Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Ίλιον, Δημοτική Συνεργασία : το Αλτσχάιμερ των Λωτοφάγων

Φύκια και Μεταξωτές Κορδέλες
μιας νοικοκυρεμένης διοίκησης

  
δήλωση Σημίτη για το γηροκομείο: το μακέτο το μακέτο, το σγουρό και το zενέτο

Πάρκο Τρίτση, ή Εθνική Εστία, ή Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, ή Εστία (σκέτο). Αρχές 90 αρχίζει να παίρνει τη σημερινή μορφή του. Τεχνητές Λίμνες, Κιόσκια, Στέγαστρα, Πάπιες, Καταστήματα, Σιδηροδρομική γραμμή που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, κ.τ.λ.

Τέλη του 90 παραμονές εκλογών έγινε Αποχαρακτηρισμός Δασικής Έκτασης εντός του χώρου του Πάρκου, και ανεγέρθηκαν το Καρφούρ στην αρχή, το Escape με τα Ster αργότερα. Οι όμορες του Πάρκου Δημοτικές αρχές κάνουν τις πάπιες και ύστερα τις αφήνουν στην πάνω λίμνη.  
Ωραία Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση.
Πάρκο Τρίτση: Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης  Πυλώνων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ (που δεν υπογειοποιήθηκαν ποτέ αν και προβλεπόταν).
Πάρκο Τρίτση: Λάτσης,  Κόκκαλης, ΜΚΟ και λοιποί συγγενείς με ‘’δίκτυο εθελοντών’’ έχουν αναμμένες τις μηχανές της ανάπτυξης και περιμένουν.

Πάρκο Τρίτση: Συνδιαχειριστές των κονδυλίων που δίδονται για το Πάρκο, με συμμετοχή στη διοίκησή του και οι δημοτικές αρχές, Ιλίου, Καματερού, Αγ.Αναργύρων καθώς και ο ΑΣΔΑ.
Πάρκο Τρίτση: Υπάρχουν καταγγελίες για κακοδιοίκηση, αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση από τις προηγούμενες διοικήσεις και ενδεχομένως οικονομικό σκάνδαλο για 1.359.000 ευρώ από πόρους ΕΤΕΡΠΣ. Δεν έχουν κατατεθεί παραστατικά δαπανών (απάντηση του υφυπουργού Ν.Δ. κ.Καλογιάννη, 2007).
Ελλιπή ή Ανύπαρκτα παραστατικά. Δεν φέρει κανείς από τους διοικούντες ευθύνη; Εισπράχθηκαν άραγε μισθώματα από τις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν και λειτουργούν εντός του χώρου του Πάρκου; Εάν όχι γιατί; Με τι κριτήρια επελέγησαν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες; Είναι άραγε ‘’περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης’’ οι δραστηριότητές τους;
Πάρκο Τρίτση 2012: ο κ.Σγουρός σε Περιφερειακό συμβούλιο θέτει εν είδει αστεϊσμού την επιβολή εισιτηρίου ως προϋπόθεση για την είσοδο στο Πάρκο. Ο παρόντας κ.Ζενέτος σιωπά. Στηρίζει τον πολιτικό του φίλο. Τον επίσης σήμερα ‘’ανεξάρτητο και υπερκομματικό’’.


Πάρκο Τρίτση: Τα τελευταία 2 χρόνια οι οφειλές για την ηλεκτροδότησή του ήταν 50.000€ προς τη ΔΕΗ. ‘’Άργησαν να εξοφληθούν’’ ενώ παιζόταν κλωτσοσκούφι και κολοκυθιά μεταξύ των Δημοτικών Αρχών Ιλίου- Αγ.Αναργύρων Καματερού, του Φορέα Διαχείρισης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι Δημοτικές αρχές των όμορων δήμων σε φυλλάδιο που εκδίδουν από κοινού ισχυρίζονται πως ασκούν πιέσεις στην Κεντρική Διοίκηση. Τόσο πολύ.
Κάποια στιγμή το ‘’Πράσινο Ταμείο’’ εκταμιεύει τα χρήματα. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί όμως στο Πάρκο είναι ανυπολόγιστες.
Ακριβοί στα πίτουρα. Φθηνοί στ΄ αλεύρι.
Το παράλογο είναι πως το ‘’Πράσινο Ταμείο’’ αυτό το πασοκοειδές κατασκεύασμα  δεν άργησε καθόλου να εκταμιεύσει 1.002.767,50€
για να αγοραστεί οικόπεδο που μελλοντικά (;!) προορίζεται  να γίνει χώρος πρασίνου. Οικόπεδα με δόσεις!1.002.767,50€ βρέθηκαν αμέσως, ενώ 50.000€, ήταν δύσκολο!
Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια - το οικόπεδο αυτό ανήκει σε οικογένεια γαιοκτημόνων του Ιλίου, εφάπτεται δε επί της οδού Χασιάς και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Πάρκο Τρίτση ( ναι είναι αυτό για το οποίο παιζόταν η κολοκυθιά ευθυνών μεταξύ αρμοδίων και αναρμοδίων για 50.000€. Απαξίωση- Ηθελημένη καθυστέρηση ; ).
Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια ο Δήμαρχος Ιλίου πανηγύρισε για το σπουδαίο επίτευγμα. Πραγματικά θα ήταν σπουδαίο αν αφορούσε άλλη περιοχή του Δήμου, αλλά οικόπεδο που προορίζεται…. για χώρος πρασίνου ενώ δίπλα υπάρχει το Πάρκο;….;….;
Πάρκο Τρίτση: Η έκταση που συνορεύει με το Πάρκο και βρίσκεται δεξιά και αριστερά της ανενεργής πλέον σιδηροδρομικής γραμμής, ιδιοκτησιακά σε ποιόν ανήκει; Είναι δημόσια ή ‘’ανήκει ‘’ στον ΟΣΕ; Θα έχει την ίδια τύχη με την προαναγγελθείσα προσπάθεια, από τις κατοχικές δυνάμεις  του προτεκτοράτου (εγχώριες και
offshore
), ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ;  Έχουμε αντίστοιχο προηγούμενο στο Δήμο Αγ.Αναργύρων - Καματερού όπου οι καταγγελίες και οι ενστάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης δεν εισακούστηκαν. Ο πρόθυμος κ.Σαράντης αντί να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της γης και να διεκδικήσει την απόδοσή της στους δημότες, υπέγραψε και αποδέχτηκε σαν ιδιοκτήτη τον ΟΣΕ. Τον ΟΣΕ που ‘’παραχώρησε’’ την  χρήση της γης στο Δήμο.  Κι αν αύριο μεθαύριο πουληθεί ο ΟΣΕ κι ο νέος ιδιοκτήτης  διεκδικήσει μίσθωμα από το Δήμο; Ή αν μεθαύριο ο νέος ιδιωτικός οργανισμός ζητήσει για ιδία χρήση την παραπάνω έκταση και μετά επιχειρήσει να την πουλήσει για να εγγράψει κέρδη;
   Η έκταση που βρίσκεται πάνω από το σκεπασμένο ποτάμι στη Φλέβα Εσχατιά (άλλο περιβαλλοντικό έγκλημα) σε ποιόν ανήκει ιδιοκτησιακά; Είναι δημόσια ή μήπως ‘’ανήκει’’ στην ΕΥΔΑΠ; Στην ΕΥΔΑΠ που οι γραβατοφορεμένοι μισάνθρωποι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν. Προνοεί  κι ελέγχει κάποιος τις τυχόν καταπατήσεις που μπορεί να συμβούν;
Φλέβα – Εσχατιά: Υδάτινοι πόροι εντός οικιστικού ιστού.
Άλλοι αναδεικνύουν τα υπάρχοντα: Ποτάμια. Ρέματα. Πηγές.
Δημιουργούν μικροκλίμα. Ομορφαίνουν το χώρο. Δίνουν Ζωή στην Πόλη.
Άλλοι πάλι, μισεροί αρχοντοχωριάτες μαυρογυαλούροι φροντίζουν να τα σκεπάσουν.
Τέλος κάποιοι, γνωρίζοντας τα λάθη που έχουν γίνει τα ξεσκεπάζουν.
Κάποτε…  στα παληά τα χρόνια, τα σεβόντουσαν. Σεβόντουσαν τον τόπο που ζούσαν.
Στα ποτάμια έβλεπαν θεότητες και στα δέντρα ξωτικά.
Ο Άνθρωπος, Καλλιτέχνης, Αρχιτέκτονας, Δημήτρης Πικιώνης (όσοι δεν γνωρίζουν την εργασία του μπορούν να δουν ένα δημιούργημά του στο Πάρκο Τρίτση, το εκκλησάκι του Αποστόλου Παύλου) είχε πεί το 1954 κατά την ομιλία του «Γαίας Ατίμωσις».:
«Tι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυο αγιάσματά μου;» «Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ερίξατε τα νερά των εργοστασίων σας και δεν απόμεινε παρά η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη φύση, η εκμετάλλευση».
                      
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ποταμού Cheonggyecheon στη Σεούλ.
Τον είχαν σκεπάσει. Έφτιαξαν πάνω του δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με αερογέφυρες. Τώρα το ποτάμι ήρθε ξανά στην επιφάνεια. Ξήλώθηκαν οι δρόμοι. Γκρεμίστηκαν οι γέφυρες. Αποκαλύφθηκαν οι όχθες. Φυτεύτηκαν δέντρα. Δημιουργήθηκαν πάρκα. Παρόμοια  αντίληψη και αντιμετώπιση υπάρχει και αλλού: Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ντιτρόιτ, Ιλινόις. 
Εδώ τι ;…
Εδώ, για να γίνουν αυτά, η τοπική διοίκηση πρέπει να είναι μπροστάρης, να έχει όραμα για καλύτερο μέλλον και να είναι παρών στην κοινωνία. Μπροστάρης, και όχι χειροκροτητής ούτε σκυφτός εντολοδόχος και ακόλουθος των έτοιμων επιλογών, των σχεδιασμένων από τρίτους.
Για να σταθεί μια τέτοια διοίκηση χρειάζεται να είναι έτοιμη να συγκρουστεί. Να συγκρουστεί πρώτα με τον εαυτό της. Για να σταθεί μια τέτοια διοίκηση χρειάζεται συνειδητούς και συμμετέχοντες πολίτες, όχι απλά ψηφοφόρους.

Για να σταθείς σαν τέτοια διοίκηση πρέπει να υποστηρίξεις τους αληθινούς πολίτες και όχι τους καναπεδάτους. Πρέπει και οφείλεις να ανεβάσεις την κριτική σκέψη των τελευταίων και να τους ξεκολλήσεις να διεκδικήσεις συμμετοχή. Πρέπει να συγκρουστείς, να κατεβείς στο δρόμο - στην πραγματικότητα της Μαρίας, του Κώστα, της γιαγιάς Ελένης, του μπαρμπα Μανώλη, της κυρα Ρένας, της Αγγελικούλας και του Αγέννητου. Πρέπει να ξεφύγεις όσο μπορείς από το εγώ σου.
Να δεις στα μάτια των άλλων τα μάτια τα δικά σου, να ξαναγίνεις άνθρωπος.
  


Εδώ όμως…
Ε ας είναι καλά η ανάπτυξη, ας πάει και το παλιάμπελο όπως θα πάει και το Ελληνικό.
Έλα βρε για θυμήσου… το Ελληνικό του Λάτση… αυτό που θα γινόταν Μητροπολιτικό Πάρκο και χόρευε τότε εξαγγέλλοντάς το ο Αβραμόπουλος με τη Γιάννα των Ολυμπιακών (τέτοια χαρά είχε ξανακάνει όταν προμηθευόμαστε τα εκατομμύρια εμβόλια για τις γρίπες)


Tότε ήταν που εγκαινιάζαμε τo El Venizelos και απογειωνόμαστε με κορδέλες και Μπιρσίμ αφού πληρώναμε το Σπατόσημο επί 15 χρόνια. Το El Venizelos, αυτό που το αφήκαμε στους Γερμανούς τους φίλους μας να το διαχειριστούν, τους φίλους μας που δεν πλήρωσαν ποτέ ΦΠΑ για τα κέρδη τους (άσε που για να πηγαίνεις σ΄αυτό πρέπει να πληρώνεις την Αττική οδό, την ιδιωτική του άλλου του φίλου μας). Έτσι είναι. Ανάπτυξη και Μπίζνες.
Στη χώρα των Λωτοφάγων είναι βραχεία η μνήμη. Τσιφτετέλληνες.
Τσιφτετέλληνες – Δημοκράτες. Της Μίας Στιγμής ανά τετραετία.
Σε Εκλογές. Εκ Λόγου;
Άνευ.
Παντελής Έλλειψη Λόγου. Παραλογισμός.
Η Απληστία του Κεφαλαίου Εθίζει, Απανθρωπίζει, Καταστρέφει.


Ας κάνουμε τώρα μια μικρή αναδρομή στα λεγόμενα της Δημοκρατικής Συνεργασίας, της δημοτικής παράταξης που διαφεντεύει στο Ίλιον εδώ και 32 χρόνια με το μηχανισμό της.

Της Δημοκρατικής Συνεργασίας, αυτής της Υπερκομματικής και Ανεξάρτητης βεβαίως βεβαίως παράταξης, του ''αντισυστημικού'' σήμερα, κ.Ζενέτου. ΘΑ ΘΑ ΘΑ και θάματα


2002 κλικ στην εικόνα


Το Αλτσχάιμερ των Λωτοφάγων στο Ίλιον κρατάει χρόνια γι αυτό και πραγματοποιούνται καθημερινά μετρήσεις.
 
Ίλιον με κατάνυξη εορτάσθηκαν τα Δημοφίλεια και …για γκάλλοπ μαϊμού
http://katoikoiiliou.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7772.html

πλατεία Ρίμινι, τα Εγκαίνια – again …η εθιστική καρέκλα της εξουσίας
http://katoikoiiliou.blogspot.gr/2013/11/again.html
 
                                  


2002 ο κ.Κουκουβίνος διαφημίζει στο πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συνεργασίας
Βίλλα Κωνσταντινίδη. Αγοράστηκε το 2001 από το Δήμο αντί 81.000.000 δραχμών όχι μόνο για την οικοπεδική έκταση, αλλά και για να αναπαλαιωθεί το παραδοσιακό αρχοντικό και να λειτουργήσει σαν χώρος πολιτισμού. Οι  χώροι  του ιστορικού αρχοντικού είχαν αποτελέσει καταφύγιο των ανταρτών στα χρόνια της κατοχής. Εκεί είχε λειτουργήσει και μικρή γεωπονική μονάδα. Η αξιοποίηση και διατήρηση της  αρχιτεκτονικής του ομορφιάς  είναι επιβεβλημένη.
2014 ο κ.Ζενέτος ισχυρίζεται σε δημοτικό συμβούλιο πως το αρχοντικό πρέπει να κατεδαφιστεί και στη θέση του να κατασκευαστεί ένα ακριβές αντίγραφο! Η παράταξή σου άλλα μας έλεγε τότε Δήμαρχε και δικαίως. Όταν αγοράστηκε η Βίλλα Κωνσταντινίδη είχαν προηγηθεί οι σεισμοί του ’99, συνεπώς οι τότε αρμόδιοι της παράταξής σου το 2001 γνώριζαν τι κτίριο αγοράζουν. Αν έχεις δίκιο Δήμαρχε και πήραν ‘’γουρούνι στο σακί’’ κατήγγειλε τη διοίκηση του Κουκουβίνου. Διαχειρίστηκαν με το χειρότερο τρόπο δημόσιο χρήμα. 81.000.000 δραχμές. Αλλά τα σα εκ των σων θα καταγγείλεις.
Κάποιος ή κάποιοι, τότε ή τώρα μας κοροϊδεύουν ! 
81.000.000 δραχμές για ‘’γραφική ύλη και ακριβές αντίγραφον’’ από τους φόρους που εμείς πληρώσαμε! Η εγκατάλειψη, η ολιγωρία και η αδιαφορία για την Βίλλα Κωνσταντινίδη, είναι χαρακτηριστική του πώς αντιλαμβάνεται και διαχειρίζεται η Δημοτική αρχή τον Πολιτισμό, την Ιστορία, την Αρχιτεκτονική. Είναι ακόμα χαρακτηριστική του πως διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.
 

2002 ο κ.Κουκουβίνος  διαφημίζει στο πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συνεργασίας
τη μετατροπή του παλαιού 20ού Σχολείου σε Κέντρο Στέγης των Αθλητικών Συλλόγων.
2014  ο κ.Ζενέτος κατεδαφίζει το κτίριο του παλαιού 20ού Δημοτικού Σχολείου και εγκαινιάζει! παρέα με τον κ.Σγουρό όχι ένα ‘’ Κέντρο Στέγης των Αθλητικών Συλλόγων’’ αλλά μια πλατεία; δίπλα σε μια άλλη πλατεία, και ένα πάρκινγκ παρακάτω, το ονομάζουν πλατεία! δίπλα στο αθλητικό κέντρο Ραδιοφωνίας. Στην εν λόγω πλατεία ; ) φύονται ακαλαίσθητοι πυλώνες φωτορύπανσης. Κόστος ανάπλασης και ενοποίησης των πλατειών : 1.994.884€. Στην πινακίδα του έργου περιγράφεται πασοκοειδώς: αστικές παρεμβάσεις ανάπλασης αδιαμόρφωτων χώρων και επανάχρηση πρώην 20ού Δημοτικού Σχολείου σε χώρους πρασίνου αναψυχής και ενοποίηση αυτών με δίκτυο πεζοδρόμων. 1.994.884€ τόσο περίπου θα κόστιζε η κατασκευή του πολλάκις εξαγγελλόμενου κολυμβητηρίου στο αθλητικό κέντρο Ραδιοφωνίας. Δεν έγινε ποτέ. Τα χρήματα για το κολυμβητήριο όμως, σύμφωνα με τον κ.Ζενέτο και τα όσα αναφέρει στο πρόγραμμά του το 2010, είχαν εξασφαλιστεί.
                   Ζενέτος 2010:το ''μακέτο'' του κολυμβητηρίου και το ''μακέτο'' της Βιοφιάλ
Τελικά οι ‘’ορθές επαναλήψεις’’, οι επικαιροποιήσεις, οι αναπλάσεις και τα λίφτινγκ κάνουν καλό στις γηραιές πολιτικές παρατάξεις.
Βιοφιάλ 2002: στο πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συνεργασίας διαφημιζόταν ‘’η ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής και Τεχνών’’. Αν δεν κάνουμε λάθος 500.000.000 δραχμές είχαν δαπανηθεί για να αγοραστεί ο χώρος και τα κτίρια του παλαιού εργοστασίου.
2014 : Δώδεκα χρόνια μετά. Τι έφτιαξαν; Ουσιαστικά Τίποτα!
Η Κεντρική Διοίκηση θα φταίει. Αυτή, η ίδια που με το ειδικό καθεστώς των φοροαπαλλαγών μετοχοποίησε τη χασούρα του Μεγάρου Μουσικής, για να την πληρώνουν με φόρους τα κορόιδα - εμείς δηλαδή .
 

κλικ στις εικόνες
ΕΡΤ 2002: ο κ.Κουκουβίνος  διαφημίζει την αξιοποίηση του χώρου της Ραδιοφωνίας.
Η Φιέστα της παραχώρησης είχε γίνει τότε με μεταξωτά φύκια παρουσία του υπουργού Τύπου. Το μουσείο που σήμερα όλοι θαυμάζουμε!
2014 ΕΡΤ: Το ίδιο παραμύθι διαφημίζει και ο κ.Ζενέτος. Πολιτικό Αλτσχάιμερ στη Χώρα των Λωτοφάγων. Το ψηλότερο και φωτεινότερο Δέντρο της Ευρώπης. Οι καλλικάντζαροι γελάνε ακόμα. Κι αυτοί εκεί…. Μια μανία με τα φώτα, άλλο πράγμα. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα, για να σώσουμε τον πλανήτη. Αλλάζουμε τους λαμπτήρες για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ανάβουμε τα φώτα για να γιορτάσουμε τη ‘’Λευκή – Μαύρη Νύχτα των Πολυεθνικών’’.
Είμαστε αντιμνημονιακοί. Ισχυροί και αλληλέγγυοι στο πλευρό των πωλητών.
Παραχωρούμε το δημοτικό φωτισμό στις εταιρίες.Ξεπουλάμε τη ΔΕΗ στους εργολάβους.
Σας αλλάζουμε τα φώτα παρέα με την κυβέρνηση και δεν χαμπαριάζετε μία.
Θα σας βάλουμε έξυπνους μετρητές με τις εταιρείες μας. Με τους φίλους μας.
Χαρίζουμε την ύδρευση, Διαλύουμε την παιδεία και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Ψηφίστε μας.

Σα να πρόκειται για άλλη παράταξη.
Τελικά οι αναπλάσεις και τα λίφτινγκ κάνουν καλό στις γηραιές πολιτικές παρατάξεις.
Όπως και στις Εταιρείες που αλλάζουν επωνυμία και διοίκηση.
‘’Σε μερικά χρόνια δε θα θυμάται κανείς το όνομα’’
Κάτω Σκόπια

2002:
ο κ.Κουκουβίνος  διαφημίζει την δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης.
2014: Το ίδιο τσιμεντένιο παραμύθι διαφημίζει και ο κ.Ζενέτος.
‘’Οι σημαντικές παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό’’ δεν έγιναν ποτέ.
Μπορούσε να γίνει δημοτική συγκοινωνία. Δεν έγινε ποτέ όμως.
Παλαιότερα η Δημοκρατική Συνεργασία του κ.Ζενέτου είχε προκηρύξει διαγωνισμό δημιουργίας περιηγητικού ενδοδημοτικού τουρισμού ! ‘’το τρενάκι του Ιλίου’’. Μη γελάτε. Αντίδωρο για το Μετρό που δεν ήρθε ποτέ ως εδώ. Τι κι αν το υπόσχονταν εδώ και δεκαετίες. Παραμένει το τάμα της παράταξης στους Λωτοφάγους δημότες. Το παρδαλό κατσίκι ακόμα γελάει. Οι τσιμεντοδήμαρχοι έχουν άλλες προτεραιότητες. Επέκταση της Θηβών. ‘’Τσιμέντα κι άλλα τσιμέντα που θα ενοποιούν το δίκτυο με την ιδιωτική Αττική οδό του
Megă
λου φίλου του Έθνους. Αύξηση του συντελεστή δόμησης, όχληση και επιβάρυνση του αστικού τοπίου και του περιβάλλοντος για να γίνεται ο βίος αβίωτος και να κονομάνε οι φίλιες δυνάμεις’’.
Αυτές που με μαϊμουδίστικη δημοσκόπηση ανέδειξαν τον κ.Ζενέτο ως τρίτο δημοφιλέστερο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης πανελλαδικά.
Φύκια και Μεταξωτές Κορδέλες. "Οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι!...
2002  Δημοκρατική  Συνεργασία. 
Στη χώρα των Λωτοφάγων είναι βραχεία η μνήμη.
…Σε τοπικό επίπεδο, η επόμενη τετραετία θα βρει τη Δημοτική μας Αρχή να πολλαπλασιάζει την υποδομή του Δήμου με την αξιοποίηση της ΒΙΟΦΙΑΛ, την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής και Τεχνών, τη μετατροπή του παλαιού 20ου Σχολείου σε Κέντρο Στέγης των Αθλητικών Συλλόγων, την αναπαλαίωση του παραδοσιακού αρχοντικού (Ερμουπόλεως και Γαλαξιδίου) και την αξιοποίηση του χώρου της Ραδιοφωνίας. Είμαστε ακόμα πανέτοιμοι να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό πχ. υπόγειος χώρος στάθμευσης…

Βιοφιάλ, Βίλλα Κωνσταντινίδη, 20ό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, ΕΡΤ, Θηβών, Πάρκο Τρίτση, Φλέβα Εσχατιά, Κολυμβητήριο, Πλατεία Ρίμινι είναι ενδεικτικά.
Αν κάποιος ψάξει θα βρει και άλλα.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν πιο θα είναι το μέλλον του πολυδιαφημιζόμενου ‘’Γηροκομείου’’ ή αλλιώς Κ.Η.Φ.Η. ή αλλιώς Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου στέγης των κοινωνικών δομών.
Το μέλλον θα είναι ΣΔΙΤ - ΤΑΙΠΕΔ - ΜΚΟ
Ωφελούμενος: ο εργολάβος και το επικοινωνιακό προφίλ του επαγγελματία κ.Ζενέτου.
Δημοκρατική Συνεργασία. Στη χώρα των Λωτοφάγων είναι βραχεία η μνήμη.
Εκλογές. Εκ Λόγου. Παντελής Έλλειψη Λόγου.
Εκλογές. Επικράτεια του Παραλόγου.
Ρουμποκομπολογήδες με ΑΣΕΠ και
ISO
κατά τα πρότυπα του ΕΛΟΤ.
Φύκια και Μεταξωτές Κορδέλες. "Οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι!..."
Εμπρός λοιπόν Τσιφτετέλληνες Δημοκράτες. Της Μίας Στιγμής ανά τετραετία.
Η Απληστία του Κεφαλαίου Εθίζει, Απανθρωπίζει, Καταστρέφει.

32 χρόνια ήταν λίγα. Δώστε τους καλοί μου άνθρωποι μία ακόμη ευκαιρία.
Είναι επαγγελματίες Δήμαρχος Ιλίου προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό:
"Είστε υποχρεωμένος να κατεβείτε στις Περιφερειακές Εκλογές και είμαστε υποχρεωμένοι, για το καλό της Αυτοδιοίκησης, να σας στηρίξουμε"
Φύκια και Μεταξωτές Κορδέλες. "Οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι!...


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 20-11-12 Συζήτηση για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης « Αντώνης Τρίτσης », Σγουρός από 1:52:00 μεχρι 1:59:00
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GeR9D_C1mac#!
ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Natrurefriends Greece: Οι θέσεις μας για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ | 10 χρόνια μετά την επίσημη λειτουργία του
http://naturefriends-gr.blogspot.gr/2014/01/natrurefriends-greece-10.html
Με αφορμή την πυρκαγιά στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Κώστα Φωτεινάκη
http://kostasvaitsis71.blogspot.gr/2013/08/blog-post_434.html
Όλη η αλήθεια για το Πάρκο Τρίτση

http://stavrosmilionis.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html#!/2012/05/blog-post.html
Το Μνημόσυνο του Πάρκου Τρίτσης και το Πάρτυ των Μή Κυβερνητικών Οργανώσεων με τους Επιχειρηματίες
http://ilionblog.wordpress.com/2010/11/25/parko-tritsis-ngo-bussiness/
Οι χώροι του ΟΣΕ ανήκουν στο λαό
http://paratiritisagionanargyron.blogspot.gr/2014/02/blog-post_25.html
ΝΑΙ στην ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ – ΟΧΙ στην ΕΠΑΧΘΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
 http://www.allhleggyi.gr/ne-stin-parachorisi-ochi-stin-epachthi-simvasi/
Ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης στήριξε με λύσσα τον ΟΣΕ!
http://asimvivastiporia.gr/704/
ΙΛΙΟΝ Άλαλα και Μπάλαλα και…για το χώρο της Ερτ
http://katoikoiiliou.blogspot.gr/2013/11/blog-post_29.html
ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ !!!
http://ilionblog.wordpress.com/2010/04/19/ilion-train/
Δήμος Ιλίου: απέκτησε νέο ελεύθερο χώρο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο
http://www.ilion.gr/web/guest/dt/documents/get_file/14801/PR20140404%20Prasino%20Tameio.pdf
2002 Δημοκρατική Συνεργασία, Διακήρυξη    Συνδυασμού
http://disivk.asda.gr/diakirixi.htm
«Το σύστημα Σγουρός και η Φυλή των εργολάβων»
 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=421377
Παρέμβαση Ραγκούση για τους «χρυσούς» βρεφονηπιακούς
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=8610839
Παιδικοί σταθμοί από... ατόφιο χρυσάφι
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=8476830
Πάρτι στην Περιφέρεια Αττικής του Γ. Σγουρού
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/220724/parti-stin-perifereia-attikis-toy-g-sgoyroy
Κι’ όμως Λεφτά Υπάρχουν !!! 9.800.000 ευρώ δίνονται από το ΕΣΠΑ για για ανακατασκευή ενός σκελετού σε πολυχώρο“πολιτισμού” και όχι μόνο στο Ίλιον
http://2020epmellon.wordpress.com/2012/04/12/%CE%BA%CE%B9-%CF%8C%CE%BC%CF%89%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-9-800-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD-2/
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ποιον λέτε ότι προσέλαβε ο υπουργός κύριος Χρυσοχοΐδης ως σύμβουλο. Όχι, δεν είναι ο Μπόμπολας! Και φυσικά η "δικαιοσύνη" έχει ν' ασχοληθεί με άλλα σοβαρά ζητήματα... προστασία των τραπεζών, του Πάχτα, κάθε υποχρέωσης απέναντι στο Δ΄ Ράιχ!
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/04/blog-post_196.html
http://attikanea.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5664.html
http://olympia.gr/2014/04/11/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-%CE%BF-%CF%85/
Το Αεροδρόμιο Ελληνικού ως μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου
Επιστολή του δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου
http://teeserver.tee.gr/online/epikaira/1998/2018/m06.htm
Έρχεται ξανά στην επιφάνεια το σκεπασμένο ποτάμι Cheonggyecheon στη Σεούλ
http://www.nytimes.com/2009/07/17/world/asia/17daylight.html?pagewanted=all&_r=0
http://www.nytimes.com/video/science/1194841417596/in-seoul-an-ancient-stream-restored.html
http://www.switchurbanwater.eu/outputs/pdfs/w6-1_gen_dem_d6.1.6_case_study_-_seoul.pdf
Daylighting Takes Off as Cities Expose Long-Buried Rivers Νέα Υόρκη
The Saw Mill River in Yonkers, New York
http://news.nationalgeographic.com/news/2013/07/130730-daylighting-exposing-underground-rivers-water-urban-renewal/
Detroit’s long-buried Bloody Run would flow again through planned development
http://www.michiganrivernews.com/2011/07/detroits-long-buried-bloody-run-would-flow-again-through-planned-development/
Lost rivers of London to resurface in Boris plan
http://www.standard.co.uk/news/mayor/lost-rivers-of-london-to-resurface-in-boris-plan-6915015.html
Can architects help ‘reclaim’ the river?
http://www.camdennewjournal.com/news/2013/jul/property-can-architects-help-%E2%80%98reclaim%E2%80%99-river-fleet-waterway-project-and-kentish-town-s
Ενδιαφέρουσες πτυχιακές εργασίες για τα ποτάμια στον Αττικό χώρο
http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/596/1/manou.pdf
http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/1185/1/Faliagkas_Georgios.pdf
http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/299/1/Ptychiaki66.pdf
http://dspace.lib.ntua.gr/bitstream/123456789/5244/1/argyropouloue_kifisos.pdf
Κηφισός, Ιλισός, Ηριδανός - ποτάμια, χείμαρροι και ρέματα στο λεκανοπέδιο των αρχαίων Αθηνών, χθες και σήμερα
http://envifriends.blogspot.gr/2013/04/blog-post_20.html
Κηφισός – Το απωθημένο ποτάμι, του Πάνου Δραγώνα
http://www.greekarchitects.gr/gr/republic-space/κηφισός-id2784
Η ανάπλαση του Κηφισού - του ποταμού της Αθήνας
http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1128&tx_ttnews%5BbackPid%5D=78&cHash=565897b7cd

η εικόνα με τις κάλπες είναι από το antistachef και το
paratiritisagionanargyron.blogspot
ευχαριστούμε τους φίλους των κατοίκων του Ιλίου που βοήθησαν
ιδιαίτερα την Άννα Μαρία Ιλιονπούλου, τον Ευτύχιο Αριστοφάνους και την παρέα από τους Αγίους

χαιρετισμούς στους συναγωνιστές στην Κρήτη
τα χημικά από τη Συρία (;!) να επιστραφούν στους κατασκευαστές και στη χώρα παραγωγής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...