Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Τ.

Ανακοίνωση

του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου

Ενημερωθήκαμε πως υπάρχει απόφαση της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) με αριθμό 11204/Φ610 και ημερομηνία 07-03-2014 η οποία  χορηγεί  την άδεια κατασκευής και  εγκατάστασης σταθμού κεραίας  κινητής τηλεφωνίας στην εταιρεία Vodafone. Τόπος εγκατάστασης αναφέρεται η  οδός Δραγουμάνου αριθμός 54 στο  Ίλιον.

Στην οδό Δραγουμάνου 54 βρίσκεται το στούντιο του Καραμάνου. Είναι δίπλα στο σχολείο μας. Εκεί μέχρι και το Μάιο του 2012 υπήρχε εγκατεστημένος και λειτουργούσε επί πενταετίας και εν αγνοία μας ,ο καμουφλαρισμένος σε καμινάδες αεραγωγών,  σταθμός βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας της Vodafone. Ύστερα από  διαρκή αγώνα πετύχαμε την απομάκρυνση και την απεγκατάσταση των κεραιών της Vodafone από το στούντιο του Καραμάνου.
 
Η ανησυχία και η οργή όλων μας είναι δικαιολογημένη. Το έγγραφο είναι αναρτημένο στην Διαύγεια. Θεωρήσαμε πως ο ιδιοκτήτης κ. Καραμάνος αν μη τι άλλο είναι ενήμερος. Δεν μπορεί μια εταιρεία να ζητά την έγκριση της ΕΕΤΤ για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε συγκεκριμένη οδό και χώρο, χωρίς προηγουμένως να έχει έρθει σε επαφή και συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του χώρου όπου θα γίνει η εγκατάσταση αυτή. Έτσι λοιπόν ήρθαν σε επαφή με τον κ. Καραμάνο μέλη του συλλόγου μας. Ο ίδιος μας ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα και ζήτησε συνάντησή μας με αυτόν. Το ζήτημα που προέκυψε όμως δεν είναι απλά μια υπόθεση μεταξύ προσώπων, αλλά αφορά τη γειτονιά, τους μαθητές των σχολείων, τους κατοίκους της περιοχής και το Δήμο μας. Έτσι λοιπόν ενημερώσαμε και ζητήσαμε να παραβρεθούν στη συνάντηση για να πάρουν θέση, όλοι όσοι πιστεύουμε πως θα όφειλαν. Στη συνάντηση με τον κ. Καραμάνο, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Μαρτίου, παραβρέθηκαν τα μέλη του συλλόγου μας, γείτονες και κάτοικοι,  μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του 4ου Γυμνασίου Ιλίου, δημοτική σύμβουλος μέλος της παράταξης Σύγχρονο Ίλιον, δημοτικός  σύμβουλος μέλος της παράταξης Αριστερό Σχήμα Ιλίου, δημοτικός  σύμβουλος μέλος της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αλληλέγγυα Πόλη, δικηγόρος και μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης.

Ο κ. Καραμάνος παρουσία όλων παραδέχτηκε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για το θέμα από την Vodafone και ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο ιδιοκτησίας του. Ως εκ τούτου ζήτησε να μην ασχοληθούμε μαζί του.

Μας επέδωσε και γραπτό κείμενο, το οποίο υπογράφει ο ίδιος, προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται, τόσο  για την Vodafone όσο και για την ΕΕΤΤ, είναι εύλογα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου είναι ενάντιος στην πρακτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν κεραίες δίπλα σε σχολεία. Οι επιπτώσεις της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας είναι μακροχρόνιες και δρουν αθροιστικά. Οι επιδράσεις είναι επιβλαβείς ιδιαίτερα στην υγεία των μικρών παιδιών. Υπάρχουν, για όποιον θέλει να ψάξει και να μάθει, δεκάδες δημοσιευμένες μελέτες στο διαδίκτυο.

Συμπαραστεκόμαστε και είμαστε  δίπλα στον αγώνα κατοίκων, μαθητών και φορέων που ζητούν την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ιδιαιτέρως αυτών που υφίστανται και λειτουργούν δίπλα σε σχολικές μονάδες.

Ίλιον 19-3-2014
το  Δ.Σ.  του  συλλόγου  Γονέων  και  Κηδεμόνων  του  24ου  Δημοτικού  Σχολείου  Ιλίου
 
 
Να σημειώσουμε ότι μόλις χθες το Πρωτοδικείο διέταξε την προσωρινή απομάκρυνση των μηχανημάτων, εξαρτημάτων και κεραιών της Vodafone, από το κτίριο επί της  οδού Παλατιανής και Αγ.Σοφίας στο Ίλιον, μέχρι και υπό τον όρο συζήτησης της αίτησης στις 9 Απριλίου 2014. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ασκήθηκε από το Δήμο Ιλίου. Η Vodafone είχε απομακρύνει το Νοέμβριο του 2011 την εν λόγω κεραία που και τότε είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε παράνομα στον ίδιο χώρο.

Σχετικά με τη στάση της Vodafone και την απόφαση της ΕΕΤΤ για την έγκριση άδειας εγκατάστασης κεραιών στην οδό Δραγουμάνου 54  πρέπει να πούμε ότι δημιουργείται πλέον και πολιτικό ζήτημα. Δημοτική αρχή και παρατάξεις του Δήμου Ιλίου καλούνται να πάρουν θέση. Διαφορετικά θα δούμε την κάθε εταιρία κινητής τηλεφωνίας να ζητά την έκδοση αδείας από την ΕΕΤΤ  για όποιον χώρο εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της ''χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τον ιδιοκτήτη''. Φανταστείτε τι έχει να γίνει!

Εξάλλου σε έγγραφο του Δήμου Ιλίου (γρ. Δημάρχου) της 16ης  Μαΐου 2012 αναφέρεται αυτολεξεί ''...
Σας ενημερώνουμε ότι η παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Δραγουμάνου 52Α (στούντιο Καραμάνος) αποτελεί πλέον παρελθόν...''
http://www.ilion.gr/c/ext/documents/get_file?mainid=12822&name=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1+%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82+%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...