Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Και πάλι η Ελλάδα


Και  πάλι  η  Ελλάδα 




Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012  ο Σέρβος οικονομολόγος  Μπράνκο  Ντράγκας  γράφει:

Γράφω ξανά για την Ελλάδα για πολλοστή φορά ˙ γιατί εκεί συμβαίνουν πράγματα που ένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να τα καταλάβει. Ο λαός μας θα έλεγε: ποιος είναι τρελός εδώ πέρα; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μου φαίνεται ότι η βλακεία είναι αξεπέραστη και ανίκητη. Ο πόλεμος  κατά της βλακείας δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ. Για αυτό πρέπει διαρκώς να επαναλαμβάνουμε τα ίδια μαθήματα. Ασταμάτητα μέχρι να νικήσουμε την ηλιθιότητα, την ζήλια και την απληστία. 

Είναι γνωστές οι θέσεις μου για την Ελλάδα τις οποίες παρουσίασα πριν μερικά χρόνια μόλις είχε ξεκινήσει η κρίση. Υπενθυμίζω στους ξεχασιάρηδες και εκείνους που δεν το διάβασαν τότε. Πρότεινα στην Ελλάδα: αμέσως να φύγει από την ΕΟΚ, να φύγει από την ζώνη του ευρώ, να κηρύξει πτώχευση, να σταματήσει την πληρωμή του χρέους, να επιστρέψει στην δραχμή και να την υποτιμήσει έως και 57%, να συλλάβει τους πολιτικούς και τους μεγιστάνες του παρακράτους, τους κλέφτες και τους φοροφυγάδες και να κατασχέσει  την περιουσία τους, να επιβάλει δρακόντεια μέτρα λιτότητας  στην δημόσια διοίκηση, να μειώσει όλα τα δημόσια έξοδα, να αυξήσει την παραγωγική κατανάλωση, να αυξήσει τις εξαγωγές και να μειώσει όλους τους οικονομικούς φόρους , ενώ θα πρέπει να επιβληθούν δρακόντειοι φόροι στη κατανάλωση πολυτελών ειδών. Αυτές ήταν οι συστηματικές μεταρρυθμίσεις με τις οποίες κατά την δική μου ειδική γνώμη θα μπορούσε η Ελλάδα στην διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών να βγει από την απόλυτη διάλυση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Τι έγινε αποδεκτό από τις δωρεάν συμβουλές μου; Τίποτα. Αντί της ριζικής και θεμελιώδους αλλαγής του οικονομικού και κοινωνικού συστήματος λειτουργίας του κράτους , η Ελλάδα έχωσε το κεφάλι της στην άμμο συνεχίζοντας να υπακούει στους δανειστές της, ελπίζοντας ότι με τα νέα δάνεια θα καταφέρει να αποπληρώσει τα ήδη υπερβολικά συσσωρευμένα  δάνεια του παρελθόντος. Με την άντληση φρέσκων ευρώ στο βαριά άρρωστο οικονομικό  σύστημα της Ελλάδας, οι ηγέτες της δημιούργησαν την εντύπωση  ότι  κάτι κάνουνε προς αποφυγή του οικονομικού κραχ. Οι Έλληνες δεν κατάλαβαν ακόμη σε τι τοκογλυφικά νύχια πέσανε. Τα όρνια από την Γκόλντμαν Σάκς στοιχημάτιζαν και έπαιζαν ζάρια πάνω στη μοίρα της Ελλάδας, κερδίζοντας δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στην καταστροφή της Ελλάδας σπρώχνοντας  ολοένα και περισσότερους απελπισμένους Έλληνες σε ακόμη πιο βαθιά αγωνία. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι τραπεζίτες, νοιάζονταν μόνο για τα δικά τους δάνεια προς τους Έλληνες τα οποία τους απέφεραν υψηλά κέρδη, ανάγκασαν την ΕΚΤ να βάλει νέα ποσότητα ευρώ στην ήδη υπερχρεωμένη Ελλάδα. Το μόνο συμφέρον τους ήταν να προστατέψουν τα δικά τους χρήματα που δάνεισαν με μεγάλο ρίσκο, για να πάρουν καλά πριμ για τα εικονικά - ψεύτικα ευρώ- φουσκωμένες «επιτυχίες» των κερδών τους . Αυτή η επιχείρηση της εκ νέου χρέωσης της Ελλάδας , παρουσιάστηκε σαν προσπάθεια τελικής  διάσωσης του Ελληνικού κράτους και του λαού της. Η Ελλάδα στην αρχή της κρίσης συνολικά  χρωστούσε περίπου 350 δις ευρώ. Ακολούθησε  νέος δανεισμός δισεκατομμυρίων ευρώ για να σωθεί η χώρα και στη συνέχεια ΄΄συγχώρηση΄΄ (κούρεμα) των 105 δις ευρώ και διακήρυξη αυστηρής  λιτότητας. 

Έγινε σφετερισμός της Δημοκρατίας , όταν στην  θέση του πρωθυπουργού ήρθε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ε.Ε. Οικογένειας.  Δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι με νέους δανεισμούς η Ελλάδα σώζεται από την χρεωκοπία. Ο λαός δεν αισθανόταν και δεν είδε καμία βελτίωση για αυτό και εκδήλωσε την οργή του στους δρόμους . 

Είχα γράψει ότι η άμυνα και η σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας  για όλους τους υπερχρεωμένους μικρούς λαούς, επειδή οι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου κάνουν πείραμα με την Ελλάδα ˙ για να δουν πως θα μπορέσουν μετά από το προγραμματισμένο χάος  να εισάγουν την δικτατορία στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατία.  Μέσα σε αυτό το απόλυτο χάος και την  τρέλα, οι εξαθλιωμένοι, καταληστευμένοι, άνεργοι, πεινασμένοι και εξαντλημένοι πολίτες θα ψηφήσουν την τυραννία ως μοναδικό τρόπο για να σωθεί το κράτος και ο λαός του. Τρομαγμένοι και χειραγωγημένοι πολίτες θα υποδεχτούν πανηγυρικά τον Τύραννο  ο οποίος θα φέρει τάξη μέσα στο κράτος. 
Μόνοι τους οι πολίτες θα ζητήσουν να φορέσουν στο λαιμό τους τον ζυγό της σκλαβιάς μόνο και μόνο για να αποφύγουν την απελπισία και το χάος. Ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους , οι πολίτες θα αναγκαστούν  να ψάξουν την σωτηρία μέσα από μια σύγχρονη μορφή σκλαβιάς. 
 Ε λοιπόν, αυτό είναι το φρικτό σχέδιο της Οικογένειας για το οποίο εδώ και δεκαετίες γράφω και προειδοποιώ ότι ακριβώς έτσι θα συμβεί. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ απλό. 
Η  Οικογένεια απαιτεί να επιβάλει σε όλο τον κόσμο την ιδεολογία του Μεγάλου Αδελφού

Ο  τακτικός δανεισμός των κρατών και των πολιτών, που λόγω του εικονικού χρήματος, το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, με χρήματα που δεν πρόκειται ποτέ να επιστραφούν, δημιουργεί  ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την εισαγωγή της νέας δουλείας στον κόσμο.  


Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο. Η περίπτωσή της θα πρέπει να είναι διαφανής για την εισαγωγή της νέας δουλείας στην Ευρωπαϊκή κοινωνία. Όταν  το καταφέρει, η Οικογένεια θα επιβάλει μια ολοκληρωτική ιδεολογία και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο Ελληνικός λαός  το  αισθάνεται με τη δύναμη του ιστορικού  ένστικτού του, και ως εκ τούτου υπάρχουν τόσες  πολλές διαμαρτυρίες και ταραχές στους δρόμους. Δυστυχώς, η εξέγερση δεν έχει σχέδιο και στόχο, δεν υπάρχει όραμα για να ξεπεραστεί η αγωνία, δεν προσφέρονται οι σοβαρές πολιτικές  εναλλακτικές  για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και έτσι η Οικογένεια απολαμβάνει να βλέπει τις σκηνές των διαδηλώσεων, διότι έτσι ηδονίζεται περισσότερο όπως ακριβώς συμβαίνει και με όλους τους  κερδοσκόπους των χρηματιστηρίων και τους παίκτες των καζίνο στο παιχνίδι με τη φωτιά. Πια είναι τα δεδομένα για την Ελλάδα σήμερα;

Παρ' όλα τα παραμύθια των ισχυρών κρατών και των πιστωτών της Ευρώπης, μέσω ενός καλοστημένου μιντιακού και πολιτικού μάρκετινγκ, φέρνοντας τον δικό τους άνθρωπο στην ηγετική θέση στην Ελλάδα, παρά τις συνεχείς επαφές και διαπραγματεύσεις, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται όλο και χειρότερη. Χθεσινή επίσημη έκθεση θα έπρεπε να προβληματίσει όλους εκείνους που θέλουν το καλό για την Ελλάδα και το λαό της. Υπερασπίζουμε την Ελλάδα, επειδή γνωρίζουμε ότι το ίδιο δυσοίωνο σενάριο ετοιμάζεται για όλους μας. Η Ελλάδα αυξάνει και το χρέος της και τα ελλείμματα. 

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το 2013, το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί  στο 189,1% του ΑΕΠ, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από τις προβλέψεις για το χρέος του επόμενου έτους από 182,5% του ΑΕΠ, το οποίο είναι, και πάλι, πολύ υψηλότερο από ό, τι αναμενόταν το χρέος για το 2012 από 175,6 %. Τα χρέη αυξάνονται˙ και αναμένεται να αυξηθούν το 2013 σε € 346,2 δισεκατομμυρία, από € 340,6 δισεκατομμύρια που αρχικά είχαν προβλεφτεί για το 2013. Αυξάνεται και το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Το σχέδιο ήταν  να είναι το επόμενο έτος - 4,2% του ΑΕΠ, αλλά τώρα έχει προσαρμοστεί στο - 5,2% του ΑΕΠ.
Η Ελλάδα περνάει την πέμπτη χρονιά  της ύφεσης. Ήταν προβλεπόμενη η μείωση του ΑΕΠ κατά 3,8%, αλλά αυτό διορθώνεται τώρα για να πέσει σε 4,5%. Τον Ιούλιο του 2012 η Ελλάδα σημείωσε ένα ποσοστό ρεκόρ ανεργίας στα 25,2%. Και λοιπόν, τώρα τι; Είναι σαφές ότι  οι μέχρι τώρα συμβουλές για την έξοδο από την κρίση δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και ότι οι κίβδηλοι εμπειρογνώμονες της ΕΕ δεν έχουν καμία ιδέα για το πώς θα σωθεί η Ελλάδα. Οι συμβουλές τους και οι δημοσιονομικές τους  παρεμβάσεις , μόνο επιδεινώνουν  την κατάσταση στην Ελλάδα. Τώρα έχουν αρχίσει να ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα για να πουλήσει την όποια δημόσια περιουσία της. Αυτή είναι μια νέα κοροϊδία των απατεώνων του κόσμου. 
Υπολόγισα ότι , εάν η Ελλάδα θα πούλαγε ολόκληρη την δημόσια περιουσία της, εκτός από τους πολίτες της που και αυτούς μπορεί να πουλήσει σαν σκλάβους, μετά βίας θα μπορούσε να μαζέψει τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ μετρητά. 





Άρα λοιπόν, το Ελληνικό κράτος ακόμα και να πουλήσει τα πάντα και να μην έχει πια τίποτα στην κατοχή του, και  γίνει το κράτος των ξένων πιστωτών, δεν θα είναι σε θέση να ξεπληρώσει το χρέος που στον επόμενο χρόνο θα αυξηθεί στα 346,2 δισεκατομμυρία ευρώ. 

Και αν τώρα αναρωτιέστε˙ γιατί η Ελλάδα να πουλήσει  την περιουσία της, όταν ούτε έτσι δεν μπορεί να επιστρέψει τα χρέη; Αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο ερώτημα. Μετά από αυτό, 

το  μόνο που ακολουθεί είναι  -  η  Επανάσταση!   


Μετάφραση από τα σερβικά στα ελληνικά
Ντανιέλ  Στάνκοβιτς



ευχαριστούμε τον Даниел Станковић για την μετάφραση τoυ άρθρου Поново Грчка του Бранко Драгаш
η δημοσίευση για πρώτη φορά στα ελληνικά γίνεται στο blog κάτοικοι ιλίου, πηγή: 

http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9798:ponovo-grka&catid=144:reagovanja&Itemid=123


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...