Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

"Κεραιάρχες" Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Ίλιον?
Το  εκδοτήριον  ψηφισμάτων  απεφάνθη :
Δεν  τίθεται  Πολιτικόν  Ζήτημα
Ότι  νόμιμον  και  ηθικόν
Υπερτάτη  Πίστις  και  Αρχή  ο  μπ€ζαχτάς

Ο  ξερόλας  λαγός  καμώνεται  πως  δεν  γνωρίζει

Τόνα  χέρι  νίβει  τάλλο  .
.  Άλλα  ντάλα  η  Κουτάλα
Πρόσωπα  με  στοιχεία  ±  Άδωνις  Καβούρης  ή  Γόγος  Γλιόσης
δεν  υπάρχουν  εντός  της  αιθούσης

Συνεπώς  οιοδήποτε  θέμα  θεωρείται  λήξαν  ∙ —
Άκου  ::  Βλέπε  ::  Σιώπα ::
Ευτύχιος Αριστοφάνους

"Κεραιάρχες" Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Ίλιον?

Δυο νέα έγγραφα έφτασαν στα χέρια των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Ιλίου ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία και σας παρουσιάζουμε για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Το πρώτο αφορά δισέλιδη απαντητική επιστολή της ΔΕΗ προς το Δήμο Ιλίου, με (χειρόγραφα) αναγραφόμενη ημερομηνία 02/08/2001 και θέμα: "Ηλεκτροδοτήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας".

Στην παράγραφο 4 της πρώτης σελίδας αναφέρει: 
"Για την επί της οδού Φιλοκτήτου 84 - ΙΛΙΟΝ (ιδιοκτήτης κ. Κακούρης Αντώνιος και Συμβατική καταναλώτρια η κ. Κακούρη Μαρία) εγκατεστημένη κεραία [ (στ) σχετική επιστολή μας ] απάντησε με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 στην Υπηρεσία μας ότι υπάρχει μεν κεραία  ( με αριθμ.αδείας 14961/2307/00 ) η οποία όμως δεν έχει τεθεί σε λειτουργία".
(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Ερωτήσεις: 
α) Πρόκειται για τον συνονόματο Δημοτικό Σύμβουλο και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ή είναι απλή συνωνυμία ?
β) Η κεραία ενώ ήταν εγκατεστημένη και αδειοδοτημένη από το 2000, ένα χρόνο μετά όντως δεν λειτουργούσε??
γ) Είναι δυνατόν η εταιρία κινητής τηλεφωνίας να κατέβαλε ενοίκιο τουλάχιστον επί ένα χρόνο χωρίς να λειτουργεί η κεραία?
δ) Μέχρι σήμερα (που εξακολουθεί να έχει νόμιμη άδεια και να είναι εγκατεστημένη), εξακολουθεί να λειτουργεί ή όχι?

Στην δεύτερη σελίδα της ίδιας επιστολής και συγκεκριμένα στην παράγραφο 5 αναφέρεται:

"Για την επί της οδού Ιδομενέως και Οδυσέως - ΙΛΙΟΝ (ιδιοκτήτης κ. Λιόσης Ευάγγελος και συμβατικός καταναλωτής κ. Λιόσης Αλέξανδρος) εγκατεστημένη κεραία [ (ζ) σχετική επιστολή μας ] η Υπηρεσία μας δεν έλαβε μέχρι σήμερα απάντηση".


(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ερωτήσεις:
α) Έχει κάποια συγγενική σχέση ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης ή ο φερόμενος συμβατικός καταναλωτής με τον συνεπώνυμο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο?
β) Το ότι δεν απάντησαν στη ΔΕΗ ως όφειλαν, μήπως έγινε επειδή η εν λόγω κεραία εκτός από άδεια της ΕΕΤΤ δεν διέθετε ούτε ξεχωριστή παροχή ρεύματος όπως ορίζει ο νόμος, και συνεπώς λειτουργούσε εντελώς παράνομα?
γ) Ποιες σχετικές νόμιμες ενέργειες έκανε ο Δήμος Ιλίου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος από τη στιγμή που παρέλαβαν το παραπάνω έγγραφο?
Σε ένα δεύτερο έγγραφο που υπέπεσε στην αντίληψή μας, 4 ημέρες μετά, στις 06/08/2001 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) απαντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου με κοινοποίηση στον Αθλητικό Σύλλογο "Άμιλλα" Ιλίου Αττικής, με θέμα: "Απάντηση στις  με αριθ. Πρωτ. 9009/20/36/23-5-2001 και 9009/20/37/25-5-2001 Επιστολές σας σχετικές με κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Ίλιο".

Στη δεύτερη σελίδα της η εν λόγο επιστολή αναφέρει:

"Όσον αφορά στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται επί των οδών Θηβών και Ιδομενέως, στην ταράτσα του κτίσματος ιδιοκτησίας του Ευάγγ. Λιόση, δεν βρέθηκε στα αρχεία της Υπηρεσίας μας υποβληθείσα  αίτηση από κάποια  από τις τρεις  εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου  δεν έχει εκδοθεί η δέουσα  για την ύπαρξη  και λειτουργία της κεραίας Άδεια. Συνέπεια αυτού  η ΕΕΤΤ αφού  διενεργήσει την κατά νόμο αυτοψία, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες".(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ερωτήσεις: 
α) Έχει κάποια συγγενική σχέση ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης με τον συνεπώνυμο Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο?
β) Σε ποιες σχετικές ενέργειες προχώρησε ο Δήμος Ιλίου μόλις η παραπάνω επιστολή έφτασε εις γνώσιν του?
γ) Επιβλήθηκαν τα σχετικά πρόστιμα στην εταιρία που τοποθέτησε την παραπάνω παράνομη κεραία? Διαβιβάστηκε ο φάκελος στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω?
δ) Άραγε πόσο καιρό πριν είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε παράνομα η εν λόγο κεραία?

Στις 16/05/2003 (COSMOTE) και στις 04/10/2004 (VODAFONE), εκδίδονται οι ακόλουθες άδειες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο σημείο.


(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Συνεπώς τουλάχιστον από 06/08/2001 (και άγνωστο για πόσο νωρίτερα) και μέχρι τις 16/05/2003 (αν η εν λόγο παράνομη κεραία ήταν της COSMOTE) ή μέχρι τις 04/10/2004 (αν η εν λόγο παράνομη κεραία ήταν της VODAFONE), η κεραία λειτουργούσε παράνομα. Για την παράνομη αυτή λειτουργία της, κανείς δε γνωρίζει πόσο καιρό διήρκεσε, αν επιβλήθηκαν τα νόμιμα πρόστιμα και αν διαβιβάστηκε ο φάκελος στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω, όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. 
Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι ο Δήμος δεν έκανε τίποτα προς την κατεύθυνση της κατεδάφισης τους, και ότι αυτές συνέχισαν ανενόχλητα την παράνομη λειτουργία τους για χρόνια έως ότου πάρουν και τη σχετική άδεια για τα μάτια του κόσμου...

Να σημειώσουμε ότι σήμερα από το ίδιο σημείο, όπως αποκαλύψαμε και σε άλλη ανάρτηση: http://antikeraies-ilion.blogspot.gr/2016/05/wind-113.html, κατά την αυτοψία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) διαπιστώθηκε εκτός των άλλων και εκπομπή στις περιοχές συχνοτήτων 900Mhz και 1800Mhz της εταιρίας WIND Hellas από τις εγκαταστάσεις της VODAFONE χωρίς καμία σχετική αδειοδότηση της ΕΕΤΤ.
Μια τρίτη περίπτωση είναι αυτή στο κτήριο που στεγάζεται το ΙΚΑ Ιλίου. Κι εκεί έχει εκδοθεί άδεια από τις 22/12/2014 για την εγκατάσταση 5 μικροκυματικών κεραιών της εταιρίας VODAFONE, με την ΑΔΑ: 6ΠΚΔ639-8ΜΓ (βλέπε παρακάτω).(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Αν και έχουν γίνει επανειλημμένως ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο από Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης σχετικά με το αν λειτουργεί η κεραία, αν το κτήριο είναι Δημόσιο ή Ιδιωτικό, αν ο ιδιοκτήτης εισπράττει αντίτιμο ή όχι για την εγκατάσταση και λειτουργία των εν λόγο μικροκυμματικών κεραιών, μέχρι σήμερα η Διοίκηση του Δήμου τηρεί σιγήν ιχθύος.
Υ.Γ: Αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, ή αν έστω και ένας αιρετός Δημοτικός Σύμβουλος, είτε μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει εκλεγεί για να υπηρετεί το λαό και τους Δημότες του Δήμου μας που αγωνίζονται κόντρα σε ένα άθλιο θεσμικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εταιριών και εις βάρος της υγείας μας και της υγείας των παιδιών μας, έχει κεραία ο ίδιος ή στενό συγγενικό του πρόσωπο σε κτήριο ιδιοκτησίας του, τότε τι σκατά αντιπροσωπεύουν τα ομόφωνα ψηφίσματα στήριξης που μας παρέχετε (χωρίς καν δέσμευση για πολιτική κάλυψη από τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας) ?

Θα δεσμευτούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως είχε προτείνει παλιότερα και η πρώην Δημοτική Σύμβουλος κα Γραμμένου, ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αλλά ούτε και πρόκειται να τοποθετήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας σε οίκημα δικό του ή στενού συγγενικού του προσώπου?

Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί έναν ακόμη εμπαιγμό σαν ακόμη ένα... "ψήφισμα" δίχως πολιτική κάλυψη και χωρίς πολιτική παρουσία της Διοίκησης του Δήμου και του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων της πόλης στους δίκαιους αγώνες των κατοίκων για την προάσπιση της υγείας τους και της υγείας των παιδιών μας ενάντια στη λαίλαπα της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών με την αρωγή των μνημονιακών νόμων του εγχώριου πολιτικού τους προσωπικού.

Ο χρόνος και η ανοχή τελείωσε. Διαλέξτε μεριά. Ή μήπως έχετε ήδη διαλέξει?

πηγή :
"Κεραιάρχες" Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Ίλιον?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...