Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ίλιον- άλαλα τα μπάλαλα

13-2-2014 δημοτικό συμβούλιο. Αποσπάσματα, σχόλια και σκέψεις



Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, Δήμητρας 4 Αγ. Φανούριος Κάτοικοι, γονείς και μαθητές που προσήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου για να απαιτήσουν τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής ώστε να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, εξεπλάγησαν από τον επαναστατικό λόγο των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος  της επιτροπής των κατοίκων είπε: ‘’οι ιδιοκτήτες του κτιρίου όπου τοποθετήθηκαν οι κεραίες, μας έλεγαν πως κάνουν εργασίες για να μπουν φωτοβολταϊκά. Δίνουμε προθεσμία δέκα ημερών. Αν δεν κατέβουν νόμιμα θα τις κατεβάσουμε μόνοι μας. Δεν μας πείθουν οι μετρήσεις. Η υγεία μας κινδυνεύει’’. Ο κ.Κανελλόπουλος μίλησε για ασυνείδητους πολίτες που αποδέχονται έναντι υψηλού μισθώματος να τοποθετήσουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα σπίτια τους χωρίς να σκέπτονται την υγεία των γειτόνων τους. Θα  βρούμε μπροστά μας νόμους ενός ανάλγητου κράτους που νομοθετεί αδιαφορώντας για την υγεία των ανθρώπων. Ο κ.Μαρκόπουλος μίλησε για τον καταναλωτισμό, την τεχνολογία,  γονείς που κυκλοφορούν με τρία κινητά και για μαθητές που χρησιμοποιούν κινητά στα σχολεία. Ο κ.Κουτσιανάς, είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο εξυπηρετεί τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Δεν μπορεί οι κεραίες να μπαίνουν δίπλα σε σχολεία, νόμιμες ή παράνομες οι κεραίες ακτινοβολούν το ίδιο, να δώσουμε ραντεβού και να αποκαθηλώσουμε τις απενομιμοποιημένες στη συνείδηση του κόσμου, κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Ο κ.Χρόνης είπε: το Ίλιον είναι γνωστό για το πάρκο Τρίτση, αν δεν κάνουμε κάτι, ο δήμος μας θα γίνει γνωστός και για το πάρκο Κεραιών, ζητώντας από το δήμο να οριστεί συνεδρίαση για να συζητηθεί ανοικτά και διεξοδικά με όλους  το ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Ο κ.Σταματόπουλος είπε πως πρέπει να πάρουμε θέση σαν πολιτικά και όχι σαν φυσικά πρόσωπα. Νόμιμη και παράνομη ορίζεται μια απόφαση ή ένας νόμος ανάλογα με το τι και με το ποιόν εξυπηρετεί. Ο κ.Τριανταφύλλου είπε, ο κόσμος που έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο αντιλαμβάνεται ότι εδώ έχουμε μία ευχάριστη παρέα που συμφωνούμε σε όλα. Όταν ήταν τα χαράτσια ..μην πληρώνετε. Όταν ήταν το Ικα …Όλοι μαζί μπορούμε. Με το  να κατέβει μια κεραία το ζήτημα δε λύνεται. Εάν θέλουμε να μην έχουμε επιπτώσεις σε αυτά που συμβαίνουν σε βάρος μας πρέπει να κάνουμε επιλογές γιατί έχουμε προσωπική ευθύνη. Ο κ.Μπατσής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της ακτινοβολίας κι απόρησε γιατί η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν ενέκρινε τις αποφάσεις για τα πρόστιμα στις εταιρίες, γιατί δεν ζητείται προέγκριση από τη δημοτική αρχή για την εγκατάσταση  κεραιών… γιατί ‘’Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε’’ του απάντησε ο κ.Σταματόπουλος χρησιμοποιώντας  τον τίτλο γνωστού βιβλίου του Ν.Μπογιόπουλου.

 Η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε. Η επανάστασις ξεκινά από το Ίλιον. Στις 30 Φεβρουαρίου.

Βίλλα Κωνσταντινίδη ’80.000.000 δραχμές αγοράστηκε το 2001.Γιατί πετάξατε τα χρήματα των δημοτών; Τόσα χρόνια γιατί δεν κάνατε τίποτα;’’ είπε μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης. Έχετε μαύρα μεσάνυχτα αν ασχολείστε με τέτοια θέματα, είπε ο Δήμαρχος της Λευκής Νύχτας. (Τι θέλετε να πείτε να επιστρέψουμε στη δραχμή για να φτιάξουμε το ρημάδι). Δεκατρία χρόνια περιμένουμε απάντηση χαρακτηρισμού του κτιρίου από το υπουργείο πολιτισμού. Ξέρετε πως είναι αυτά τα πράματα! Δε φταίμε εμείς. Δεν αξίζει να αναπαλαιωθεί το ερείπιο. Όλα αυτά τα χρόνια το φωτογραφίζουμε λεπτομερώς. Θα το κατεδαφίσουμε και στη θέση του θα δημιουργήσουμε ένα ακριβές επικυρωμένο αντίγραφο. Έχουμε άλλες προτεραιότητες εμείς, είπε ο Δήμαρχος …και η συνεδρίασις διεκόπη. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι πεδίο προεκλογικών αντιπαραθέσεων, είπε ο κ.Κουκουβίνος! (προηγουμένως ο Δήμαρχος καλούσε σε εγκαίνια και κορδέλες…)

Μάθαμε πως στις 31 Φεβρουαρίου αναμένεται ο ψηφιακός εκτυπωτής κτιρίων. Το ακριβές επικυρωμένο αντίγραφο της βίλλας  θα εγκαινιάσει ο… αρχιτέκτονας της Πυραμίδας του Χέοπος.
Αν δεν κάνουμε λάθος η δημοτική αρχή το 2001 έδωσε 80.000.000 δραχμές, όχι απλά για το οικόπεδο˙ αλλά και για το κτίριο όπου βρίσκεται η βίλλα Κωνσταντινίδη, έχοντας σαν στόχο  να το αναπαλαιώσει και να το παραδώσει στους δημότες σαν πολιτιστικό κέντρο. Αν και αγοράστηκε μετά τους σεισμούς του 1999, η τότε τεχνική υπηρεσία του δήμου, και ο τότε αντιδήμαρχος τεχνικών  υπηρεσιών, όφειλαν ως υπεύθυνοι να ελέγξουν την ποιότητα των δομικών υλικών και την αντοχή της κατασκευής του κτιρίου πριν προβεί ο δήμος στην παραπάνω αγορά. Σήμερα ο κ.Ζενέτος δήλωσε πως ‘’η βίλλα είναι φτιαγμένη από πετραδάκια της περιοχής’’! Δεν φέρει κανείς ευθύνη για αυτή την σπατάλη χρημάτων δεδομένου ότι η ίδια δημοτική παράταξη -τότε και τώρα- άρχει του δήμου;

Τρίγωνο. Παναγούλη, Ναυσικάς, Έκτορος Ιδιοκτησίας Κακούρη. Ο κ.Κουτσιανάς αναφέρθηκε σε αυτό, τονίζοντας ότι με έγγραφο της δημοτικής αρχής  καλούνται οι κάτοικοι (οι οικίες  των οποίων  γειτονεύουν  με το τρίγωνο) να αποζημιώσουν με υψηλά ποσά  τους ιδιοκτήτες της οικογένειας Κακούρη, μέλος της οποίας είναι και δημοτικός σύμβουλος. Από το 1858 το σχέδιο της πόλης προέβλεπε τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου στο τρίγωνο αυτό, είπε ο Δήμαρχος. Ύστερα ο Δήμαρχος είπε πως αυτό ήταν γνωστό από το 1845. Συνεπώς… όλοι γνώριζαν, και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με το νόμο, η αποζημίωση για την απαλλοτρίωση δίνεται από τους περίοικους.

 Σε  προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε πως 1.000.000 ευρώ θα πληρώσει ‘’το πράσινο ταμείο’’ για να απαλλοτριωθεί οικόπεδο που ανήκει σε μέλος της ίδιας οικογένειας ιδιοκτητών .

Βρεφονηπιακοί σταθμοί Συμβολική συμμετοχή βάπτισε τα 50ευρώ που δίνονται ως τροφεία στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς η διοίκηση του δήμου. Οι πολίτες, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε αυτούς, χωρίζονται σε  τρεις κατηγορίες ˙δημότες, κάτοικοι, δημοτικοί υπάλληλοι. Με τους  τελευταίους μάλιστα να πληρώνουν το ήμισυ του ποσού. ‘’είπε ο κ.Κουτσιανάς. ‘’Δωρεάν τροφεία ‘’,είπε η κ.Τσίτσου ‘’Η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και πρέπει να μεριμνά γι αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση… τι το φυλάτε το αποθεματικό των 7.000.000 ευρώ; Πόσοι μπορούν αυτές τις εποχές να πληρώσουν το πενηντάρι της συμβολικής συμμετοχής … με επιδότηση του έσπα σπρώχνονται οι γονείς προς στους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς’’.  150 παιδιά είναι εκτός, λόγω υποδομών, είπε ο Δήμαρχος... Για το εσπα που λέτε, εμείς το κάνουμε με τους ιδιώτες; αυτοί το κάνουν …Αφήστε κ.Τριανταφύλλου πρέπει να κατανοήσει η κυρία...είπε ο  κ.Ζενέτος .‘’Τριάντα χρόνια δήμαρχοι γιατί δεν τις φτιάξατε τις υποδομές’’ είπε η κ.Βλάχου. Η Λαϊκή Συσπείρωση αποχώρησε καταγγέλλοντας την απαξιωτική προσφώνηση  του δημάρχου προς δημοτική σύμβουλο της παράταξης, αποκαλώντας την όχι με το όνομά της, μα ’’κυρία’’.  Ο κ.Τριανταφύλλου είπε: ο Δήμαρχος συμπεριφέρεται σαν Βοναπάρτης της πόλης (ερχόμενος σε σύγκρουση με προηγούμενη δήλωση αποχωρήσαντος συμβούλου της παράταξης Ζενέτου που είχε χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά του δημάρχου ‘’λουδοβίκεια’’).

Ευελπιστούμε πως ο 11ος βρεφονηπιακός σταθμός θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του από το Μάρτιο και όχι από το Σεπτέμβριο, γι΄αυτό και εγκαινιάζεται προεκλογικά την ερχόμενη εβδομάδα, και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως διαδίδουν οι κακοπροαίρετοι. Ακόμα κάποιοι που θέλουνε να τα ισοπεδώσουν όλα, δε γνωρίζουν! Μάθετε κύριοι πως και οι υπάλληλοι της Δεη δεν πληρώνουν όλο το ποσό που τους αντιστοιχεί στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας . Οι δε εργαζόμενοι στην Ευδαπ έχουν έκπτωση στα τέλη ύδρευσης˙ γι΄αυτό έχουν γεμάτες τις πισίνες! Οι εφοπλισταί δε, απαλλάσσονται των φόρων!  Με τους εργαζόμενους του δήμου θέλετε να συγκρουστούμε;


Πάρκο Τρίτση Ο Δήμος πρέπει να εισπράξει τα τέλη που οφείλονται από το φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. Εκεί μέσα λειτουργεί κέντρο διασκεδάσεως επανέλαβε ο Δήμαρχος.


δες και:

για το πάρκο Τρίτση
http://naturefriends-gr.blogspot.gr/2014/01/natrurefriends-greece-10.html

για το δήμο Ιλίου, το Πασόκ παίζει τα ρέστα του
 http://www.efsyn.gr/?p=173323
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...