Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Όταν ο πατριωτισμός γίνεται ιδεολογία


Σαμαράς: «Αυτή τη στιγμή η σωτηρία της Πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία»!!!


Tόσο ο «εθνικισμός», όσο και ο «αντιεθνικισμός» είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ιδεολογία του εθνικισμού είναι η ιδεολογία της αστικής τάξης στο στάδιο της ανόδου της. Ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό βάθρο της συγκρότησης των καπιταλιστικών κρατών-εθνών.

Ο Εθνικισμός έφτασε στο απόγειό του στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών. Ο φασισμός εκείνης της εποχής σήκωσε τη σημαία της «εθνικής αναγέννησης» σαν πηγή ηρωικής έμπνευσης. Ο εθνικισμός εδώ υψώνει το έθνος πάνω από την ιστορία, δίνοντάς του το υποστήριγμα της ράτσας.

Ο εθνικισμός, συνεπώς στην εποχή των εθνικών ιμπεριαλισμών είναι η ιδεολογία του μεγάλου κεφαλαίου που οργανώνει την καταστροφή και την εξαθλίωση των λαϊκών μαζών (τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης) για την προώθηση των συμφερόντων του στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των εθνικών ιμπεριαλισμών.


 


Σήμερα ζούμε άλλη ιστορική φάση. Ο Εθνικισμός, ως ιδεολογία, δεν αντιστοιχεί σε κοινωνικό (ταξικό) υποκείμενο, δεν εκφράζει ούτε αποτυπώνει τα συμφέροντα καμιάς «εθνικής» αστικής τάξης. Οι σχέσεις που εξέφραζε έχουν απορριφτεί από το ρεύμα της παγκοσμιοποίησης. Ο «εθνικισμός» είναι ένας «Βασιλιάς» με κρεμασμένο χείλος, ένα τσόφλι χωρίς περιεχόμενο.

Αυτό που ανταποκρίνεται, σήμερα, στις ανάγκες και τα συμφέροντα του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού είναι το ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ του «αντιεθνικισμού».

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ είναι ριζικά διαφορετικός από τα ιδεολογήματα του «εθνικισμού» και του «αντιεθνικισμού».


Και τούτο γιατί ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.


Είναι η κοινωνική, εθνική συνείδηση, είναι το κοινωνικό συναίσθημα ενός λαού, οι μνήμες και οι προφητείες της φαντασίας, οι αγωνιστικές, πολιτισμικές και πνευματικές παραδόσεις, η συλλογική αλληλεγγύη, όλα αυτά που έχουν βελονιαστεί στο στημόνι της λαϊκής «ψυχής».

Πάνω σ
ʼ αυτό το εθνικό, κοινωνικό πατριωτικό ΑΙΣΘΗΜΑ και τη λαϊκή συνείδηση κερδοσκοπούν οι ιδεολογίες του κεφαλαίου.

Σήμερα, το «πατριωτικό αίσθημα»
οξύνεται και εξεγείρεται λόγω του ισοπεδωτικού οδοστρωτήρα του υπερεθνικού φασισμού, με εκτελεστικά όργανα τα εγχώρια δωσίλογα ανδρείκελα.

Η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας, η υπονόμευση και ισοπέδωση κάθε ιστορικού εθνικού ιστού, η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του έθνους κράτους και το ρίξιμο του ελληνικού λαού στον δουλοκτητικό καιάδα, βαθαίνουν και εξεγείρουν εκρηκτικά τα πατριωτικά αισθήματα, βελονιάζουν και πυροδοτούν την εθνική λαϊκή συνείδηση.


Γι αυτό έχουν ξεπεταχτεί και τόσοι πολιτικοί τυχοδιώκτες πατριδοκαπηλίας και τέτοια μεγάλη ποικιλία και πολυχρωμία εμπόρων του πατριωτισμού…


ΟΛΟΙ, όμως, αυτοί ανάγουν τον πατριωτισμό σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Δηλαδή δημοκοπούν με τα παλιά εθνικιστικά ιδεολογήματα του κεφαλαίου.

Η αναγωγή του «πατριωτισμού» («είμαστε Έλληνες») σε ιδεολογία και πολιτική είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΑΤΗ: ο εθνικιστικός μύθος του κατεστημένου…

Πάντα τα καθεστώτα,
είτε στην ακραία φασιστική υστερική μορφή του, είτε στη μορφή της «δημοκρατικής» απάτης, χρησιμοποίησαν, σαν ιδεολογία και πολιτική, τον «πατριωτισμό», ακριβώς για να εξαπατήσουν τους λαούς και να προωθήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Πάντα ο αφηρημένος αυτός «πατριωτισμός» χρησιμοποιήθηκε ιδεολογικά και πολιτικά για την καταλήστευση των λαών, την απόκρυψη της κοινωνικής και πολιτικής αλήθειας (επικάλυψη των κοινωνικών αντιθέσεων και των ιδεολογικών ρευμάτων), καθώς και για το αιματοκύλισμα των λαών…

Αυτήν την ΑΠΑΤΗ των ποικίλων πατριδοκάπηλων την έχουμε αναλύσει και αποκαλύψει πολλές φορές. Την έχει φωτίσει και η ΤΡΑΓΩΔΙΑ που ζούμε, με τα παραδείγματα του Καρατζαφέρη, της Χρυσής Αυγής σήμερα και πολλών άλλων πατριδοκάπηλων τυχοδιωκτών…

Έρχεται, όμως, σήμερα και ο ίδιος ο Σαμαράς να υψώσει σε ιδεολογία τον πατριωτισμό», φωτίζοντας τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ.

Μας είπε:

«Αυτή τη στιγμή η σωτηρία της Πατρίδας είναι η υπέρτατη ιδεολογία»!!!


Καταστρέφει η δωσίλογη κυβέρνησή την Ελλάδα συθέμελα, την ξεπουλάει στις μαφίες του χρήματος, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ το έθνος-κράτος και το μετατρέπει σε αποικία του 4ου Ράιχ και από την άλλη μιλάει ότι αυτά που καταστρέφει και ισοπεδώνει (την πατρίδα) είναι «υπέρτατη ιδεολογία» για την «σωτηρία της πατρίδας»!!!


Εδώ πράγματι έχουμε την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του πλανητικού φασισμού που θεωρεί «πατριωτισμό», «υπέρτατη σωτηρία της πατρίδας» την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ διάλυσή της και ΥΠΟΤΑΓΗ της στην «πατρίδα» των ληστών και δημίων: την «πατρίδα» του υπερεθνικού κεφαλαίου.

Ο Σαμαράς
δεν κάνει τίποτα άλλο από αυτό που κάνανε όλα τα φασιστικά καθεστώτα: Να ανυψώνει τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ…

Και η ιδεολογία αυτού του «πατριωτισμού» είναι σήμερα αυτή του πλανητικού φασισμού. Δηλαδή ο «νέος πατριωτισμός» που σημαίνει αποικιοκρατική ΔΙΑΛΥΣΗ κάθε πατρίδας και ΥΠΟΤΑΓΗ της στην πλανητική «πατρίδα»: Τις παγκόσμιες αγορές, το χρήμα, τους διεθνείς μηχανισμούς, το πλανητικό κράτος (Νέα Τάξη).


Θα συνεχίσουμε με το μύθο του αφηρημένου «πατριωτισμού».


Η μυθολογία και οι ταχυδακτυλουργίες του αφηρημένου «πατριωτισμού»
Ο Σαμαράς, όπως δείξαμε, μετατρέποντας τον πατριωτισμό σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, αποκάλυψε το πραγματικό περιεχόμενο του αφηρημένου «πατριωτισμού», Τον «πατριωτισμό» της νέας, πλανητικής, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ «τάξης»: Την καταστροφή κάθε πατρίδας με ιδεολογικό λάβαρο τον «πατριωτισμό», την ανύψωση σε «πατρίδα» την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ «πατρίδα» των χρηματιστηριακών ελίτ (Νέα Τάξη) που ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ κάθε έθνος-κράτος, κάθε ΠΑΤΡΙΔΑ των λαών.

Ο Σαμαράς δεν πρωτοτυπεί. Πρώτος, ο ΓΑΠ, όπως και όλα τα ανδρείκελα των κατοχικών μας κυβερνήσεων, μιλήσανε για αυτήν την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του «πατριωτισμού»:
Τον ονόμασαν «νέο πατριωτισμό».

Αυτός, λοιπόν, ο ΑΦΗΡΗΜΕΝΟΣ «πατριωτισμός»
(η αναγωγή της πατρίδας σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ), που σήμερα ανοικτά και ξετσίπωτα σαλπίζουν τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, αλλά γύρω από αυτόν ΘΟΡΥΒΟΥΝ όλα τα είδη και τα χρώματα των πολιτικών τυχοδιωκτών (κυρίως ακροδεξιάς κοπής) είναι ένας ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟΣ ΜΥΘΟΣ.

Ας καταγράψουμε συνοπτικά τις βασικές ταχυδακτυλουργίες αυτής της μυθολογίας.
Ταχυδακτυλουργία πρώτη

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός»(«υπέρτατη ιδεολογία η πατρίδα», ή «Ελλάδα στους Έλληνες», ή «είμαστε όλοι Έλληνες» κ.λπ), με την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των πατριωτικών συναισθημάτων και της «εθνικής συνείδησης» του λαού, ΕΞΟΒΕΛΙΖΕΙ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ υπόβαθρο των πατριωτικών αισθημάτων και της ιστορικής λαϊκής συνείδησης.

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ, δηλαδή τον «πατριωτισμό» ΕΞΩ από την ΙΣΤΟΡΙΑ: ΕΞΩ από την οικονομική και κοινωνική συγκρότηση και εξέλιξη της Ελλάδας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Οι δοσμένες κοινωνίες έχουν μια οικονομική βάση και ένα οικοδόμημα πάνω σε αυτή τη βάση: Και αυτό είναι το καπιταλιστικό. Η κυριαρχία της αγοράς, του χρήματος και των ισχυρών οικονομικών και πολιτικών ελίτ (είναι κουραστικό να επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα και ιδιαίτερα το αλφάβητο της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας).

Σε αυτή λοιπόν τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκρότηση δεν υπάρχει ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. 

 
Υπάρχει η Ελλάδα των αγορών, του χρήματος και των κυρίαρχων «μαφιών» τους και η ΕΛΛΑΔΑ των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων: Τα θύματα της εκμετάλλευσης της άλλης Ελλάδας…

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός»
(όταν η «πατρίδα» ανυψώνεται σε ιδεολογία) καταργεί αυτήν την ΟΥΣΙΩΔΗ διαίρεση και ταυτίζει τους δυνάστες και τους δήμιους με τα θύματά τους!!!

Συμπέρασμα:«Το είμαστε όλοι Έλληνες» κ.λπ (το ιδεολόγημα του αφηρημένου «πατριωτισμού») ισοπεδώνει τα πάντα και ταυτίζει τους ΘΥΤΕΣ με τα ΘΥΜΑΤΑ, τους ληστές με το λαό που ληστεύουν, τους δολοφόνους με τους δολοφονημένους…

Ταχυδακτυλουργία δεύτερη.

Αποκρύπτοντας και εξαφανίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του «πατριωτισμού» (άλλος ο «πατριωτισμός» των θυτών και άλλος των θυμάτων), οδηγούμαστε και σε μια άλλη αντιδραστική ΟΥΤΟΠΙΑ:
Να γαυγίζουμε αφηρημένα για την «Ελλάδα» και την «πατρίδα» σε μια εποχή που το κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς της Ελλάδας (αυτής της «πατρίδας») είναι εξάρτημα του παγκόσμιου συστήματος, δηλαδή η «Ελλάδα» των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, ΚΑΙ η «πατρίδα» όλων εκείνων που ΟΧΙ μόνο δεν έχουν πατρίδα, αλλά καταστρέφουν κάθε υπόσταση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ των λαών.

Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» (το «είμαστε όλοι Έλληνες» κ.λπ) είναι ένα ιδεολογικό σόφισμα που ΑΦΑΝΙΖΕΙ τούτο το ΟΥΣΙΩΔΕΣ: Ότι αυτή η ΕΛΛΑΔΑ είναι εξάρτημα του διεθνούς ιμπεριαλιστικού πλέγματος, είναι η «Ελλάδα της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών διεθνών κέντρων, είναι δηλαδή η Ελλάδα των μηχανισμών της παγκόσμιας αγοράς.

Είναι ένα σόφισμα και ταυτόχρονα μεγάλη ιδεολογική και πολιτική ΟΥΤΟΠΙΑ:
Διότι αυτή η Ελλάδα, μέσα σε αυτά τα οικονομικά και κοινωνικά πλαίσια δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ανήκει στο λαό της, ούτε ακόμα και να γυρίσει στο πρώτο στάδιο της ΕΘΝΙΚΗΣ καπιταλιστικής συγκρότησης. Δηλαδή, με αυτό το οικονομικό και κοινωνικό καθεστώς δεν μπορεί ΠΟΤΕ η ΕΛΛΑΔΑ να ανήκει στους Έλληνες, αλλά στους μηχανισμούς του χρήματος, των αγορών, των διεθνών κέντρων εξουσίας.

Συμπέρασμα: Ο αφηρημένος «πατριωτισμός» (η «πατρίδα» σαν ιδεολογία) είναι μια ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΟΥΤΟΠΙΑ, αν δεν προσδιοριστεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το κοινωνικό ΟΡΑΜΑ, το πολιτικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και οι κοινωνικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ που θα ανατρέψουν το καθεστώς και θα απελευθερώσουν την Ελλάδα (την ΠΑΤΡΙΔΑ) από τους ξένους και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας.

Γίνεται σαφέστατο ότι δίχως να προσδιοριστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του «πατριωτισμού», ΔΙΧΩΣ το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, κάθε αφηρημένη αναφορά στον πατριωτισμό, κάθε ιδεολογικοποίηση της «πατρίδας» είναι ΑΠΑΤΗ, μέγιστη κοροϊδία…

Το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ», όμως, είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ, είναι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, είναι πολιτικά προγράμματα, είναι κατεστημένο και ΡΗΞΕΙΣ με το κατεστημένο.

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, είναι ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΠΟΛΕΜΟΣ μεταξύ διαφορετικών και αντίθετων δυνάμεων και όχι ότι «είμαστε όλοι Έλληνες».

Έλληνες είναι και οι δωσίλογοι και όλα αυτά τα ανδρείκελα που μας κυβερνούν, ΟΛΑ τα αρπακτικά του χρήματος, ΟΛΟΙ του οικονομικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού κατεστημένου: ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα ανασύρουν τα δόλια ιδεολογήματα του αφηρημένου «πατριωτισμού» για να ξεπουλήσουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ την Ελλάδα και να ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ τους ‘Έλληνες και την ΠΑΤΡΙΔΑ τους…

Ταχυδακτυλουργία τρίτη

Με τον αφηρημένο «πατριωτισμό» ΑΦΑΝΙΖΕΙΣ, ταχυδακτυλουργικά, μαζί με την κοινωνική πραγματικότητα και τα
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πολιτικά αιτήματα της εποχής μας.

ΑΦΑΝΙΖΕΙΣ Το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, παγκοσμιοποιημένο πλέγμα των μηχανισμών εκείνων που καταργούν την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ΠΑΤΡΙΔΑ: ΕΕ-ΔΝΤ- Ευρώ, το ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ!!!

Δεν μπορεί από τη μια να δημοκοπείς «πατριωτικά» και από την άλλη να αποδέχεσαι και να αγωνίζεσαι, ακόμα και να χειροκροτείς την ΕΕ και το ενιαίο νόμισμά της, τα οποία καταργούν κάθε έννοια πατρίδας.

Δεν μπορεί να πουλάς αφηρημένο «πατριωτισμό» και να μην κατακεραυνώνεις τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια που οδηγούν, με σιδερένια λογική, στην καταστροφή της Ελλάδας και έχουν οδηγήσει στο σημερινό κατοχικό εφιάλτη…
Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να ΜΗΝ κατακεραυνώνεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ το καθεστώς και της λειτουργίες της απάτης: Τον καθεστωτικό ορνιθώνα της Βουλής που νομιμοποιεί ΟΛΑ τα μέτρα και τις εντολές των διεθνών ληστών και δολοφόνων της Ελλάδας…

Δεν μπορεί να πουλάς «πατριωτισμό» και να νομιμοποιείς με την ψήφο σου το κατοχικό καθεστώς, χειροκροτώντας και λιβανίζοντας πρόσωπα τα οποία ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ή συμμετείχαν στη νομιμοποίηση, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των καθεστωτικών μηχανισμών και εκτοξεύουν κάποια άσφαιρα δημαγωγικά πυρά εξαπάτησης για εσωτερική κατανάλωση…

Δεν μπορεί να κραυγάζεις «πατριωτικά» και να λιβανίζεις την απάτη της «πατριωτικής» δημαγωγίας…

Δεν μπορεί να μιλάς για «πατριωτισμό» δίχως να ξεσκεπάζεις όλο το σύνθετο κουβάρι της εξαπάτησης ΟΛΩΝ των καθεστωτικών κομμάτων: Μια τέτοια απάτη είναι και το να μένεις στο τσόφλι των λέξεων «αριστερά» και «δεξιά» και να μην δείχνεις ότι τα καθεστωτικά κόμματα, ανεξάρτητα από τις ετικέτες, προωθούν ΟΛΑ την ίδια ΠΟΛΙΤΙΚΗ με διαφορετικά μακιγιάζ και ήχους: Την ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μάλιστα στην ολοκληρωτική φρενοβλάβεια της Νέας Τάξης.

Οι αφηρημένοι προφήτες του «πατριωτισμού» δεν εξετάζουν ΠΟΤΕ τα συγκεκριμένα κοινωνικά και πολιτικά περιεχόμενα. Μιλούν ΠΑΝΤΑ με αφαιρέσεις για να αποκρύψουν τις αμαρτίες του συστήματος που υπηρετούν και τα τεχνάσματα της καθεστωτικής τους απάτης…

Είναι εύκολο να πουλάμε «πατριωτισμό» δίχως να προσδιορίζουμε τίποτα το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.


Γιατί, αν μιλήσουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, μοιραία θα μιλήσουμε με κοινωνικούς και πολιτικούς όρους: Με όρους που θα αποκαλύψουν τα πρόσωπά μας και την απάτη μας, ότι είμαστε, δηλαδή, απλώς δεξιοί και ακροδεξιοί ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ, ή «αριστερά» πιόνια εφεδρείας του καθεστώτος και της Νέας Τάξης…
πηγή


    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...