Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ


Η  ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ


 το παρδαλό κατσίκι γέλασε , το πασόκ αντιμάχεται τον εαυτό του

ΙΛΙΟΝ. Στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 22/11/2012 ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Συνεργασίας, Χ. Μπαρμπαγιάννης ( παράταξη Ζενέτου ), δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την διοικούσα παράταξη του δήμου ( δεύτερη μετά από αυτή του Χ. Μπατσή) και την πρόθεσή του να παραμείνει στη θέση του συμβούλου μέχρι τη λήξη της θητείας του. Αφού αναφέρθηκε στην προσωπική του πορεία τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κομματική ( πασόκ ) παρατήρησε την « αλλαγή της κεντροαριστερής πορείας του πασοκ κατά το τελευταίο διάστημα »  ( ; ! )  και κατήγγειλε πως « υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας σε ζητήματα λήψης αποφάσεων » (αλήθεια αυτή η ‘’αποκάλυψη’’ ισχύει για το πασοκ ,για τη δημοτική αρχή Ιλίου ή και για τα δυο ; ) και κατόπιν αυτού παραιτείται (από  το πασοκ, τη δημοτική αρχή ή και απο τα δυο ; ) παραμένοντας ως ανεξάρτητος…
Ο δε Ν. Ζενέτος αφού προσπέρασε το παραπάνω γεγονός ˙ σα να μη συμβαίνει τίποτα , έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα  ενάντια στο νέο μνημόνιο !!! χα χα χα  το παρδαλό κατσίκι γέλασε. Φυσικά και δεν κατονόμασε ποιοι και με ποιες πολιτικές οδήγησαν , αλλά και εξακολουθούν να οδηγούν αυτό τον τόπο και αυτόν το λαό στην πλήρη εξαθλίωση , στις δολοφονίες πολιτών που βαφτίζονται ‘’αυτοκτονίες’’ , στη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , της παιδείας ,των εργασιακών κατακτήσεων ,στην καταλήστεψη και τη φτωχοποίηση μιας κοινωνίας που χωρίς κανένα όραμα και καμιά ελπίδα πια , ολοένα και οδεύει προς την απόγνωση.
Φυσικά και ξέχασε να μας πει ποιοι ήταν οι εμπνευστές της πράσινης ανάπτυξης ,των χαρατσιών, του νόμου περί ευθύνης υπουργών ,της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καποδίστρια και του Καλλικράτη, του ξεπουλήματος των πόρων και των υποδομών ,του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησης  των πάντων, των δεκάδων σκανδάλων που συγκαλύφθηκαν και συγκαλύπτονται πίσω από ξύλινους πολιτικούς όρους και βαρύγδουπες εκφράσεις και αρχικά, που μόνο γέλιο και θυμό προκαλούν ( αειφορία-διαύγεια –διαβούλευση- ηλεκτρονική διακυβέρνηση-δια βίου μάθηση- επικαιροποίηση -     ορθολογική διαχείριση και  διαλειτουργικότητα -αναδιάρθρωση και βιωσιμότητα – κ.ά.)
Φυσικά και ξέχασε να μας πει ποια συμφέροντα ,ποιοι και με ποιες πολιτικές μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, γιατί όλοι αυτοί ,όπως διατυμπάνιζαν και οι τηλεοπτικοί τελάληδες, ήταν οι καταλληλότεροι  και είχαν τις καταλληλότερες πολιτικές και επέλεγαν να στηρίξουν και να στηριχτούν από τους καταλληλότερους τοπικούς αντιπροσώπους δίνοντάς τους το χρίσμα.
Ο Ν. Ζενέτος φυσικά και ξέχασε τα περασμένα μεγαλεία, τις εγκάρδιες χαιρετούρες , τα χειροκροτήματα και τους εναγκαλισμούς με το γιωργάκη ,το βαγγέλα ,το μιχαλάκη ,την αννούλα ,τον ανδρέα ,τη φώφη, το γιαννάκη και τα άλλα τα παιδιά της παλιοπαρέας του πασοκ.

Ο Ν. Ζενέτος καταγγέλλει σήμερα το Μνημόνιο έτσι αόριστα και μεταφυσικά λες και πρόκειται για μια έννοια , για μια μεταφυσική οντότητα αυθύπαρκτη ˙ λες και τόσα χρόνια δεν έβλεπε κανείς τα φυσικά πρόσωπα και τις  εφαρμοζόμενες πολιτικές που ευθύνονταν και οδηγούσαν στην καταστροφή και την απαξίωση μια ολόκληρη κοινωνία, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα άλλα ακόμη περισσότερο στον αξιακό και τον πνευματικό. 
Αλλά τότε …  ο αγώνας τώρα δικαιώνεται

ο κύριος Ζενέτος και το Πασοκ νομίζουν ότι ζουν και άρχουν στη χώρα των Λωτοφάγων

Ο κύριος Ζενέτος διαμαρτύρεται έντονα ,δε θέλει να του βάζουν την ταμπέλα του πασοκ. Στις δημοτικές εκλογές - αναμετρήσεις όμως ,δεν τον είδαμε ποτέ να διαμαρτύρεται το ίδιο έντονα στα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα, όταν κατά την παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων τον εμφάνιζαν ως πασοκ ,όταν ο δήμος Ιλίου φερόταν κερδισμένος από το πασοκ και αυτό σημειωνόταν με πράσινο χρώμα στον εκλογικό χάρτη . Ο κύριος Ζενέτος δεν διαμαρτυρήθηκε τότε, ίσως να το απολάμβανε κιόλας, δεν είναι και λίγο πράγμα άλλωστε να έχεις την εύνοια της εξουσίας και να είσαι κομμάτι της, άλλωστε τόσοι βουλευτές από κάπου ξεκίνησαν.
Ο κύριος Ζενέτος φαίνεται να ξέχασε . Τώρα όμως που το καράβι βουλιάζει … σαν κάτι να θυμήθηκε. Ο κύριος Ζενέτος διαμαρτύρεται έντονα, δε θέλει να του βάζουν την ταμπέλα του ανίσχυρου πλέον πασοκ. Ναι, ναι  βέβαια, τώρα θυμήθηκε πως είναι αιρετός και θεσμικός παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανεξάρτητος, προπάντων ανεξάρτητος. Χα Χα Χα ! το παρδαλό κατσίκι ξαναγέλασε!!! Αν έχει πολιτικό αλτσχάιμερ έχει δίκιο. Αν ζει στη χώρα των λωτοφάγων έχει δίκιο. Όμως δυστυχώς γι αυτόν δεν είναι έτσι. Αυτός και οι σύμβουλοί του εκλέχτηκαν από την τοπική κοινωνία* με ένα παραταξιακό κομματικό ψηφοδέλτιο. Ας μην διαμαρτύρεται λοιπόν σήμερα ότι  του βάζουν την ταμπέλα του πασοκ , γνωρίζει πολύ καλά πως με αυτήν πολιτευόταν ή ότι αυτή τον εξυπηρετούσε. Αν τώρα θέλει να την επικαιροποιήσει (δικός τους όρος!) ή αν θέλει να αλλάξει στρατόπεδο και φανέλα μαζί με ταμπέλα˙ δικαίωμά του να το κάνει και σίγουρα θα βρει καινούργια, αφού ο Καθεστωτισμός και η πασοκίλα διαπέρασε κι άλλους απ όλο το πολιτικό φάσμα και είναι πλέον ευδιάκριτος δι’ αντιπροσώπων διεκπεραιωτών από τη δεξιά ως και την αριστερή συγκυβέρνηση - όχι , όχι αυτή τη λέξη μην του τη λέτε πείτε του καλύτερα τρόικα ή τριμερή ή trilateral .
το καράβι βουλιάζει αλλά 
η παρτίδαμ ναν καλά και πατρίδες χίλιες μια  
νέα καράβια έρχονται πάνω στην ίδια ρότα
μια θέση θάχουν  και για μας όλοι οι καλοί χωρούνε

*τοπική κοινωνία ψηφοφόρων μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας, που το μεγαλύτερο μέρος της άγεται  και φέρεται από κομματικούς μηχανισμούς , δημοσκόπους διαφημιστές και καιροσκόπους τοποτηρητές αλλότριων ή ιδίων συμφερόντων, και όχι πραγματικών πολιτών που συμμετέχουν ενεργά και αποτελούν  το θεμέλιο του τετράπτυχου της Δημοκρατίας 
  Πολίτης – Πόλις – Πολιτισμός – Πολίτευμα . 

πηγή : δημοτικό συμβούλιο ιλίου της 22/11/2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...