Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Κυριακή... Ανοικτά !


ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ

Η fast track  αλητοσυμμορία – κομμαντατούρα ανακάλυψε τη μαύρη οπή στο νεοταξικό της εγκέφαλο.
Τα σκουπίδια της εσωτερικής κομμαντατούρας αποφάσισαν και διέταξαν «απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, τα λοιπά καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο» μα και όλες τις μέρες του χρόνου ανοικτά να είναι τα μαγαζιά ο τζίρος τους δεν θα ανέβει, αντιθέτως θα ανεβούν τα έξοδά τους, μιας και το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων αλλά το ότι ο κόσμος δεν έχει φράγκο στην τσέπη. 
Αντίθετη με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων έως 250 τμ όλες τις Κυριακές, δηλώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων (ΕΣΕΕ), ενώ με ειρωνικό τρόπο σχολίασε τις ίδιες αποφάσεις η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ ) αναφέροντας ότι «οι άνεργοι θα έχουν περισσότερο χρόνο για shopping therapy».



Εργαζόμενοι και εργοδότες, συμφωνούν. 
Διαφωνεί η συμμοριτοκυβέρνηση και οι … μεγάλες επιχειρήσεις
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές -και μάλιστα σε περίοδο βαθειάς ύφεσης-δεν θα αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Θα προσπαθήσει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και  ο αυτοαπασχολούμενος με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει. Ως τελικό αποτέλεσμα, θα είναι ανοιχτά τα «Malls» και τα εκπτωτικά χωριά (που ως γνωστόν νοικιάζουν χώρους κάτω των 250 τ.μ.) αλλά κλειστά τα  μικρά  εμπορικά  -και για πάντα!

Η πάγια θέση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου είναι καθαρή και σαφής. Το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς δεν αλλάζει με ανακοινώσεις - γονατογραφήματα, που εξυπηρετούν μόνο τους λίγους. Οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες εργοδοτών και εργαζομένων, που συνιστούν το σύνολο των καταναλωτών με την προσθήκη βεβαίως των 1,5 εκ. ανέργων. Το παράδοξο είναι ότι ενώ συμφωνεί μαζί μας και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που δεν επέτρεψε πέρυσι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, κάποιοι εκμεταλλεύονται τις έκτακτες συνθήκες και με κάθε ευκαιρία επιμένουν σε μια περίεργη υπόθεση.
Οι κύριοι Χατζηδάκης και Σκορδάς  κοροϊδεύουν την κοινωνία.
Το σχέδιό τους, υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών ομίλων, για πλήρη απελευθέρωση του Ωραρίου.
Το δήθεν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για λειτουργία των μικρών (έως 250 τ.μ.) καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, είναι ένα ανόητο εφεύρημα. Οι κύριοι Χατζηδάκηςκαι Σκορδάς γνωρίζουν πολύ καλά ότι, τέτοιου είδους εξαιρέσεις όχι μόνο θα κριθούν από τα αρμόδια δικαστήρια αντισυνταγματικές, αλλά και θα ανατραπούν από τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Κατά συνέπεια, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να επιτραπεί η λειτουργία όλων των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, ανεξαρτήτως μεγέθους. Έτσι, θα έχει γίνει η δουλειά που τους ανέθεσαν η Τρόικα και τα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα. Έτσι, θα εκτελεστούν εργαζόμενοι και χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι. Θα κλείσουν μαζικά οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους θα προστεθούν στο 1,5 εκατ. ανέργων.
Καταργούν ουσιαστικά την Κυριακή Αργία με το να επιτρέπουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Στην ουσία τα μόνα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά θα είναι τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών που με την απειλή της απόλυσης θα αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Στο χέρι μας είναι να καταργήσουμε την εργάσιμη Κυριακή με το να μην πηγαίνει ούτε ένας για να αγοράσει κάτι. Στο στόχαστρο και η οικογένεια, η απαξίωση της οποίας  συνεχίζεται με ακόμη ένα εφεύρημα 
 Αλήθεια η εκκλησία τι θέση παίρνει;
Η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας δόλια μέσα, να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Αποτελεί ξεδιάντροπο εμπαιγμό ο ισχυρισμός της ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι προς όφελος των μικρών καταστηματαρχών. Τα μικρά καταστήματα τα κλείνει η κυριαρχία των μονοπωλίων στο εμπόριο και τη διανομή, η φτώχεια των εργαζομένων που εξαπλώνεται, η βαριά φορολογία και τα χαράτσια. Οι μεγάλοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα είναι τα πολυκαταστήματα. Η απελευθέρωση του ωραρίου πρέπει να ανησυχήσει όλους τους εργαζόμενους, καθώς η εφαρμογή της στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους.
Ο εκβιασμός και η υποτέλεια προχωρούν για να είναι έτοιμο το χαλί για τις σχεδιαζόμενες ειδικές οικονομικές ζώνες , εντείνεται με ταχείς ρυθμούς η καθεστωτική εργολαβική δημιοκρατία (η fast track ανάπτυξη) για να εξαθλιωθούν ακόμη περισσότερο οι δουλοπάροικοι της σύγχρονης φεουδαρχίας, το νεοταξικό ελληνικό κράτος φροντίζει για την πλήρη κινεζοποίησή  του για να γίνουμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα…




«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος κι αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
 Αριστοτέλους, Πολιτικά ΒΙΒΛΙΟ  V, ελεύθερη απόδοση

διαβάστε ακόμη:

Το προτεκτοράτο

Και πάλι η Ελλάδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...