Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Η Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο του Πάρκου Τρίτση

Την Κυριακή, 11 Ιουνίου στις 9μ.μ., στο θέατρο του Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, η θεατρική ομάδα  ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ  παρουσιάζει ένα παραμυθόδραμα, το τελευταίο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, την ΤΡΙΚΥΜΙΑ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Η Τρικυμία αποτελεί μια αλληγορία, μια ονειρική φαντασία στην οποία μαγεία, νεράιδες, νάνοι, ξωτικά, εξόριστοι δούκες, τρικυμίες, εκδίκηση και ίντριγκα συνυπάρχουν με μια ιστορία αγάπης. Ο Σαίξπηρ στην Τρικυμία μας αφήνει την παρακαταθήκη του. Με σοφία, καλοσύνη και συγχωρητικότητα προσεγγίζει τους ήρωές του, σχολιάζοντας την αντίθεση φύσης-πολιτισμού. Κυρίαρχο θέμα του έργου, οι σχέσεις εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Οι ιδέες της συμφιλίωσης και της δικαιοσύνης λυτρώνουν και αναγεννούν. 


 …έχοντας υποτάξει τα ισχυρά πνεύματα και τα ξωτικά ο Πρόσπερο μπορεί πια και εξουσιάζει τους ανέμους και τα κύματα της θάλασσας. Με δική του διαταγή ξεσήκωσαν μια μέρα μια τρομερή τρικυμία. Ένα μεγάλο και όμορφο καράβι πάλευε με τα κύματα, κινδυνεύοντας να καταποντιστεί από στιγμή σε στιγμή. Ο Πρόσπερο δείχνει στην κόρη του το καράβι, λέγοντάς της «είναι γεμάτο από ανθρώπους σαν κι εμάς».

Η Μιράντα του απαντά: «Ω καλέ μου πατέρα… αν ξεσήκωσες αυτή τη φοβερή καταιγίδα με τα μαγικά σου τεχνάσματα, λυπήσου αυτούς τους δύστυχους. Κοίτα! Το καράβι θα γίνει κομμάτια. Φτωχές ψυχές! Θα πεθάνουν όλες τους. Αν είχα τη δύναμη, θα εξαφάνιζα τη θάλασσα κάτω από τη γη, για να μην αφήσω να χαθεί το ωραίο καράβι με τις πολύτιμες ψυχές που μεταφέρει».



Κυριακή, 11 Ιουνίου στις 9μ.μ. θέατρο Πάρκου Αντώνης Τρίτσης
«
Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τους ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ 
Είσοδος ελεύθερη
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...