Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

χρόνια πολλά ελληνική δημοκρατία -3

in God we trust
 
Aυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα θα κάνει τα πάντα για να μείνει σε καρέκλα, είτε υπάρχει ευρώ, δραχμή, δολάριo, χρυσός, αλάτι ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα ανακυκλώνεται καταργώντας το Λόγο, αφαιρεί τη Μνήμη και την Κρίση των Πολιτών, κατασκευάζοντας σκυφτούς υπηκόους ικανούς μόνο στο να το συντηρούν.
Η Απληστία του Κεφαλαίου Εθίζει, Απανθρωπίζει, Καταστρέφει. Ένα σύστημα από άπληστους για άπληστους. Τρέφεται από τον πόνο και την εξαθλίωση των υπολοίπων, συντηρώντας την εκδοχή μιας κακέκτυπης δικής του «τσιφλίκ μπαξέ δημοκρατίας». Παρέχοντας λειψή παιδεία - παραπαιδεία, ξεροκόμματα άρτου – θεαμάτων, παραπληροφόρησης – υπερπληροφόρησης και την ψευδαίσθηση της συμμετοχής - άπαξ ανά τετραετία – κατασκευάζει υπηκόους˙ μετατρέποντάς τους στη συνέχεια σε αγελαία ανθρωποκατοικίδια, φοβισμένα, έρμαια της μεταφυσικής των αγορών και των παζαριών του Κεφαλαίου (των πιο βάρβαρων και αδίστακτων αρπακτικών στιφών, της  πιο άπληστης ιστορικά αλητείας, της συμμορίας των γραβατοφορεμένων τραπεζιτών  που συνεπικουρούνται από τους ραβδούχους του καθεστώτος και τους μηχανισμούς τους, υπηρετώντας τον ανθρωποκτόνο Δράκοντα τον Αρχαίο).

«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος κι αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αριστοτέλους, Πολιτικά

διαβάστε και:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...