ και μερικές δεκαετίες, αυτό είχε πρακτικά περιοριστεί κατά πολύ, ιδιαίτερα από τότε που οι σπόροι προστατεύονται από το Πιστοποιητικό Φυτικών Ποικιλιών (PVC), ή αλλιώς του δικαιώματος ιδιοκτησίας που ανήκει αποκλειστικά στους “ιδιοκτήτες” των σπόρων. Η επαναχρησιμοποίηση αυτών των σπόρων προς φύτευση ήταν θεωρητικά απαγορευμένη, αν και στη πραγματικότητα, η πρακτική της επαναχρησιμοποίησης ων σπόρων ήταν ευρέως ανεκτή στη Γαλλία .Ωστόσο, από τώρα και στο εξής η νομοθεσία θα γίνει πολύ πιο αυστηρή σύμφωνα με ένα νομοσχέδιο του κεντροδεξιού Γαλλικού κόμματος UMP, το οποίο εγκρίθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2011από το Γαλλικό κοινοβούλιο.“Από τις 5.000 φυτικές ποικιλίες που καλλιεργούνται για εμπορικούς σκοπούς στη Γαλλία, οι 1.600 προστατεύονται με πιστοποιητικό PVC αντιστοιχώντας στο 99% των καλλιεργούμενων ποικιλιών”, εξηγεί ο Delphine Guey, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Ομάδας Σπόρων(NISG). Αυτό το σύστημα τώρα θα επεκταθεί σε μια ανοικτή λίστα 21 ειδών, λέει ο Xavier Beulin, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων (NFAPU).Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τον Guy Kastler, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δικτύου Σπόρων και μέλος της συνομοσπονδίας Αγροτών, “για τα μισά από τα καλλιεργούμενα είδη – όπως σόγια, φρούτα, λαχανικά – η επαναχρησιμοποίηση των σπόρων μας θα είναι απαγορευμένη, και για τα άλλα μισά - σιτηρά και κτηνοτροφικά είδη – θα πρέπει να πληρώνουμε για να τα επαναχρησιμοποιήσουμε”. (Πηγή: Le Monde)
Ότι ο Codex  Alimentarius και η ΕΕ ορίζει, το περιορίζει. Ό,τι δεν ορίζει, σχεδόν το απαγορεύει. Στο χώρο των βοτάνων για φαρμακευτική χρήση, τα πράγματα είναι ακόμη πιο άσχημα και οι περιορισμοί ασφυκτικοί . Στην τροπολογία οδηγίας 2004/24/EC για παράδειγμα, η ΕΕ αφήνει ένα παραθυράκι για τη χρήση παραδοσιακών βοτάνων αλλά στενεύει τρομακτικά το παραθυράκι μέσω ανελαστικών κριτηρίων: Ανάμεσα σε άλλα κριτήρια, θεσπίζει αυθαίρετα πως για να κατοχυρωθεί και να καταχωρηθεί ένα βότανο ως προς την ιατρική του χρήση, το βότανο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως τέτοιο για τουλάχιστον 30 χρόνια στη χώρα μέλος της ΕΕ και για 15 χρόνια μέσα στην ΕΕ πριν την κατάθεση της αίτησης.
   Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα πράγματα γίνονται εν δυνάμει πολύ χειρότερα.
τον Ιανουάριο του 2011 ψηφίστηκε από τον πρόεδρο Ομπάμα το S501, το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων που επιβάλει την επί πληρωμής εγγραφή για οποιονδήποτε (με την εξαίρεση αγροκτημάτων και εστιατορίων) που παράγει, επεξεργάζεται, πακετάρει, διανέμει, κρατεί ή εισάγει ένα τεμάχιο τροφή . Για μια ακόμη φορά ο ορισμός είναι τόσο πλατύς και ασαφής που παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος να μπορεί να εφαρμοστεί κατά την κρίση της όποιας αρχής μέχρις ακόμη και του σαφώς υπερβολικού σημείου η καλλιέργεια και η κατοχή φαγητού να ακολουθεί την λογική της κατοχής ναρκωτικών: αν καλλιεργείς ή κρατείς μικρές ποσότητες φαγητού ο νόμος δεν σε πιάνει: για ποιο λόγο όμως να καλλιεργείς μεγάλες ποσότητες ντομάτας ή πατάτας και να τις κρατάς όταν αυτές υπερκαλύπτουν
τις άμεσες ανάγκες σου; Τότε ίσως να θεωρηθείς λαθρέμπορας τροφής. Και τι σου
συμβαίνει τότε; Ιδιώτες που συμμετέχουν σε χειρισμό τροφής χωρίς επίσημη εγγραφή είναι υποκείμενοι σε ένα μέγιστο 10 ετών ποινής φυλάκισης!
Δεν ισχυριζόμαστε ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που υποχρεωτικά θα πάρουν τα
πράματα, αλλά συνήθως όταν δημιουργείται το πλαίσιο και αυτό είναι ασαφές, οι
εφαρμογές παίρνουν συχνά την πιο αλλόκοτη τροπή και απομακρύνονται από την
έννοια του δημοσίου συμφέροντας, πλευρίζοντας ή καθοδηγούμενες από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εταιρίες και οι υπεραγορές μπορούν να αποθηκεύουν
και να διακινούν τρόφιμα. Εμείς όχι.
Η ανταλλαγή τροφίμων σαφώς απαγορεύεται από το νόμο και αν η λογική της αμερικανικής νομοθεσίας διαχυθεί και σε άλλες χώρες όπως συχνά συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας, μπορεί να δούμε στον τόπο μας ένα ειδικό σώμα τροφόμπατσων που θα καταδιώκει την ανταλλακτική οικονομία τροφίμων, η οποία είναι μια από τις λίγες απαντήσεις που έχουμε απέναντι στην κρίση.
Μια άλλη πρωτοτυπία του νομοσχεδίου είναι ότι η εποπτεία των τροφίμων περνάει
κεντρικά στο αμερικάνικο αμαρτωλό FDA (Food and Drugs administration), διάτρητο από βιομηχανικά συμφέροντα. Είναι το Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ μια "θυγατρική εταιρεία" εξ ολοκλήρου διοικούμενη από την Monsanto;


Και εδώ για μια ακόμη φορά συναντάμε το δίλημμα:
φάρμακο ή τρόφιμο, εταιρικά κέρδη ή δημόσιο καλό.


Να τερματιστεί μια για πάντα η απάτη της «βιοτεχνολογίας» η οποία μεταλλάσσει τους ζωντανούς οργανισμούς σε τερατουργήματα τύπου Φρανκενστάϊν.

Είναι σαφές ότι στις μέρες μας υπάρχει μια σαφής στροφή προς τη συγκέντρωση εξουσιών και τον απολυταρχισμό, μια στροφή που σαφώς αποτυπώνεται στη νομοθεσία και πως η κατάργηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας γίνονται συχνά στο όνομα της ασφάλειας.

Οι πολίτες θα είναι ο εχθρός και η κυβέρνηση μαζί με τους «μπάνκστερς» – τραπεζίτες, τις πολυεθνικές τους και τα τσιράκια τους στα ΜΜΕ θα διαμορφώνουν την χειρότερη φυλακή που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.
Αυτός  που παραδίδει την ελευθερία για την ασφάλεια δεν αξίζει τίποτε από τα δύο.  Benjamin  Franklin Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρεται η Χίμαιρα ως ένα φοβερό τέρας που εξέπνεε φωτιά, είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού, και η ουρά του κατέληγε σε φίδι. Η Χίμαιρα- των Δρακόντων η Γέννα-, ήταν ένα Τρίμορφο Τέρας που γεννήθηκε από την ένωση του Τυφώνα και της Έχιδνας. Αδέλφια της ήταν ο Κέρβερος του Άδη , το Λιοντάρι της Νεμέας, ο γίγαντας Γηρυόνης, η Σφίγγα, ο Λάδων ,ο Λήδως και η Λερναία Ύδρα. 

η σημασία της λέξεως ύβρις για κάποιους είναι άγνωστη τα υβρίδια όμως …


είναι κάποιοι άπληστοι και αποσκοπούν μόνο  στο  κέρδος ;Πηγές , πληροφορίες ή και αυτούσια αποσπάσματα αντλήθηκαν από : 

E αφιέρωμα τεύχος 10 29/5/99 μεταλλαγμένα τρόφιμα
Holistic Life τεύχος 51 ΣΕΠΤ/ΟΚΤ 2012
Holistic Life τεύχος 50 ΙΟΥΛ/ΑΥΓ 2012
ΕΤ περιοδικό “Φαινόμενα” τεύχος 1 - 25/9/2010

Εναλλακτική κοινότητα "Πελίτι" για την Ελευθερία των Σπόρων  http://www.peliti.gr/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...