Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ίλιον συνέλευση ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας



Την Κυριακή 3/4/2016, στον  Άγιο Νικόλαο στο Ίλιον, πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων και γονιών ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται παράνομα  εγκατεστημένες δίπλα στα σπίτια τους και πολύ κοντά σε σχολεία της περιοχής.

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονταν για τον κίνδυνο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που απειλεί την υγεία των παιδιών τους και τη δική τους.  Ακόμα οι κάτοικοι κατήγγειλαν την ‘’ολιγωρία’’ –αν όχι  τα ψέμματα και την κοροϊδία της δημοτικής αρχής. Κι αυτό γιατί ενώ, σε παρέμβασή τους σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, πληροφορήθηκαν και καθησυχάστηκαν από τον δήμαρχο κ. Ζενέτο πως η δημοτική αρχή επί δεκαπενταετίας έχει προβεί σε όλες τις πρέπουσες ενέργειες για τον έλεγχο της νομιμότητας των εγκαταστάσεων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η απάντηση της πολεοδομίας σε αίτημα των κατοίκων αποδεικνύει πως το κεραιοσύστημα κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας Vodafone στην οδό Αγ. Νικολάου 103 έχει καταγραφεί ως αυθαίρετο από την 4/11/2013 και συνεπώς είναι παράνομο. Έτσι, ένα και μόνο επίσημο έγγραφο ήταν  αρκετό για να αποδείξει τις ‘’ελλείψεις’’ και ουσιαστικά την απουσία και την ‘’ανικανότητα’’ της δημοτικής αρχής. Και αυτό το έγγραφο έλειπε από τον πυροσβεστικό και καθησυχαστικό τόμο των εκατόν πενήντα σελίδων εγγράφων που απέστειλε η δημοτική αρχή  προς τους αιτούντες πολίτες. 

Μάλιστα οι οργισμένοι κάτοικοι εστιάζουν την καταγγελία τους στο γεγονός πως πέρυσι η δημοτική αρχή του Ιλίου έκανε αποδεκτή την δωρεάν παραχώρησης σωλήνωσης για τη διέλευση οπτικών ινών από την εταιρία Vodafone προς τον δήμο! 

Αυτοί κάποιον άλλο προστατεύουν, όχι εμάς, είπαν οι συγκεντρωθέντες πολίτες.




κλικ στα έγγραφα και διαβάστε

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...