Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Μικρές ανθρώπινες ιστορίες


Ξεκαθαρίζοντας την ψυχή από τη σκόνη της καθημερινότητας

Η θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» παρουσιάζει στο θεατράκι της στο Καματερό την παράσταση «Μικρές ανθρώπινες ιστορίες». Ένα εκρηκτικό μείγμα σχέσεων, ανθρώπινων χαρακτήρων, και αντικρουόμενων συμφερόντων, μέσα σε μια κοινωνία για γέλια και για κλάματα. Πρόκειται για δραματοποιημένα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ και του Αζίζ Νεσίν.

Κάθε μια από τις «Μικρές ανθρώπινες ιστορίες», μας ανοίγει ένα παραθυράκι για να δούμε και να γνωρίσουμε κάτι από την ανθρώπινη ουσία, από τον εαυτό μας - και όλες μαζί συνθέτουν ένα παζλ, μια ανθρώπινη τοιχογραφία, που καταγράφει, φωτίζει, αναδημιουργεί το είδωλο μιας κοινωνίας και μιας εποχής. “Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι όταν είναι ευτυχισμένοι,” έλεγε ο Τσέχωφ. Και το καλό θέατρο, “που καθαρίζει την ψυχή από τη σκόνη της καθημερινότητας” λειτουργεί σαν εφαλτήριο δίνοντας στο μυαλό την ώθηση για τα ψηλά, για να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο έτσι, που να μη νοιάζεται αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, άνθρωπο ικανό για ν' αλλάξει τη ζωή την ίδια, κι από χειμώνα να την κάνει καλοκαίρι. 

Η θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» από το 2004 κάνει θέατρο από αγάπη και όχι μόνο για να περνάει ευχάριστα η ώρα του κοινού, αλλά θέατρο για αγωγή ψυχής και διδαχή. Θέατρο που να προσφέρει μόρφωση, παιδεία, καλλιέργεια και πάνω απ΄ όλα δύναμη “για μάχη και για ζωή”. Θέατρο, που να δίνει ένα χεράκι για να γίνουμε οι άνθρωποι που αγαπάμε και θέλουμε να είμαστε.

Λίγα λόγια για την παράσταση


Τι συμβαίνει όταν ένας βοηθός αρχικλητήρα φτερνίζεται στο σβέρκο ενός στρατηγού ενώ παρακολουθούν θεατρική παράσταση;

Γιατί ο πρώτος λαχνός του λαχείου, άλλους τους κάνει ευτυχισμένους και άλλους τους στέλνει στα «θυμαράκια»; 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί στις βραδινές επισκέψεις άλλοι χασμουριούνται και άλλοι σφύζουν από ζωντάνια; Ποιός είναι ο τρόπος για να ισορροπήσει η κατάσταση;

Τι γυρεύει ένας παπάς στο οδοντιατρείο ενώ απουσιάζει ο οδοντίατρος; Τι θέση θα πάρει ο «Ύψιστος»; 

Ποιός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να πούμε ένα δυσάρεστο νέο;

Πόσες δουλειές μπορεί να κάνει ταυτόχρονα ένας εργαζόμενος;  Ισχύει  ότι "καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή ";

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Γεροκομής, Δάφνη Κανέλλη, Ζαφείρης Κοτσάκης, Σήφης Μανταδάκης, Ελένη Μπλέτα, Παναγιώτης Παπαντώνης, Κλαούντια Τσιόχον, Ορφέας Χαριζάνης. Σκηνοθεσία: Γεννάδιος Πάτσης. Θεατρική διασκευή κειμένων: Ιωσήφ ΠολυκάρπουΣκηνικά: Αλέκα Πλιάτσικα, Ορφέας Χαριζάνης, Παναγιώτης Παπαντώνης. Επιλογή ήχου: Γεννάδιος Πάτσης. Επεξεργασία ήχου: Νίκος Κατσιάδας, Παναγιώτης Παπαντώνης. Σχεδίαση Φωτισμού: Άρης Σιγανός. Χειρισμός φώτων- ήχου: Παναγιώτης Παπαντώνης. Σχεδίαση εντύπων: Δήμητρα Τσούκα. Εκτυπώσεις: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.


«Μικρές ανθρώπινες ιστορίες»
 η παράσταση της θεατρικής σκηνής «Εκτός Σχεδίου» στο Καματερό,
οδός Θεοτόκου 33 (εργατικές κατοικίες, Γεροβουνό).
Ελεύθερη είσοδος κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8.30μμ
τηλ. επικοινωνίας: 6944935221




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...