Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στις Κεραίες του Θανάτου - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την Παιδεία


Όχι στις Κεραίες του Θανάτου!
Στην οδό Δήμητρoς 4, στον Αγ. Φανούριο,μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και δίπλα σε τέσσερις σχολικές μονάδες, 4ο Λύκειο, 9ο ,12ο και 7ο Γυμνάσιο τοποθετήθηκαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου η Λαϊκή Επιτροπή Ιλίου, αντιδρώντας άμεσα, κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης, τους κατοίκους της περιοχής, τους μαθητές και τους γονείς των σχολείων. Αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που στόχο θα έχει την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Οι κεραίες δεν μας ενδιαφέρει αν έχουν άδεια. Νόμιμες ή παράνομες, ακτινοβολούν το ίδιο επικίνδυνα και απειλούν την υγεία των κατοίκων. Η νομοθεσία έχει γίνει λάστιχο και δεν διασφαλίζει ούτε και προασπίζεται τη δημόσια υγεία. Διασφαλίζει όμως τα εταιρικά κέρδη των πολυεθνικών. Ασφαλή όρια έκθεσης δεν υπάρχουν. Κανείς αρμόδιος δε λαμβάνει υπόψιν του τα ιατρικά δεδομένα και τις επιδημιολογικές μελέτες που χαρακτηρίζουν άκρως επιβλαβή την μακροχρόνια έκθεση των έμβιων οργανισμών στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, παλμικής διαμόρφωσης, που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Επιφανείς επιστήμονες και γιατροί αναφέρουν ότι τα ευρήματα είναι ανησυχητικά. Δείχνουν αύξηση των καρκινογενέσεων, θραύσεις στο DNA, λευχαιμίες, καρκίνους του εγκεφάλου, κ.ά. Παιδιά, έγκυοι, άτομα με ήδη κλονισμένη υγεία είναι και οι πιο ευάλωτοι.κεραίες Δήμητρος 4
Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους του Αγ. Φανουρίου και να ενισχύσουμε τον αγώνα τους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Να φύγουν οι κεραίες από τις γειτονιές.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την Παιδεία και Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας σε Ίλιον και Αγ. Αναργύρους των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Ιλίου.

 
Δυναμική και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, εκπαιδευτικούς της Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ, μαθητές και γονείς του σχολικού συγκροτήματος Ιλίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5.2.2014 το πρωί, στο σχολικό συγκρότημα των 1ου- & 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου, ΕΠΑΣ Ιλίου και 5ου ΣΕΚ Ιλίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των κατοίκων -για το έγκλημα που συντελείται εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης-, στους δρόμους του Ιλίου και των Αγ. Αναργύρων.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώσαμε τις φωνές μας διαμαρτυρόμενοι για το έγκλημα που συντελείται εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί με τον νόμο 4186 κλείνει η ΕΠΑΣ Ιλίου μαζί με τις όλες τις άλλες ΕΠΑΣ της Ελλάδας, ενώ με την κατάργηση των τομέων Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής από το νέο Λύκειο οδηγείται σε κλείσιμο και το ΕΠΑΛ Ιλίου, με συνέπεια τον αποκλεισμό εκατοντάδων μαθητών της περιοχής από την δημόσια Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Ενώσαμε τις φωνές μας για να απαιτήσουμε να σταματήσει το έγκλημα εναντίον της Τ.Ε.Ε., να επανενταχθούν οι καταργημένοι Τομείς στο Νέο Λύκειο και να επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα σχολεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...