Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Ιλίου, εἰς ὦτα μὴ ἀκουέντων


Δήμος   Ιλίου,  εἰς ὦτα μὴ ἀκουέντων  
δημ. συμβούλιο   24/1/2013




Στη φυσική είχαμε μάθει πως η ταχύτητα μετάδοσης του ήχου στον αέρα είναι περίπου 340μέτρα/δευτερόλεπτο. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο Ίλιον γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά της κατάρριψης των νόμων της φυσικής από το δήμαρχο Ζενέτο.

Στις 24 Ιανουαρίου στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο όπου είχαν καλεστεί φορείς, σύλλογοι και πολίτες του Ιλίου έγινε ‘’απολογισμός πεπραγμένων για το 2011’’ δηλαδή αναφορά αριθμών και ποσών που συνοδεύτηκαν από  την περιγραφή εικόνων από  το Ίλιον  του παράλληλου σύμπαντος  στο οποίο κατοικοεδρεύει η δημοτική αρχή και στο οποίο η κριτική, η συμμετοχή, η καταγγελία ,η πρόταση ,η αγωνία, η διαμαρτυρία του πολίτη δεν έχουν καμμιά θέση γιατί ταράζουν το φενγκ σουι και το ζεν του ζενέτου δήμαρχου .Το ατάραχο επαγγελματικό ζεν του δημάρχου μάνατζερ των αριθμών και των λογιστικών βιβλίων .Αριθμοί …αριθμοί …κι άλλοι αριθμοί ,ακολουθούμενοι από ακόμα περισσότερους αριθμούς και ο πολίτης πουθενά .Κάτω από την προσωπίδα ένα κενό. Το κενό της δημοκρατίας τους , το κενό του παραπαίοντος πυραμιδικού συστήματος εξουσίας. 



Έρημος,  φωνή καμμιά . Κενό,  ήχος κανείς. Πολίτης ο πωλητής.


Το κβαντικό κενό λοιπόν που επικρατεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στο οποίο ο ήχος μεταδίδεται με χρονικά άλματα ήταν η αιτία που ο κος Ζενέτος δεν άκουσε ή καλύτερα δεν αντελήφθη τα όσα οι πολίτες και οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν. 

Συγκεκριμένα από μέλος της πρωτοβουλίας των πολιτών Ιλίου μεταξύ άλλων  καταγγέλθηκε η στάση της δημοτικής αρχής Ιλίου στην υποσχεθείσα και μη παρασχεθείσα βοήθεια σε όσους αδυνατούσαν να πληρώσουν το χαράτσι (το επιβληθέν από το σύντροφο Βαγγέλα) Καταγγέλθηκε η πρόταση του δημάρχου για τους έξυπνους μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος,  καταγγέλθηκε ακόμα ο ελλιπής έλεγχος στη χρηματοδότηση της Μκο χαμόγελο του παιδιού από το δήμο Ιλίου .Το χρηματικό ποσό που διαθέτει ο δήμος στο χαμόγελο για το 2013 ανέρχεται στα 700.000 ευρώ. Τέλος έγινε αναφορά  στην απαξιωτική αντιμετώπιση ομάδας της πρωτοβουλίας από τη δημοτική αρχή και ειπώθηκε από το μέλος της πρωτοβουλίας πως θα πρέπει να διαβαστεί από μέλη του δημοτικού συμβουλίου το άρθρο : μια μορφή αναπηρίας είναι και η συναισθηματική αναπηρία, από την ιστοσελίδα του αντιδημάρχου κ.Αυγουλά. 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν μέλη του συλλόγου γονέων του 24ου δημοτικού σχολείου Ιλίου που κατήγγειλαν με κείμενο που μοιράστηκε και διαβάστηκε την απουσία και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στα προβλήματα και στις ελλείψεις που αφορούν στην υλικοτεχνική υποδομή και στη συντήρηση του σχολείου. Αναφέρθηκαν στις εργασίες που γίνονται από τις τεχνικές εταιρίες στο ρέμα της Φλέβας ,τη γέφυρα που ‘’έριξε η βροχή ‘’και τις γέφυρες που θα ρίξουν προσεχώς βροχές και εργολάβοι. Αναφέρθηκαν στα μέτρα προστασίας που δεν έλαβε η δημοτική αρχή αφήνοντας απροστάτευτα μικρά παιδιά και γονείς στα φορτηγά των εργολάβων. (Μάθαμε πως μόλις χθες ,Τρίτη 29 Ιανουαρίου παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό τροχαίο έξω από το 24ο δημοτικό σχολείο Ιλίου. Φορτηγό του εργοταξίου εν κινήσει ‘’ακούμπησε’’ μικρό μαθητή που συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Ήταν το τρίτο γεγονός μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.) Καταγγέλθηκε ακόμα η ανάξια λόγου αποζημίωση που δίνεται σε πολίτες που υποχρεώνονται να ξεσπιτωθούν και η εγκληματική αδιαφορία στη μη απόδοση ευθυνών για τα ελλιπή μέτρα στη γέφυρα που ‘’έπεσε’’ και στη συγκάλυψη των υπευθύνων.  Τέλος έγινε αναφορά στην προστασία που παρέχεται μέσω της σιωπής στον εργολάβο Μπόμπολα και στο φυσικό περιβάλλον της χώρας  που ταυτίζεται με αυτόν και τα συμφέροντά του, στην ανυπαρξία οράματος για το μέλλον, στη φίμωση της πολιτικής αφίσας και του πολίτη, στη στάση και αντίληψη της δημοτικής αρχής στη λειτουργία του δήμου σαν εταιρίας, και όχι σα θεσμού όπου επιτελείται έργο, από, με και για τον πολίτη. 

Η ευχάριστη ατμόσφαιρα  έκλεισε με το θαυμασμό των καινούργιων οθονών που τοποθετήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και με την ευχή παρόμοιες οθόνες  να αγοραστούν και για τα σχολεία που έχουν ελλείψεις, γιατί απ’ ότι φαίνεται λεφτά υπάρχουν στο δήμο Ιλίου. 

περισσότερα στο video του δημοτικού συμβουλίου,
εάν και εφόσον αναρτηθεί αυτό πλήρως στο  http://www.hellasnews.tv/site/

Κλείνοντας την παρούσα αναφορά να ενθυμήσομε και να γνωστοποιήσουμε μια είδηση που τα εργολαβικά μέσα ενημέρωσης υποβάθμισαν ή απέκρυψαν 
37 εκατ. ευρώ στους Μπόμπολα, Κούτρα από την ΕΡΓΟΣΕ
(σύμβαση 470 μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και ΑΚΤΩΡ) για έργα που δεν έγιναν!




Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας άσκησε ποινική δίωξη για απιστία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια στο ίδιο αδίκημα. Η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελία, μετά από αναφορά της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που αφορούσε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου και διάνοιξης της σήραγγας στο Νομό Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, το έργο παρέμεινε ημιτελές, παρά το γεγονός ότι ανελλιπώς χρηματοδοτείτω. Οι υπεύθυνοι της αναδόχου εταιρείας μετέτρεπαν διαρκώς τις μελέτες του έργου, φέρνοντας προσκόμματα στην ολοκλήρωσή του. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει εμπλοκή και άλλων προσώπων. 
Ειδικότερα: Το μελετητικό γραφείο Μάλιου Α.Ε.-Intecsa-Inarsa S.Α., που για το συγκεκριμένο έργο συνέταξε την οριστική μελέτη σηράγγων, τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ έχει και την ευθύνη για ειδική τεχνική επιτόπου υποστήριξη, βάσει σύμβασης που υπέγραψε το 2005 με την ΕΡΓΟΣΕ, καταγγέλλει ότι από το τέλος του 2009 μέχρι σήμερα γίνονται σημεία και τέρατα. 
Εικονικές εργασίες 
Σε έγγραφό τους με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2011, τα μελετητικά γραφεία αποκαλύπτουν ότι στον ανάδοχο του έργου -ΑΚΤΩΡ- καταβλήθηκαν 37 εκατ. ευρώ για εργασίες που δεν είχε κάνει, τις οποίες όμως οι αρμόδιοι της ΕΡΓΟΣΕ βεβαίωσαν και μέτρησαν! Η ΕΡΓΟΣΕ πλήρωσε για τις εικονικές εργασίες, καθώς το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 50% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Εμφάνισε λοιπόν απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων, άρα πρόοδο «μελλοντικών» έργων, η ΑΚΤΩΡ έφτιαξε τα αποτελέσματά της και το μελετητικό γραφείο ετέθη στο περιθώριο, προφανώς ως ανεπιθύμητο, επειδή εκτός των άλλων βρήκε και σωρεία παραβιάσεων της εργοληπτικής σύμβασης.
Ελπίζουμε  το  πνεύμα  του  Πολυζωίδη  και  του  Τερτσέτη  να  αναστηθεί  ξανά

για τη σύμβαση ΕΡΓΟΣΕ - ΑΚΤΩΡ στα links


για τους έξυπνους μετρητές, το Έθνος ,τον Άκτωρ, τη ΔΕΗ, την ELPEDISON, το Πάρκο Τρίτση,  την Περιφέρεια Αττικής , προσεχώς νέα επεισόδια 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...