Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δήμος Ιλίου, το κόστος και τα κέρδη του εκπολιτισμού

Άκρα του τάφου σιωπή. Βαδίζετε Δεξιά 

 
Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου 27-3-2014

500.000 ευρώ εισέπραξε από το Δήμο Ιλίου, τα τελευταία δυόμιση χρόνια η εταιρία Παπαγεωργίου, ή Πολύτροπο, ή Όαση, ή Τεχνότροπο, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, είπε ο κ. Σταματόπουλος. Υπάρχει δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλοι που έχουν σχέση μετοχική ή άλλη με τις εταιρίες αυτές; Ζητούμε να προσκομιστούν τα τιμολόγια των εκδηλώσεων.

Από πλευράς Δημοτικής αρχής δε δόθηκε καμιά  απάντηση, αντιθέτως συνεχίστηκε η ανάγνωση των επόμενων θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου.

3.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου θα πάνε στην ΑΕΠΙ, τους μεσάζοντες των καλλιτεχνών ή άλλως νταβατζήδες, κατήγγειλε ο κ. Κουτσιανάς. Η Λευκή σας Νύχτα είναι πολύ Μαύρη, όταν εμφανίζεστε σε αυτήν αγκαλιά με τον υφυπουργό ανάπτυξης. Είστε ο λαγός της κυβέρνησης για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής και την επιβολή των νέων εργασιακών σχέσεων. Καμιά Λευκή Νύχτα δεν θα φέρει Άσπρη Μέρα. Δεν στηρίξατε την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία.

Λευκή Νύχτα: παρατηρείται το οξύμωρο γεγονός η δημοτική αρχή να κόπτεται για την ΑΕΠΙ, ενώ υπάρχει καταγγελία του κ. Θ. Αλατά (μουσικός) για απλήρωτους άνεργους καλλιτέχνες του Ιλίου εδώ και δεκατέσσερις μήνες. Το έγγραφο της καταγγελίας, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα και σε άλλες περιπτώσεις, δεν είχε κοινοποιηθεί, αν και είχε ζητηθεί, στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων. Άκρα του τάφου σιωπή.

Στην αρχή του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλθηκε η απόφαση της δημοτικής αρχής να μην παραχωρήσει το πολιτιστικό κέντρο του δήμου στην θεατρική ομάδα Ονειροβάτες στις ημερομηνίες που είχαν οριστεί. Η θεατρική ομάδα είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αρκετό καιρό πριν (μάλιστα είχε ληφθεί ο απαραίτητος αριθμός πρωτοκόλλου έγκρισης του αιτήματος αρ.πρωτ.13/2). Ενώ λοιπόν είχαν οριστεί οι ημερομηνίες των παραστάσεων, είχαν κυκλοφορήσει προσκλήσεις και αφίσα, ο κ. Δεύτος (πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου) ισχυρίστηκε ότι... έχει άλλο σημειωματάριο ο ίδιος και άλλο η άμεσα υφισταμένη του αρμοδία υπάλληλος και ότι ο ίδιος στο δικό του "καρνέ" είχε δώσει την ημερομηνία αυτή στον τοπικό σύλλογο Εθνική Εστία.

Ο κ. Τριανταφύλλου κατήγγειλε ότι το κόστος των εκδηλώσεων που έρχονται προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι το πλήρες και το τελικό, αλλά υπάρχει κατακερματισμός του σε ξεχωριστούς κωδικούς. Ξεχωριστά πληρώνεται η εταιρία διοργάνωσης, ξεχωριστά το κόστος ηχητικών και φωτιστικών και ξεχωριστά τα πνευματικά δικαιώματα. Ο κ. Μπατσής τόνισε πως η Λευκή Νύχτα δεν χρηματοδοτήθηκε τελικά απ το ΕΣΠΑ αλλά από ιδίους πόρους του Δήμου (χρήματα των δημοτών). Το ύψος του ποσού που αναφέρθηκε ήταν 70.000 ευρώ.

Δωρεάν είσοδος. Πληρώνετε στην έξοδο. Την τζάμπα προβολή του Δημάρχου. 
 
Τέλος, διοργανώνεται σε προεκλογική περίοδο, όπως ανέφερε ο κ. Κακούρης,  εκδήλωση αλληλεγγύης από 12-13 τοπικούς συλλόγους σε συνεργασία με το δήμο.

Ελπίζουμε να μην αποτελέσει βήμα προεκλογικής προβολής της δημοτικής αρχής.

Οι εθνικοτοπικοί – πολιτιστικοί σύλλογοι του Ιλίου είναι η ψηφοθηρική δεξαμενή της παράταξης του κ. Ζενέτου και των συνοδοιπόρων της,  γι αυτό προβάλλονται και επιδοτούνται αρκούντως από τη δημοτική αρχή (οι περισσότεροι  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Ζενέτου συμμετέχουν ή συμμετείχαν στα προεδρεία  των συλλόγων αυτών).
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Κατά τα λοιπά η Δημοτική αρχή πιστή στην πολιτική ορθότητα και καθαρότητα, απαγορεύει για άλλη μια φορά την ανάρτηση προεκλογικής αφίσας και υλικού ενημέρωσης από τις δημοτικές παρατάξεις.

Άκρα του τάφου σιωπή. Βαδίζετε Δεξιά

 

δες και

Ο χορός της καρέκλας και το βαθύ Πασόκ του δήμου Ιλίου


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...