Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

το νιάνιαρο – Χριστούγεννα στην πλατεία

Αυτό το άθλιο πολιτικό σύστημα θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει σε καρέκλα είτε υπάρχει ευρώ, δραχμή, δολάριο, χρυσός, αλάτι ή οτιδήποτε άλλο. Αιώνες η ίδια παράσταση.

… Κάτι στην άκρη της πλατείας ακουγόταν.

Ένα μικρό παιδί


  **Ταις ημέραις εκείναις καινοφανής αστήρ, διέγραψεν τροχιάν ελλειπτικήν πέριξ των ποδηλατοδρόμων. Οι λατρευταί της Μάιμως ως λαίλαψ, ο εις τον άλλον εξηγόραζεν, πωλώντας μερίδια του πολιτεύματος. Λεξικογράφοι έκαιαν ταις γραμματικαίς κι εξύμνουν το ψεύδος. Εξηπατώντας διέσπειραν την φρενοβλαβίωσιν. Αι ανηρχόμεναι κάσται εξέλλειπον. Η φαιδρά πορτοκαλέα, αντωνοβαγγέλαινα η ενδημική, έβγαλε ακάνθους δυσώδεις και πυώδεις. Ο προστάτης του πολιτεύματος˙ δαίμων πίθηκος Χανουμάν του ινδουιστικού πανθέου, εξέδωσε  διάταγμα σφαγής των νηπίων που έφεραν ακόμη ανθρωπινά χαρακτηριστικά.
 
*Ο Διογένης ο Κύων συχνά κυκλοφορούσε την ημέρα με έναν αναμμένο φανό. Όταν τον ρωτούσαν "γιατί κρατάς φανό, ημέρα;" αυτός απαντούσε "ψάχνω να βρω τίμιους ανθρώπους". O Διογένης έψαχνε να βρει ένα ανθρώπινο ον, αλλά έλεγε πως έβλεπε μόνο κατεργάρηδες και αχρείους, μαϊμούδες δηλαδή.

 

τη  Νύχτα  αυτή

ο  Άναρχος  Θεός  ο  Προαιώνιος  Λόγος Ενανθρωπίζεται

ποιμένες,  μάγοι  και  άγγελοι  κι  άστρα  δοξολογούνε

 

διάβασε  και:

 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...