Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ίλιον Καρναβάλι, μετασχηματίστηκε ο Δήμος σε ομόρρυθμη εταιρεία

BANANA REPUBLIC εσύ τι στολή θα φορέσεις
 


Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου είχαμε την τρίτη κατά σειρά παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου από την κυβερνώσα παράταξη, Δημοκρατική Συνεργασία, του κ. Ζενέτου.

Έτσι μετά τους κ.κ. Μπατσή και Μπαρμπαγιάννη σειρά πήρε ο Φεγγερός .
 
Ο κ. Φεγγερός ξεκίνησε λέγοντας πως η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία κάθε άλλο παρά δημοκρατική είναι. Αποχωρώ από την μικρή παρεΐστικη ομάδα που μετέτρεψε το δήμο σε ομόρρυθμη εταιρεία. Ο κ. Φεγγερός κατήγγειλε την παράταξη του Ζενέτου αλλά και  τον ίδιο το Δήμαρχο προσωπικά˙ για συμπεριφορά αλαζονική, αντιδημοκρατική και λουδοβίκεια στη λήψη αποφάσεων, τονίζοντας επιπλέον ότι η καρέκλα έγινε αυτοσκοπός. Συνέχισε καυτηριάζοντας τις γνωστές δηλώσεις του δημάρχου περί μαστόρων και μαθητάδων  κι έκλεισε με μια αρκετά γνωστότερη ρήση που αφιέρωσε στο δήμαρχο, δάσκαλε που δίδασκες…
 
Τελικά, δε μάθαμε πότε ακριβώς μετασχηματίστηκε ο Δήμος σε ομόρρυθμη εταιρεία.
 
 Σε ερώτηση που αφορούσε την αίτηση του Δήμου περί της δέσμευσης έκδοσης φορολογικής ενημερότητας του Πάρκου Τρίτση για οφειλές προς το Δήμο και εν συνεχεία εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης προς το φορέα διαχείρισης  του Πάρκου Τρίτση, ο Δήμαρχος είπε ότι είναι υποχρεωμένος ο φορέας  να πληρώσει τα δημοτικά τέλη που οφείλει, γιατί δίνουν εκεί στα μπουζουξίδικα δωρεάν ρεύμα. Υπάρχει αφόρητη πίεση για την είσπραξη των εκκρεμουσών οφειλών των πολιτών. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη μη είσπραξη των οφειλών. Το υπουργείο έχει αφήσει το Πάρκο να ρημάζει… ανέχεται τις ενέργειες του Φορέα και το υπουργείο. Θέλουν μήπως να τους απαλλάξουμε από το ποσό είσπραξης εσόδων;
 

αφίσα από εκδήλωση που έγινε το καλοκαίρι που πέρασε
είναι γνωστή η απέχθεια του Δημάρχου Ιλίου στα μπουζουξίδικα
                               προτιμά τα κλαρίνα στο δημοτικό γήπεδο του Πάρκου  Τρίτση
Η όμορφη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε όταν συζητήθηκε το θέμα της τοποθέτησης τσιπς παρακολούθησης στα απορριμματοφόρα του δήμου. Η νεοταξική πασοκογλώσσα  το περιέγραφε επαγγελματικά : θα εφαρμοστεί η τηλεματική κι ο έλεγχος στα απορριμματοφόρα, η ψηφιακή πληροφορία και σύγκλιση, ο εκσυγχρονισμός, η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια (σιγά μη τα χάσουμε και μας τα πάρουν άλλοι, οι γερμανοί τα δίνουν για να τα πάρουν πολλαπλάσια πίσω, όταν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και τα εργοστάσια καύσης).  Εκλαϊκευμένα ειπώθηκε πως αυτό γίνεται για να ελέγχουμε τα χιλιόμετρα, τα πετρέλαια  και τα λάστιχα των οχημάτων έτσι ώστε να γίνονται τα σέρβις στον καιρό τους, να μη σπαταλάμε εργατοώρες για την καταγραφή δεδομένων, να μην  πετάμε τζάμπα χαρτούρα  γιατί είμαστε ευαίσθητοι στο περιβάλλον, κρύβοντας επιμελώς τον τελικό στόχο˙ το τσιπάρισμα των ίδιων των εργαζομένων. Ο κ. Σταματόπουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε τη στάση της δημοτικής αρχής (σε έγγραφο αναφερόταν η αναποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων) που στόχο έχει την εντατικοποίηση της εργασίας, τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση (παράδοση της διαχείρισης και της αποκομιδής των σκουπιδιών στους εργολάβους). Η παρακολούθηση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων είναι μόνο η αρχή και η πρόφαση γι αυτό που θα ακολουθηθεί.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των φεουδαρχών του κεφαλαίου και όχι των πολιτών και των κοινωνιών.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε με θέμα την έγκριση του κόστους (50.000 ευρώ)  των επερχόμενων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση όσο και το Αριστερό Σχήμα καταψήφισαν τις επιλογές της δημοτικής αρχής στον πολιτισμό, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το υπέρογκο χρηματικό ποσό που πρόκειται να δαπανηθεί . Η κ. Βλάχου έκανε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μέσω Μη Κυβερνητικών οργανισμών κι εταιρειών επιχειρεί να ελέγξει  την διαχείριση του πολιτισμού με το σχέδιο Europa Nostra (με τον ίδιο τρόπο επιχειρείται ο έλεγχος και η συγγραφή της ιστορίας). Οι επιλογές της δημοτικής αρχής συμβαδίζουν με αυτούς τους σχεδιασμούς, πίσω από τις εκδηλώσεις του δήμου κρύβεται μια ΜΚΟ  εταιρεία που παρέχει πολιτισμό. Θα μπορούσατε να στηρίξετε την τοπική καλλιτεχνική και ερασιτεχνική λαϊκή δημιουργία˙ δεν το κάνετε όμως γιατί έχετε άλλη αντίληψη για τον πολιτισμό. Στο ίδιο κλίμα συνέχισε και ο κ. Κουτσιανάς ο οποίος κατήγγειλε τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που δαπανώνται στην ενοικίαση τεχνικού εξοπλισμού για την κάλυψη των εκδηλώσεων. Θα μπορούσε ο δήμος αντί να νοικιάζει, να αγοράσει μηχανήματα που θα καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες του, δεν το κάνει όμως.

Κλείνοντας, ο κ. Τριανταφύλλου της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασε την απορία του χαρακτηρίζοντας  υψηλή την τιμή μονάδος (350 ευρώ ανά τετραγωνικό, 1.000.000 ευρώ στο σύνολο) που δίνεται σε οικόπεδο που πρόκειται να απαλλοτριωθεί για να γίνει πλατεία (βρίσκεται επί της λεωφόρου Χασιάς). Ένας εκ των ιδιοκτητών  του οικοπέδου σχετίζεται με δημοτικό σύμβουλο της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης.
Τα χρήματα δίνονται από το ‘’πράσινο ταμείο’’ και όχι από το Δήμο˙ η δε τιμή είναι αυτή που καθορίζουν τα δικαστήρια είπε ο Δήμαρχος,  και έτερον ουδέν.
 
Προηγουμένως ο κ. Ζενέτος αναφέρθηκε στο ρόλο της αντιπολίτευσης.

Η θεωρία του Δημάρχου λέει ότι: ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να στηρίζει το έργο της διοίκησης (οι μαϊμούδες της μπανανίας μπιζάρουν)!!!
Δάσκαλε που δίδασκες … μα γιατί να υπάρχει αντιπολίτευση! Τι χρειάζεται άραγε; Έλα μου ντε!
Η άποψη του κ. Ζενέτου συμβαδίζει απόλυτα με τη συγκυβέρνηση και το μνημόνιο, που συχνά και αόριστα καταγγέλλεται με ψηφίσματα εντός του δημοτικού συμβουλίου, ενώ υπηρετείται ενεργά στην πράξη από τη δημοτική αρχή.

Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου συμπίπτει με αυτήν του καρναβαλιού και σεις Δήμαρχε έχετε ανεβεί στο πρώτο άρμα, είπε ο κ. Κουτσιανάς.
 
 
δες και:

Ο χορός της καρέκλας και το βαθύ Πασόκ του δήμου Ιλίου


Η  ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ


ΙΛΙΟΝ Άλαλα και Μπάλαλα


 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...