Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ευτυχώς



ευτυχώς

ευτυχώς  που  υπάρχουν  ακόμη  άνθρωποι  όπως  ο  Κώστας

  Ο Κώστας ‘’ ο άλλος άνθρωπος ’’  και η παρέα του βρέθηκαν  την προηγούμενη Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Ιλίου, έστησαν το τσουκάλι τους πάνω στη γκαζιέρα, ετοίμασαν φαγητό και το μοιράστηκαν με όσους  είτε από περιέργεια είτε από ανάγκη πλησίασαν την κοινωνική κουζίνα. 









Δεν κάνουμε φιλανθρωπία ούτε ελεημοσύνη.
Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί!
Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.



  Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες. 
  «Ο ‘’Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό»
  Ο Κώστας και η παρέα του κάθε μέρα βρίσκεται και σε άλλη γειτονιά της Αθήνας .Μαγειρεύουν γι αυτούς που πεινούν αλλά πάνω απ όλα δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για τον διπλανό τους βαδίζοντας  το δρόμο που οφείλει μια κοινωνία να βαδίσει˙ αν θέλει να παραμείνει κοινωνία  άλλων ανθρώπων.
  Πράξεις σαν αυτή, σε λίγο καιρό ίσως ποινικοποιηθούν και στον τόπο μας όπως έχει γίνει στις ΗΠΑ ,όπου παρόμοιες κινήσεις παροχής τροφής μεταξύ πολιτών διώκονται και επιτρέπονται μόνο  στους  αρμόδιους κρατικούς φορείς και στις ΜΚΟ. Η κοινωνική αλληλεγγύη σε δίωξη, και όσο για το πρόβλημα της πείνας και της φτώχειας ας μην περιμένει κανείς να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν. 

αν θέλετε να βοηθήσετε ή να μάθετε που θα βρίσκεται η κοινωνική κουζίνα τις προσεχείς ημέρες   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...