Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δήμος Ιλίου: Καλή Σάρα Κωστή, η Μάρα δεν είναι εκεί.



ανεπίσημα  συνοπτικά  πρακτικά  του  τελευταίου  δημ. συμβουλίου

  Την επόμενη φορά στη διοίκηση του Πάρκου θα μας φέρουν δήμαρχο απο τη Λιβαδειά είπε αγανακτισμένος ο κ. Κακούρης σιγοντάροντας τον παραγκωνισμένο και παραπονούμενο δημαρχούκο. Δεν σκέφτηκε όμως πως ίσως έτσι να είναι καλύτερα αφού τα σουβλάκια που θα ψήνονται στα Ίλια του πάρκου θα τα αναλάβουν οι πλέον ειδικοί εκ Λεβαδείας. Ο δε κυρ Ζενέτος ο καημένος και βαριά βαλαντωμένος έλεγε και ξανάλεγε τι καλά που θα ήτανε να αναλαμβάναμε εμείς τη διοίκηση του πάρκου… Όμως κλαψ! αμάν ωιμέ  η κεντρική διοίκησις δε μας υπολογίζει και ξαναδιόρισε αυτόν που έχει μια μκο, που χρωστάει στους υπαλλήλους της. Ακούς εκεί να τον επιβραβεύει. Τον ακατονόμαστο.  Έχω και γω κύριοι της κεντρικής διοικήσεως φιλοδοξίες. Δώστε μου το πάρκο και θα δείτε. Αγνώριστο θα το κάνω γιατί εγώ γνωρίζω τις άλλες τις καλές μκο και θα συνεργαστώ μαζί τους. Με εισιτήριο 1ευρω όπως είχε προτείνει ο σύντροφας Σγουρός* σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο όλα θα λυθούν. Εσείς πλερώνετε. Κι εμείς αποφασίζουμι και διατάζουμι. Σκεπάζουμε το ποτάμι ορές και κόβουμε τα δέντρα. Είμαστε ευαίσθητοι ορές με το περιβάλλον. Έχουμι αλλεργίες. Αμή. Και για να μην έχουτε κι εσείς το Υπεκα το σκεπάζει. Με τσιμέντο. Τέρμα οι αλλεργίες βρε. Αναπνεύστε ελεύθερα. Ωχου.

  Για σας κάνουμι τα πάντα. Μμμμμέχρι και το κουαρτέτο της καμεράτα του Μεγάρου σας φέραμε ορέ αχάριστοι. Τι άλλο θέλουτε να έχουτε; Άλλο αν στο πρόγραμμα του φυλλαδίου του δήμου ο κ.Δευτοθόδωρας έβαλε στη φωτογραφία αντί για κουαρτέτο κοτζάμ συμφωνική ορχήστρα. Κάτι ίπρεπε να κάνει και δαύτος να φανεί. Μόνο με τα εδέσματα των εκδηλώσεων και τους χλοοτάπητες θα ασχολείται ο άνθρωπας. Να κάμει κι αυτός το κομμάτι του.

  Όταν επιτροπή κατοίκων και γονέων που παρίστατο στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρήθηκε για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το 1ο Λύκειο Ιλίου, τον υπερασπιστικό  λόγο πήρε ως η πλέον ειδική, η κ. Βαμπιράκη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, η οποία και με εξαιρετική ευφράδεια λόγου συλλάβισε, διαβάζοντας  εκ κειμένου τη γνωμάτευση της εεαε που δεν είχε προλάβει να αποστηθίσει, επισημαίνοντας δε και το καλό που κάνουν εις την τσέπην των ιδιοκτητών κτιρίων οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιώντας αυτήν την φοράν την άλλην της ιδιότητα την οικονομικήν. Όσο για την βλαπτικότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ηκολουθήθηκε η γνωστή συνταγή: τηρούμε ότι προβλέπει ο νόμος των παρανόμως νομοθετούντων. Με την κεντρικήν διοίκησιν και τας πολυεθνικάς θα τα βάλουμε τώρα. Ο νόμος είναι νόμος. Ο δε σύντροφας ιατρός κ.Μπατσής συνεφώνησε διαφωνώντας, αναφερόμενος μετ' επιτάσεως και πλαγίως στο φλέγον ζήτημα που προξενεί έριδας και απησχολεί τους συντρόφους του σύριζα εκμεκ Ιλίου. Ανεφέρθη εις τας κεραίας, ουχί εις αυτάς που ευρίσκονται πέριξ του 1ου Λυκείου Ιλίου, αλλά˙ εις αυτάς του 1ου Δημοτικού σχολείου Ιλίου, λέγοντας ουδέν δια τας συντροφικάς τινάς διότι, δι όλα φταίει ο deutsche telecom οτε. Ο δε περιβαλλοντολόγος κι ευαίσθητος περί της πρασίνου αναπτύξεως δήμαρχος εξέδωσε σειρά ψηφισμάτων, πανηγυρικών και αποκριάτικων, αμολώντας αρλούμπα εις το πνεύμα των ημερών, συντροφιά με αρλεκίνους και λαγάνες περσινές προ μνημονίου 3 προσφορά από τις αφίσες του radio zenetos. Καρναβαλικά ψηφίσματα για τα ικα και τα εοππυ. Παρεμπιπτόντως, δεν ηκούσθη η άποψις του πλέον αρμοδίου συμβούλου, υποδιοικητή του ικα κ.Πατσουρή. (απουσίαζε άραγε ; )

  Κλείνοντας το πανηγυρικό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος άστραψε κι εβρόντηξε με το μεστό του λόγο, ανακοινώνοντας ότι, μετά την προκήρυξην του διαγωνισμού δια την αλλαγήν των ενεργοβόρων λαμπτήρων της προηγουμένης χιλιετηρίδος, δεν θα σας αλλάξουμε άλλο τα φώτα αλλά θα τα σβήσωμεν δια να εορτάσωμεν την ώραν της Γαίας της γραίας international μαζί με τη wwf την καλή. Ζήτω η παγκόσμια οικολογική Ελιτεία. Το αυτό επιθυμώ και δι υμάς.

Ταρατατζούμ.
… 4,3,2,1 πάμε. Σβήνουμε τα φώτα για να σώσουμε τον πλανήτη. 
Διαύγεια και διαφάνεια παντού. 
Εν κατακλείδι: Οτι του φανεί του λωλοστεφανή. 

ταρατατζούμ εν Ιλίω, τρικυμία στο κρανίο.
Καλή Σάρα Κωστή, η Μάρα δεν είναι εκεί.


*δες  video 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 20-11-12  Συζήτηση για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης « Αντώνης Τρίτσης », Σγουρός από 1:52:00 μεχρι 1:59:00



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...