Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ



ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

1η Διανομή Τροφίμων Βασικής Διατροφής
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
08:30πμ – 02:00μμ
Στάση Πεταλούδα
(Δίπλα απ’ το Κλειστό Γυμναστήριο)


Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης είναι μια ανοικτή πρωτοβουλία πολιτών που δρα στη γειτονιά και αντιστέκεται στα πρωτοφανή και συνεχώς εντεινόμενα φαινόμενα διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Μέσα από τις δράσεις μας, στεκόμαστε απέναντι σε όσους με τις επιλογές τους μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στη καταστροφή. Το ακολουθούμενο αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης, η παραγωγική αποδιάρθρωση, τα κάθε λογής μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, η λεηλασία μισθών και συντάξεων και η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία φτωχοποίηση του πληθυσμού της χώρας. Εικόνες με παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, ουρές στα συσσίτια, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πια «συνηθισμένες».

Και ενώ το πρόβλημα του υποσιτισμού είναι ήδη εδώ, μια χούφτα μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων ελέγχουν την διακίνηση τους και καθορίζουν τις τιμές κερδοσκοπώντας. Η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής, με την παρεμβολή μεσαζόντων, είναι πολλαπλάσια από την τιμή παραγωγού, και ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής έγιναν πια δυσπρόσιτα.

Με βάση τα παραπάνω, δίνοντας τη μάχη της αξιοπρέπειας και της επιβίωσης:
  • Παρεμβαίνουμε στη διαδικασία διάθεσης των προϊόντων και καταργούμε στην πράξη μεσάζοντες και κερδοσκόπους, τον παρασιτισμό, τη διαφθορά και τη «συναλλαγή» έτσι ώστε οι πολίτες να προμηθευτούν φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής, κατευθείαν από επιλεγμένους παραγωγούς, ή παραγωγικές συλλογικότητες. 
  • Αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να δείξουμε έμπρακτα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της αυτό-οργάνωσης, της ανιδιοτέλειας, της κοινωνικής συνοχής, της δημοκρατίας. 
  • Φέρνουμε στο προσκήνιο, όχι το κέρδος και τις «αγορές», αλλά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. 
  • Οργανώνουμε την ζωή μας με βάση τις ανάγκες μας και όχι με βάση τις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. 



όλα  τα  προϊόντα  είναι  ελληνικής  παραγωγής  σοδιάς  2012
τελευταία   παραγγελία   έως   Δευτέρα   10   Δεκεμβρίου   2012
Τηλέφωνα παραγγελιών:

Κινητά: 6986998608 (what’s up), 6944375761 (cu),
6933493878 (wind), 6939391442 (free2go)

Σταθερό: 2130609083 (9πμ-5μμ)

E-mail: xorismesazontesilion@gmail.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...